Dzisiaj jest 01 lut 2025, 12:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
metrakit, Tak, wiem. Często jak jest ładna pogoda to wybieram się na przejażdżki bocznymi drogami i co raz widzę rolnika w nowym traktorze za pewne z kilmą itp.

Ale zrozum, że to już zaczyna być dziwne. Co by się nie działo, jakiej pogody by nie było, co by się nie zdarzyło to rolnik zawsze poszkodowany. Nie podoba się to może sprzedać pole i zmienić profesję.

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
Ja powiem tak: każdy kto chciałby oddac władzę palikotowi nie ma zielonego pojęcia o gospodarce, wolnym rynku,nie zna podstawowych faktów historycznych, mało tego- jest antypolakiem. Taki z palikota liberał jak z feministki kobieta :roll: . Ktoś kto w tak krótkim czasie tak radykalnie zmienia swoje poglądy po prostu nie jest godny zaufania (albo grocka, która była działaczem (czy działaczkinią jak to teraz moda w RPP) PZPR.)
Prosty przykład: Facet chce wprowadzic kondomy "za darmo", invitro "refundowane", by homosiom w związkach partnerskich przysługiwały takie same prawa jak małżeństwom (chodzi o dofinansowanie do mieszkań) mimo że nie są w stanie wydac potomstwa więc ktoś inny będzie musiał płacic na ich utrzymanie na starośc, podwyższenie warunków życia więźniów, przeciwko karom śmierci, nie robią nic w kierunku kulawego sądownictwa, gdzie pracują ci sami sędziowie co w starym PZPRowskim systemie. Proste pytanie: kto za to płaci? Podatnicy. Mało tego, chcą wycofac umowy śmieciowe o pracę, które napędzają firmy i gospodarkę. A jak te ku***wy z RPP i SLD wyszły w Dzień Żołnierzy Wyklętych z sali obrad to powiedzcie mi, o czym to świadczy? Chyba o ich rozczarowaniu Solidarnością 89' albo nawet tym że nie kręcą się między nami radzieccy żołnierze.
Jeżeli chodzi o zmniejszenie administracji to KAŻDA partia opowiada się za tym. Tylko dlaczego tego nie zrobią? Dlaczego szkoły są publiczne, bo nauczyciele też są utrzymaniu państwa? Przecież na to też płaci każdy podatnik. Dlaczego nie można załatwic sobie czegoś takiego jak "ZUS" w prywatnej firmie w bardziej konkurencyjnej cenie? Dlaczego państwo chce tak dużo o nas wiedziec? Dlaczego jesteśmy w UE jak do tego dokładamy, dlaczego oni nam wpie******** się w naszą gospodarkę? Dlaczego za wszelką cenę chcą wprowadzic euro do Polski? Może dlatego żeby nie opłacało się już wyjeżdżac za pracą?
Jedyna moja wiara jest w Ruchu Narodowym, bez tożsamości narodowej będziemy miękką niekształtną papką jak reszta Europy.
Polecam ogłądac program Młodzież Kontra, leci w niedzielę o 20.50 na TVP info. Można sobie wyrobic jakieś tam WŁASNE zdanie o różnych frakcjach politycznych, a nie płynąc z tym co mówią populiści.
Zdenerwowałem się.

EDIT:
Asaroth pisze:
w nowym traktorze

Za pieniądze Twoich rodziców, które rząd oddali UE, z tego wzięli trochę ludzie którzy muszą te pieniądze podac innym ludziom by ci ludzie mogli znowu podac jeszcze innym ludziom, którzy też sobie trochę wezmą aż w końcu te pieniądze zasilą budżet Panu Rolnikowi, dlatego możesz napawac się widokiem nowiutkiego rolnika pomykając swoim jednośladem przez dziurawe drogi :)

Ostatnio zmieniony 11 mar 2013, 22:52 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Asaroth

Wydaje Ci się ze rolnik to dobra robota, licząc nawozy, ciągniki,paliwo ,amortyzacje to naprawde nie są wielkie pieniądze, nowy traktor z klima? Dotacja tylko, rolnictwo upada w naszym kraju, jedynie na północy Polski coś jeszcze sie dzieje, Na małych areałach nie opłaca się nic uprawiać bo sie na tym nie wyjdzie

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki DRZ400S
Asaroth, to dlaczego jeszcze nie jestes rolnikiem? Skoro uwazasz ze to takie fajne. Teraz male gospodarstwa sie nie oplacaja, a takich jest najwiecej w Polsce. Fakt, ja rownierz czesto widze, ciagniki z klima, ale to wciaz zadkosc.
A co do doplat, to UE ma polskich rolnikow w dupie. Inne kraje maja duzo wieksze. A teraz nawet do nie ktorych upraw nie ma wcale.

http://offroadowykiller.cba.pl/

Tytuł:
*

Pojazd:
Asaroth pisze:
Nie podoba się to może sprzedać pole i zmienić profesję.

I w tym momencie staje się bezrobotnym...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Jeżeli działki rolne sprzeda z warunkami zabudowy to będzie miał kupę kasy :cool:

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*

Pojazd:
Ale jeśli ma 1-2 h ziemi to z tego dalszego życia raczej sobie nie ułoży.

Tytuł:
*

Pojazd:
To idz na to "C+E" i zarabiaj te Twoje 4-7k miesiecznie :lol: To juz nie te czasy,jak jezdzisz po kraju to zarabiasz marne grosze (bo ok 2k) oczywiscie jak to u prywaciarzy spoznienia z pieniedzmi itd i wiem co mowie.Kumpla ojca teraz po 5 latach koles zwolnil 'od tak' mozna powiedziec,likwiduje auto.Teraz znajomy poszedl na probe do pracy gdzie placa ci tylko za kilometry a czesto stoisz kilkanascie godzin za free,liczac wszystko to zarobil bodajze 60zl na 2 dni a koles pali pety jeszcze,jedzenie kupi i odpowiedz sobie na to pytanie.5k to moze wyciagniesz na miedzynarodowce jak zjezdzasz raz na 3 miesiace do domu.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
Asaroth, masz niby 20 lat, a rozum 5 latka.. Ruch Palikota to przykrywka dla PO jak coś Tusek kombinuje to Palikot wyskakuje z propozycją o związki partnerskie i przez kilka miesięcy w mediach wałkują temat oczywiście zapraszani są ludzie tacy jak Palikot, Grodzkie, Miller, Kalisz, Michnik i robią ludziom wodę z mózgu, a ty zapewne we wszystko wierzysz i idziesz na wybory i głosujesz na debili..

Masz tu przykład rolnika: https://www.youtube.com/watch?v=kSigK6AcOUk

Kierowca zawodowy w dzisiejszych czasach traktowany jest jak śmieć kiedyś był Pan kierowca teraz tylko kierowca.. gdzie ty masz 4-7 tyś?! teraz jak kierowca zarobi na czysto 3 tyś to jest dobrze a gdzie mowa o takich pieniądzach za granicą więcej przejesz i przepijesz.. Jesteś naiwny i wierzysz Palikotowi.. czytasz pewnie wyborczą oglądasz TVN POLSAT TVP codziennie i mózg Ci się lasuje..

Jeśli twój Palikmiot nie jest za Tuskiem to mógł zagłosować przeciwko jego rządowi kiedy to PiS złożył wotum nieufności na ale tutaj się twój Guru nie popisał tak jak reszta posłów.. Była szansa ale ją straciliśmy teraz tylko czekać na jakąś wielką manifestacje bunt Polaków albo czekać do wyborów bez grosza przy dupie.. By żyło się lepiej mafii PO PSL SLD RP SP

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
czarekcw pisze:
Jeżeli działki rolne sprzeda z warunkami zabudowy to będzie miał kupę kasy :cool:
Mamy w rodzinie 8,5 ha na 4 osoby z warunkami zabudowy, najprawdopodobnie będę 3 pokoleniem które to będzie próbowało sprzedac, dziadek już próbował w latach 70 , teraz spadek przejęłi rodzice z swoim rodzeństwem, i też nic,kólko rolnicze chciało kupic za 1zł/m2,"więc śmiech na sali", próbowano w całości, w kawałkach i nic, ceny działek w tej miejscowości m2 zaczynają się od 80zł do 120zł,

Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 11:35 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
W mojej okolicy gościu podzielił jedno duże pole na co najmniej 100 jak nie lepiej działeczek, zdecydowana większość posiada linię brzegową jeziora. Działki mają ok 05-07 ha i bez możliwości zabudowy. Wiesz za ile sprzedaje? Ponad 100 000zł za działkę :mrgreen:

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:

Pojazd:
Był kiedyś kupiec który za całośc chciał dac 500 000 zł, został odprawiony, ale myślimy że przyjdzie z normalną ofertą bo kupił tam taki zameczek i wykupuje całe gospodarstwa wkoło tego zameczku a nasze grunty przylegają do tego zameczku, podobno nosi się z zamiarem budowy lądowiska dla swojego helikoptera a nasze grunty by mu idealnie spasowały, gośc ma firmę transportową , więc mógłby pobudowac hangary i warsztaty naprawcze dla swoich tirów

A wracając do tematu słuchałem dziś wypowiedzi pana Tomasza Nałęcza doradcy prezydenta do spraw historii i dziedzictwa kulturowego na temat patriotyzmu,włos na głowie się jeży jeśli ten pan na zarzut że młodzi ludzie zmuszani do wyjazdu za granicę z powodu braku perspektyw w swoim kraju na pracę i mieszkanie próbował ten zarzut o emigracji przekuc w sukces stwierdził że okazują na obczyźnie "tzw patriotyzm lokalny", okazując swoją kulturowośc,profesor historyk a plecie takie bzdety ,facet zupełnie oderwany od rzeczywistości,pojechali za chlebem i tyle,ciekawe gdzie schowałby się ten jego patriotyzm lokalny gdyby zapytał tych młodych czy wrócą do tego naszego grajdołka.

Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 19:43 przez n0ooRt, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

n0ooRt, manipulują głupimi ludźmi którzy będą wieżyc w te brednie z zagranicą i patriotyzmem...

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Osiągnąłem to co chciałem. Dziękuje Wam wszystkim :mrgreen:.

PlastusR50X, Z drogami u mnie w gminie jeszcze nie jest tak źle :).

dominixon1300, Proszę mi dać cytat, gdzie napisałem, że bycie rolnikiem to dobra robota bądź coś w tym stylu.

bike125full, Tamte kraje dostają większą kasę bo należą do Starej Unii, proste. I ponownie, skąd stwierdzenie, iż uważam, że praca jako rolnik jest fajna ?

Szymkalke, Ojojoj. Jak człowiek jest sierotą to będzie bezrobotny. Pieniądze leżą na ulicy tylko trzeba umieć i wiedzieć gdzie je podnieść.

czarekcw, Człowiek na obrzeżach Białej miał taką działkę. W tej chwili jest na niej pobudowana droga dwu-pasmowa, Carrefour, Bricoman i coś tam jeszcze. Za ten kawałek przyznał się, że dostał 3mln zł. I jeszcze drugie tyle działki mu zostało, bynajmniej wtedy bo już coś i na tej części się buduje. :)

TZRfan, Słuchaj... Ja nie biorę swoich wylicznych z kosmosu. Mój Tatuś jeździ od kilku ładnych lat i wiem ile zarabia. Pracuje u prywaciarza i jeszcze nigdy nie było sytuacji żeby były jakieś opóźnienia z wypłatą. Firma, w której pracuje rozwinęła swe skrzydła w dobie największego kryzysu, z 10 samochodów zrobiło się 50. Jak szef ma głowę na karku to i pracownikom dobrze się wiedzie. Aha, wynagrodzenie jest płacone w dniówkach, nie od frachtu czy km. No ale jak jego samochód w tydzień przynosi dochód 10tys. zł to nie ma co się dziwić :wink:.

Yakuza, Przeczytaj to co napisałem powyżej. Przypomnij sobie Kaczora jest jest dobry miły przed każdymi wyborami, a jaki robił się po każdych przegranych wyborach. PiS to chyba największa porażka.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asaroth, PiS to nie tylko Jarosław Kaczyński.. po przegranych wyborach mógł robić co mu się podobało to nie miało żadnego wpływu na nasze państwo bo nie jest przy władzy.. :lol: Rząd można obalić na dwa sposoby albo ludzie to zrobią albo w sejmie zagłosuje większość przeciwko PO-PSL żaden Korwin czy inne partie wam nie pomogą bo nie są w parlamencie i główno mają do gadania nie mówię że Korwin to debil bo z niektórymi jego poglądami się zgadzam. :) ale jedynie PiS może nam pomóc.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Yakuza,
Cytuj:
ale jedynie PiS może nam pomóc.
Nie miej mi tego za złe ale zabrzmiało to jak słowa Moherów :).
Korwin dla mnie to... No nie wiem, nie istnieje :mrgreen:.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki DRZ400S
Asaroth pisze:
skąd stwierdzenie, iż uważam, że praca jako rolnik jest fajna ?

wywnioskowałem z twojej wypowiedzi, napisałeś to jakbyś im zazdrościł.
Asaroth pisze:
co raz widzę rolnika w nowym traktorze za pewne z kilmą itp.

http://offroadowykiller.cba.pl/

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
bike125full, Złe wnioski wyciągnąłeś. Nie interesuje mnie w najmniejszym stopniu praca związana z ziemią niezależnie od przywilejów bądź udogodnień.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asaroth, Korwin nie pomoże bo nie jest w parlamencie więc odpada, a twój Palikot to nędzny pajacyk dla Platformy, może głosujesz bo marysia hahaha...

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
Yakuza, Zgadzam się z Tobą, ale ja czekam na pojawienie się nowej frakcji: Ruchu Narodowego. Nawet mój szwagier, który jeszcze parę lat temu był antykorwinistyczny po skończeniu ekonomii i biznesu na uczelni w USA powiedział że Korwin ma najlepsze poglądy jeżeli chodzi o gospodarkę, mało tego- jego plany są realne.
Jako ciekawostkę Wam powiem że u mnie w szkole wpajane nam jest, że PiS to skrajna radykalna nietolerancyjna prawica :twisted:

Ostatnio zmieniony 14 mar 2013, 10:52 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna