Dzisiaj jest 29 lis 2024, 5:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam wszystkich
Zanim przedstawie Wam moj nabytek pasuje go uruchomić:) kupilem za smieszna kase Honde z rozwalonym sprzeglem, bez kluczykow i kilkoma innymi wadami. Sprzeglo ogarniete, owiewki sie poklei i pomaluje ale problem polego na tym ze nie moge jej odpalic. Okazalo sie ze pod kanapa nie ma akumlatora (btw-gdzie normalnie jest aku w tym modelu?). Czy jest szansa odpalic ja bez aku? Jezeli nie to jaka batreia tam pasuje i gdzie ma sie znajdowac?
Dziekuje z gory za pomoc albo pomocne linki:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Akumulator jest w przedniej czaszy do niej pasuje każdy aku byleby był mały bez aku odpali tylko z kopa

Tytuł:
*

Pojazd:
Sprawdź czy ma jeszcze kompresje, wyczyść gaźnik, załóż dobrą świece i musi odpalić. :wink:

Honda x8r 99r.

Malossi Sport 70cc
Tecnigas next-R.
Polini SC (6,2gr).
Polini Air Speed.
Malossi E13.
Dellorto Phbg 21 BS

Tytuł:
*

Pojazd:
jak nie będzie palić do podlej paliwa strzykawką pod świecę albo w otwór od filtara powietrza

akumulator mozesz podłączyć taki od samochodu tylko pamiętaj +do+ -do-

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda X8R
A jak chceesz z rozrusznika to możesz zatkać wylot od spodu filtra i go palić . Ale próbuj kopką i zalecam sprawdzenie świecy czy daje iskre ;)

Wpadaj Oceniaj Zostawiaj Ślad
Moja Hania <3

Tytuł:
*

Pojazd:
o to chodzi ze nie mam iskry...bez podłączonego aku odpale? Myslalem ze musze miec akumulator, tam wogole instalacja pod aku jest dziwnie pokombinowana:/ kompresja jest, gaznika nie rozbieram poki co, paliwo dochodzi-sprawdzone. Jest mozliwosc sprawdzenia modulu zaplonowego i cewki za pomoca miernika?

Tytuł:
*

Pojazd:
jak nie ma iskry to nawet z akumulatorem nie odpalisz musisz sprawdzić świece czy sprawna moduł i cewke świece możesz sprawdzić poprzez podłączenie świecy do fajki w innym działającym skuterze np jakiegoś kolegi a cewke i moduł nie wiem jak sprawdzić może inni ci podpowiedzą Pozdro

HONDA X8R

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda Bali
Siemka, sprawdź czy masz wszystkie kable pod moduł podpięte,czy kable na cewce mają styk,zdejmij fajke odizoluj kawałek drucika ale dosłownie kawałek trzymaj w odległości 1mm od cylka i sprawdź czy tak sie pojawi przeskok iskry jeśli tak to znaczy że świeca lub fajka walnięta ;) jak nie to szukamy dalej :D

ZaPrAsZaM SeRdEcZnIe

moja-hondka-d-zapraszam-t361460.html

Tytuł:
*

Pojazd:
iskra jako taka nie wystepuje, jak bede mial chwile czasu to podlacze aku od auta i przekonam sie czy to cos da-jesli tak to musze kupic baterie. Przy okazji składania sprzegła okazalo sie ze ta "pokrywka ciezarkow" (nie znam jeszcze profesjonalnego slownictwa:) jest wypukła czyli domyslam sie ze jest nieseryjna-oznacza ze ile to moze pociagnac? 50kmh przekroczy?:)

Tytuł:
*

Pojazd:
Po dzisiejszej nierownej walce z honda mam kilka pytan:
-nie mam kluczyka wiec wlaczam zaplon tylko kostka stacyjki. Ile normalnie jest pozycji kluczyka? Ja mam teraz tylko ON/OFF. Nie wlaczaja sie swiatla choc kierunki dzialaja
-nie dziala rozrusznik z przycisku, ale jak podlacze go na krotko to kreci-gdzie jest i jak wyglada jakis przekaźnik albo inne ustrojstwo co tym steruje?
-jaki aku i jakie oleje najlepiej zastosowac
-ma ktos jakis rysunek co jest co jezeli chodzi o gaznik? mam jakis odpiety wezyk i nie wiem gdzie wtyknac:) paliwo do cylindra wpada (bardziej olej niz paliwo) ale nie moge go odpalic z kopniaka...
Przepraszam ze tak zawalam pytaniami ale chce to uruchomic i zobaczyc jaki potencjal w tym drzemie:)

