Dzisiaj jest 19 lis 2024, 14:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dawid54, tylko że stary zapłon da się przełożyć do nowych karterów. Karter mały się zgadza z całym silnikiem. W małym karterze stary typ kable od gaźnika wychodzą górą a w nowych p/g dołem. Zip na 12 na pewno będzie kozacki :)

-Piaggio Typhoon 1994r
-Beta Eikon 2005r
-Wsk Kos 1981r
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=303637

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd: Moto Zeta Rally 70 Polini EVO
Jeśli mały karter jest od tego silnika to znaczy że ten silnik nie jest z 2005r tylko z okolic 2000r
A czy stary typ czy nowy typ zapłonu to i tak da się dopasować, wystarczy odpowiednio "ułożyć" kable pod statorem

MotoZeta Rally SWAP P/G LC 70cc Polini Evolution III !

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dawid54, więc ok jeszcze lepiej , piasta jak w każdym p/g ,karter duży nie jest inny niż mały ,co do łożysk i wału ,podejdą w związku z tym od zip-a ? A jakie lagi kupić od czego będą pasować ,bo zamówiłem dziś sprzęgło ,wariator ,cyla i inne tam ,zostają tylko lagi ,ślimak i uszczelki pierścienie i pompa wody . Co do roku produkcji tak twierdził kolo co sprzedawał chodź nie był przekonany ,grunt że tanio .długość rury ramy tam gdzie wchodzi sztyca to 36 cm.

sprzedam felgę z oponą do speed-a bęben ,30 zł
12 " i czachę zip fast rider

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip I
Siemka, ładnie lecisz ale mało fotek i nie ma co komentować;/ Co do admina co dał ci warpa, to źle postąpił i nie zna regulaminu forum. A tam jest WYRAŹNIE napisane że W TEMACIE WASZE MASZYNY WŁAŚCICIEL MOŻE ODŚWIEŻYĆ TEMAT I NIE DOSTANIE WARPA. Przecież ty piszesz to co się dzieje, i dostajesz warpa za to że nikt nie skomentował? ? Widzę że adminami zostają gimbusy... Szkoda słów..

Dawaj fotki;]

Projekt Piaggio Zip 93r.: [LINK]

FAN-PAGE CZYLI WIECEJ INFO W WAKACJE :[LINK]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zipek93, foty jutro jak kartery będą i koła mam nadzieję ,co do ostrzeżeń zwróć uwagę jaka data ,chyba tematu nawet nie było jeszcze .

Tytuł:
**

Pojazd: Moto Zeta Rally 70 Polini EVO
Tak wał i łożyska podejdą od zipa wariator też podejdzie

MotoZeta Rally SWAP P/G LC 70cc Polini Evolution III !

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

To się możesz odwołać od warpów i wyśmiać tego admina co go dał.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zipek93, szczerze mi tam wisi to ,to nic nie zmienia ,wario wymieniam ze względu na rozmiar rolek ,których rozmiar jest popularniejszy niż moich ze starego zip-a
koła które kupiłem 40zł/szt :
- Obrazek
- Obrazek
szału nie ma ale z oponami i tarczą to nie spodziewam się nie wiadomo czego ,dorzucił błotnik za 20zł przedni i układ hamulcowy przedni drugi za 30zł bo jak wcześniej pisałem tamten co kupiłem z karterami ma uszkodzoną klamkę ,lepszy zostaje gorszy idzie na sell
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Ładne nawet te felgi;] Napisz sobie w tytule |<><>|Piaggio Zip 25 Swap LC|<><>|

