Witam ostatnim czasy zmieniłem w swoim zico simpli cylek na polini sport 50 oraz założyłem hebo ng jak i nówke pasek. W tej chwili jest nie doregulowany napęd (reszta śmiga aż miło) startuje bardzo dobrze ale gdy dojdzie do 40km/h jest spadek obrotów do 6k (rusza przy 8,5k) i wręcz nie może pokonac tych obrotów aby móc jechać szybciej ( potrzeba lekkiej górki) i w tym mój problem jaką dobrać sprężynę. W tej chwili jeżdżę na seryjnej i łądnie przyśpiesza, potem jest ten spadek obrotów i tyle, a jak sie nagrzeje to jest totalna lipa, założyłem do neigo też malossi zółtą i jest prawie tak samo a nawet momentami gorzej. Moje pytanie ( wywnioskowałem to z tego forum link:
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=44834 że seryjna minarelli ma 25 kg nacisku a np top racing 15% ma 30 kg, top racing 22% ma 45 kg a top racing 30% ma 55 kg i tutaj moje zapytanie - jaką wybrać zastanawiam sie pomiędzy 15 a 22% lecz nie wiem czy ta różnica w wadze nacisku nie bedzie zbyt duża pomóżcie. Z góry dzięki