Dzisiaj jest 22 lis 2024, 19:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam ostatnim czasy zmieniłem w swoim zico simpli cylek na polini sport 50 oraz założyłem hebo ng jak i nówke pasek. W tej chwili jest nie doregulowany napęd (reszta śmiga aż miło) startuje bardzo dobrze ale gdy dojdzie do 40km/h jest spadek obrotów do 6k (rusza przy 8,5k) i wręcz nie może pokonac tych obrotów aby móc jechać szybciej ( potrzeba lekkiej górki) i w tym mój problem jaką dobrać sprężynę. W tej chwili jeżdżę na seryjnej i łądnie przyśpiesza, potem jest ten spadek obrotów i tyle, a jak sie nagrzeje to jest totalna lipa, założyłem do neigo też malossi zółtą i jest prawie tak samo a nawet momentami gorzej. Moje pytanie ( wywnioskowałem to z tego forum link: http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=44834 że seryjna minarelli ma 25 kg nacisku a np top racing 15% ma 30 kg, top racing 22% ma 45 kg a top racing 30% ma 55 kg i tutaj moje zapytanie - jaką wybrać zastanawiam sie pomiędzy 15 a 22% lecz nie wiem czy ta różnica w wadze nacisku nie bedzie zbyt duża pomóżcie. Z góry dzięki

Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, 20:41 przez Carlox, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd: znowu SR Custom
malossi żółta będzie okej tylko dobierz odpowiednie rolki

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

Tytuł:
*

Pojazd:
Kiedy właśnie na tej malossi robi tak samo jak na serynej :(

Tytuł:

Pojazd: znowu SR Custom
wymiana rolek i tak cię nie ominie, możesz kupić malossi czerwoną aby obroty po regulacji były wyższe

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tego co kiedyś wyczytałem na forum to sprężyny top racing są słąbe. Po osiągnięciu jakiejś tam wyższej temp tracą swoje właściwości. Nie wiem ile w tym prawdy ale chyba wierzę, kupiłem kiedyś niebieską (30%) miałem problem z zamontowaniem ale w końcu zamontowałem, odczułęm różnicę bo moja była tak zjechana, że mogłem ją sobie w palcach ściskać. Po jakimś czasie już nie było tak super jak na początku a zrobiłem nie wiele kilometrów. Nie wiem czy więcej niż 100 ;d. Z opinii mogę Ci polecić Stage6 :) Weź sobie medium i powinno być dobrze :D

Tytuł:
*

Pojazd:
s6 strong moze być za mocna co nie? a mam 3 komplety rolek w kopertach - wystarczy na regulacje? a na razie i tak nie moge wyregulować bo czy rolki ciężke czy lekkie to i tak jak skut przyśpiesza pięknie to przy 50 km jest to "spadnięcie obrotów" i trzeba górki zeby go rozgonić :)

Tytuł:
*

Pojazd:
a i teraz mam rolki moim zdaniem idealne bo kopa ma jak trzeba i idzie równiutko do 50 a później wiadomo to "spadnięcie" występuje i dupa :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]