ładniej będzie wyglądało;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
przyszły kartery dziś fot nie robię bo rozpierdzielone jest wszystko 2 silniki w częściach ,piękne to te kartery nie są ,po pierwsze uszczerbiona pokrywa na szczęście w miejscu gdzie jest śruba oczywiście kawałem otrzymałem ,po drugie powiem wprost wyruchane te kartery , tzn albo się wał rozsypał ,bo komora tam gdzie jest wał jest strasznie poniszczona i porysowana ,są dość grube rysy ,ale to spokojnie papierem ściernym zejdzie ,kupię o gramaturze 400 -500 i przejadę na gładko ,po trzecie łożyska napędu i uszczelniacze szmelc ,tylko do kosza ,po czwarte farba beznadziejnie położona .Prawdę mówiąc moje kartery 20 letnie są ideałem z porównaniem do tych ,ale wszystko do zrobienia , jest dremel udrożnię wszystkie kanały płuczące do łożysk ,bo osiadł taki szary nalot i komorę przeszlifuję papierem .Na korzyść działa to że w moim zip-e napęd jest w perfekcyjnym stanie i łożyska się naddadzą oraz uszczelniacze do napędu ,więc jutro wybijam z zipa karterów i zakładam napęd na gotowo .Poza zamówić muszę simmeringi bo zepsułem zdejmując z karterów zipa -łożyska w zasadzie nówki w zipie nawet 10km nie mają to tylko przełożę .Roboty w ciul dziś rozpołowiłem obydwa silniki i posprawdzałem wszystko jutro idzie do mycia lc i zakładam napęd .Dziś zamawiam uszczelki ,simmeringi ,pompę wody i pierścienie .Na korzyść zakupu nadal wpływa to że za 270 zł z przesyłką dostałem kartery ,są jakie są ,ale do zrobienia wszystko ,piastę 2 układy hamulcowe węże do chłodnicy jakieś obejmy dodał zapasowe rórki od pompy wody ,i takie tam pierdoły więc nie źle .

Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 18:23 przez dominik28382, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

No w dobrym stanie to nie są, da się wszystko zrobić. Co do uszczelniaczy motoforce to nie kupuj bo płacisz za opakowanie 20zł, wiem bo kupiłem do siebie i były uszczelniacze sfk.
Masz tu link:

http://allegro.pl/ir-uszczelniacze-sime ... 94564.html

Te kup, będą ok. A łożyska do przełożeń i korektora momentu(sprzęgła) Wyniosło mnie 80zł a bez ok 50zł. Warto wymienić na nowe kup w hurtowni jak coś.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
łożysk raczej nie zmieniam ,zamoczę w benzynie żeby dobrze wymyć potem wkładam do oleju i git ,dzięki za stronkę ,zadałem pytanie sprzedającemu w sprawie tych części ,może bd miał więcej w ofercie jak np pierścienie czy uszczelki .Kurka pasuje na pt żeby przyszło i składać to bo masakra jest w tej kotłowni ,część na części .Ale roboty multum ,jutro kupuje papiery i szlifuje komorę jeszcze ,może zdążę bo po szkole jeszcze siłka ,a potem nauka,na szczęście luźniejszy dzień jutro ,swoją drogą nie mogę się doczekać kół żeby zrobić przymiarke z silnikiem przy tej budzie ,jak bd jutro to robię fotę ,nie tylko tego mam nadzieję ,że zrobię ten napęd i komorę i wszystkie części idą w rozpuszczalnik ,żeby dobrze wymyć.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
To tak komorę przeczyściłem 400 wodnym ,ale są takie bruzdy ,nie wiem czy od śrubokręta czy od czego , musiałbym z 1 mm drzeć żeby było gładko , i to 2 strony żeby były równo .części silnikowe przyszły czyli cylek ,sprzęgło ,chłodnica ,wario i takie tam ,zarzuty mam tylko do sprzęgła bo wyruchane ,ale pojeździ ,zresztą przyznam że to nie była moja transakcja życia ,bo sporo zapłaciłem ,ale przynajmniej cyl wartał bo mój ma mniejszy przebieg ,a gorszy stan .Koła nie przyszły ,bo wysłane dopiero w pt ,jutro oczekuję ,poza zamawiam dziś może jeszcze uszczelki, wszystkie simmeringi ,pompę wody i pierścienie , a i czacha w zasadzie kupiona ,kwestia wysłania ,brakuje lampy i lag ,a tak to chyba wszystko .
Obrazek
aktualny stan ,chłodnica nie przymocowana bo nie wiem na jakiej wysokości ,bd czacha bd mocował
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a tu wszystkie części pomieszane z zipa i nrg
Nie robiłem zdjęć komory bo na przykładowym zdjęciu jak palnąłem wyglądała jak po polerce ,a w rzeczywistości jest kiepsko ,jeszcze trochę potrę tym wodnym ,i tyle
Co z tymi lagami ,wie ktoś jakie będą pasować do ramy zip-a ? Teraz to priorytet złożyć silnik żeby jeździł ,później kończenie optyki . A za czachę kolo chce jakieś 90 zł z przesyłką ,twierdzi że stan idealny bo dla niego miała być ,ale ja tam nie wierzę bo kartery też miały być bez pęknięć ,a jest na pokrywie ,poza małe pęknięcia do tolerowania ,jest włókno się poskleja dokładnie .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
loo dzialaj dzialaj nadkole kozak ; d

Madzia f12 By ~Green

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
a pro po tej chłodnicy na foto wygląda jak od star-a a w rzeczywistości gówno małe ,ale w sumie to tylko 50 seria ,cinquecento 700 ma nie wiele większą prawdę mówiąc ,zdjęcia nie oddają rzeczywistości .Tarcza tylna pewnie też do wymiany w przyszłym roku ,dojeżdżę do końca sezonu i klocki , tarcza do wymiany ,bo teraz kasy nie ma .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam dylemat bo żadne lagi do zip na 12" prawdopodobnie nie bd pasować ,więc będę musiał sztycę przespawać w półkę od nrg ,runner lub sr ,myślę nad sr bo ma regulację wysokości ,ale teraz kolejne pytanie ,będzie pasowało koło od runner do lag sr ?Koła nie przyszły ,wczoraj dopiero wysłał .Jeśli nie będą pasować to kupię od runner-a .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
silnik złożony ,kwestia rozrusznika i izolacji kabli ,koła przyszły wczoraj ,tak jak i wszystkie uszczelki ,wał ciężko mi chodzi ,taki sam problem miałem w zip-ie jak łożyska wymieniałem ,chodź teraz działa nieco lżej niż wtedy ,próbowałem stukać ,ale nie pomogło wiele ,więc jutro rozbieram znowu silnik i nabijam te łożyska od nowa .Jak widać nadkole też już skończone ,podkład i led-y jeszcze .mam cholerne obawy że będzie ciekło bo wszystkie uszczelniacze powymieniałem ,ale nie mam pewności że prawidłowo siedzą ,nie wyobrażam go sobie od nowa rozbierać jak będzie w całości .Tylna opona jest ok ,ale i tak w przyszłym wymienię podejrzewam na trochę szerszą i z niższym profilem oraz wszystkie klocki i tylna tarcza na przyszły sezon idą do wymiany .Jutro składam do końca i spróbuję może będę odpalał ,ale chyba nie zdążę ,jest jeszcze sobota .

Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, 22:33 przez dominik28382, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pogratulować zapału i cierpliwości :)

Led Xenon Do każdego skutera! Ceny już od 49zł !
Obrazek
Klosz Fabryczny--Klosz Black Line---Efekt Nocą
Więcej info na Mail/PM

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... qZpEFHD2Ys

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
bercikzb, dzięki , osobiście powiem ,że jest nie miłosiernie dużo pracy ,a najgorzej jak coś trzeba przerobić ,tak jak tuleję od wariatora ,1,5 h przerabiania i dopasowywania do wariatora bo od nrg jest nieco szerszy niż w zip ,przez co tuleję musiałem skrócić ,tak to nie było problemu z niczym ,trochę z mechanizmem kopnika ,ale tym się znowu zajmę jutro na cycuś glancuś ,chce mieć silnik jutro skończony ,rekolekcje mam ostatni dzień więc mam kupę czasu .
A i jeszcze lagi zamówiłem od nrg ,rolgaz i oś przedniego koła ,w przyszłym tygodniu spawam sztycę i liczę że do świąt ,a jeśli nie to nie wiele po nich mechanicznie bd git ,gorzej z malowaniem ,bo kasy już nie mam ,a poza ,jak bd dobrze jeździł ,to oddam do lakiernika żeby był profesjonalnie zrobiony ,ale to jak się uporam z elektryką i mechaniką ,żeby wszystko było perfekt ,jak nie to sam wymorduję .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak to jest jak chcesz zrobić coś sam nie tak jak ktoś to zaprojektował. Ja mój reflektor robiłem dwa tygodnie a wydawało się ,że pójdzie jak spłatka.
Ale do tematu -radocha po skończeniu bezcenna :)

Led Xenon Do każdego skutera! Ceny już od 49zł !
Obrazek
Klosz Fabryczny--Klosz Black Line---Efekt Nocą
Więcej info na Mail/PM

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... qZpEFHD2Ys

Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, 23:20 przez bercikzb, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna