Dzisiaj jest 18 lis 2024, 23:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam! Mam problem i już brakuje mi pomysłu jak go rozwiązać. Stary cylinder został rozwalony przez rozsypane łożysko korbowodu (górne). Tak więc kupiłem łożysko, zamówiłem cylinder i myślałem że będzie pięknie. Ale że w życiu zawsze pod górkę to stało się najgorsze, nie pali... Objawy: Kiedy kopie nic się nie dzieje. Dosłownie tak jakbym miał wyłączony zapłon (przed awarią wszystko działało). Wyprzedzam wasze pytania: tak jest iskra, tak wlewałem pod świece paliwa, tak klin wału jest na swoim miejscu, tłok założony prawidłowo(strzałką do dołu), pierścienie też prawidłowo. Nic mi już nie przychodzi więcej do głowy. Próbowałem nawet odpalać wiertarką ale nadal na nic. Jakieś propozycje? Sugestie? Czy może być coś z elektryką? (iskra jest). Jaki może być powód. Skuter nawet na chwilę nie załapał. Jak wlałem paliwo pod świece to zdecydowana większość wyleciała przez dziurę od tłumika. (zdjąłem tłumik bo już różne pomysły przychodziły do głowy). Proszę o pomoc!:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Sprawdz membranki czy całe , zdejmij filtr , odkrec manetke zeby przepustnica poszla do gory i psiknij jakims latwopalnym sprayem ( moze byc plak itp.) i spróbuj odpalic

Tytuł:
*

Pojazd:
Ok, jutro zobacze na membranki (no ale dzialalo przed awaria), ale sprawdze:) Filtr zdjety, manetka odkrecona, niestety nic to nie dalo. Ja zamierzam jutro: 1) kupic nowa swiece, poniewaz wydaje mi się że iskra jest za slaba, bo kiedy leje pod swiece to powinien być wybuch, a paliwo wylatuje przez wydech. (Swieca BR9ES-nie bedzie za dluga? Tlok nie bedzie bil o swiece?)2) Pozyczyc manometr i sprawdzic kompresje, jeśli bedzie bardzo mala to rozbiore cylinder i sprobuje zlozyc raz jeszcze (moze akurat..) lub przepuszczaja uszczelniacze walu-tzn. Ich wymiana. Dobrze kombinuje?

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
uszczelniacze wału całe? jaki to skuter ? to pomoże w wyboru świecy bo być może to przyczyna też tak miałem w swoim niby iskra była a nie chciał odpalić kupiłem nową świece i od kopa odpalił

Tytuł:
*

Pojazd:
Uszczelniacze walu sprawdze dzisiaj jak zrobie pomiar kompresji. Skuter to: aprilia SR Minarelli LC, posrednia buda. A cylinder to: streetrace 70.

Tytuł:

Pojazd: Aerox FullSport
kubapi, na twoim miejscu posprawdzałbym cały układ dolotowy. Czyli wyczyśc dokładnie gaźnik, filtr, sprawdź zawór. Wtedy wszystko dokładnie poskładaj i spróbuj odpalić. Być może gdzieś tam tkwi problem. No i tak jak kolega pisał wyżej sprawdź uszczelniacze. Świecę powinieneś mieć z tego co pamiętam NGK BR8ES co najmniej ja taką mam przy streetrace w roxie i pali kiedy chce i jak chce :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: E46 & Aerox
Dałeś oleju do mieszanki troche na tłok ? Jeśli tak, to możliew, że za dużo :) Ostanio wymieniałem tłok, cylinder itp. i nie chciał zapalić bo nie mógł przepalić tego oleju...

Obrazek
Klikaj ==> Roxana <3 Forum <==
Klikaj ==> Sztos factory Yamaha Aerox Project <3 Facebook <==

Składnie silników, regulacja, tuning, naprawa. Pomorskie, okolice Gdyni.
Klikaj ==> Kontakt poprzez FanPage <==

Tytuł:
*

Pojazd:
zopkovic w sumie możliwe, ale tyle kopania że chyba by już chociaż na chwilę załapał. Kupiłem świece tak jak polecał Huberto203 BR8ES, niestety dzisiejsza pogoda nie pozwala na grzebaniu w skuterze (nie ogrzewany garaż) więc nie powiem jakie skutki. Dodatkowo mogę dołożyć od siebie że ssanie mam automatyczne i kable mam jakoś dziwnie podłączone, jeden kabel koło regulatora napięcia (tak jakby włożony jak masa) a drugi do wiązki podczepiony. Jutro (o ile pogoda pozwoli) podłącze bezpośrednio do akumlatora. Tylko moim zdaniem powinien załapać jak mu dałem pod świece (o ile świeca była dobra) a ssanie nie ma nic do tego. Jakby nie było wiem co robić dalej:
-świeca
-czyszczenie gaźnika, stan membranek
-uszczelniacze wału.
I pytanie jak zobaczyć czy uszczelnicze są całe? Jak będę próbował odpalić to będzie powietrze wydmuchiwało czy jak?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
kubapi,
Jak bedą poparciałe czyli (popękane)
Też wiesz czasem jak są zimne są ok, po nagrzaniu dopiero widać.
Ale w twoim przypadku nie odpala wgl to sprawdź właśnie te uszczelniacze.

Sprawdź moduł czy sie nie odpiął lub coś.

Lepiej do przodu iść , niż do Tyłu biec.

:twisted: :cool: :twisted: :cool: :twisted:

Sprzedam dużo części 4t 139 qmb ! ! !
Sprzedam rame zipp astec z papierami tanio !
cena 50 zł.

Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 17:49 przez OneBigDriverr, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]