Tytuł:
*

Pojazd:
Jest ta iskra czy nie?
-jeżeli włączają się kierunki to znaczy, że jest na zapłonie
-co steruje rozrusznikiem to nie wiem, zobacz czy wszystkie wiązki są dobrze powtykane
-najlepszy akumulator do X8R to chyba Warta, a olej najlepiej syntetyczny-półsyntetyczny
-tu masz przykładowe podłączenie gaźnika: http://www.skutery.net/forumBB/download ... 5e889786d3

Tytuł:
*

Pojazd:
iskra jest-jak podłacze aku i uzyje kopnika to iskra jest ale nie odpalilem go. Sa kierunki ale nie dzialaja swiatla i rozrusznik. Mam tu strasznie pokombinowana instalacje elektryczna i podejrzewam ze tu lezy problem:/ mam prosbe jeszcze jedna-ma ktos zdjecie aku i jego podlaczenia? chodzi mi o to jak wygladaja przewody do aku/klemy

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiem ze zadaje za duzo pytan ale nie moge gdzie indziej nieczego sie dowiedziec:) moze mi ktos zrobic zdjecie podlaczenia wiazku do akumulatora? Albo opisac kolory kabli ktore sa podlaczone pod plus i minus? Nie moge sie doszukac pradu na rozruszniku i swiatłach. Przełaczniki sa sprawne-mierzylem je. Mam zdrutowana wiazke wlasnie przy podlaczeniu do aku. Bede wdzieczny:)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Czyli iskra jest czy nie ma ? Za prawej strony skuterka pod boczną owiewką są wiązki kabli między innymi podłączenia kierunków z prawej strony i także tam są takie 2 gumowe wsówki ostatnio mój mechanik miał problem ze znalezieniem przez to iskry wystarczyło je z czepić ze sobą po prostu wypadły i to była przyczyna braku iskry , świateł itp. ;)

Moja Hania <3

Tytuł:
*

Pojazd:
Światła w x8r działają tylko jak jest odpalona

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Postojówka działa po przekręceniu kluczyka .

Moja Hania <3

Tytuł:
*

Pojazd:
zaczynam załowac ze kupilem to scierwo...
jako ze nie mam jeszcze aku wzialem sie za przeczyszczenie gaznika. Przedmuchalem itp. ale mam pytanie-przez te dziury po odkreceniu membran pod "kolektorem ssacym" jak rusze kopnikiem przelewa sie olej...W skrzyni korbowej nie powinno oleju ale...probowalem odpalic ten skuter kilkukrotnie i jak szukalem iskry to tez kopnikiem caly czas ruszalem-mozliwe ze jest to olej z dozownika? Jaka jest zasada dzialania pompki oleju? Tloczy za kazdym obrotem walu?

Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 15:18 przez rem1k, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Olej z dozownika podawany jest automatycznie . Skro tam się znalazł olej hmm.. no nie wiem może źle podłączyłeś nie wiem . Wężyk od oleju idzie pod cylinder nisko pod wydechem obok linki gazu.

Moja Hania <3

Tytuł:
*

Pojazd:
olej zauwazylem po wymontowaniu gaznika, jeszcze przed zamontowaniem go po czyszczeniu. Chodzi mi tylko o to czy pomimo ze silnik nie odpalil, olej poprzez gaznik mogl dostac sie do skrzyni korbowej czy nie? Podejrzewam ze pompka oleju jest polaczona z walem i pompuje jakas dawke oleju na obrot walu tak?

Tytuł:
*

Pojazd:
ja jak kupiłem też miałem problem z olejem raz dałem takiemu typkowi się przejechać i jak jechał zaczęła w ptak kopcić, po zgaszeniu nie chciała już odpalic dopiero po przytkaniu filtra powietrza odpalała, dlatego dozownik oleju odłączyłem i robię mieszankę, teraz nie ma żadnych problemów z odpalaniem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna