Dzisiaj jest 12 lut 2025, 10:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Tgb 101S
[shadow=black][/shadow][glow=black][/glow]
Witam.
Mam problem z moim Tgb 101S, problem wygląda tak:
Kupiłem skutera w idealnym stanie z 2500zł rocznik 2009r z przebiegiem 3000km, jeździłem kilka tygodni i potem stwierdziłem że czas odblokować Tgb :), pojechałem do kolego który usunął blokadę z wydechu, potem pojechałem do znajomego mechanika który ściągnął mi blokadę z wario ( w tym samym dniu sciagnol mi blokade z wario i skuter chodzil dobrze). Na drugi dzień jade do sklepu oddalonego 500-600m od mojego domu daje mu pełen gaz i coś się dzieję skuter tak jakby zgasł jak by dostał za dużo powietrza albo się zalał, wystraszyłem sie czy dojade do domu ale na poł gazu idzie ładnie. Jeździłem nim do ostatnich 2 tygodni gdy do zbiornika dostało mi sie trochę wody podacz mycia, tata doradził mi abym wlał denaturaty do zbiornika i też tak zrobiłem, gdy wlałem denateratu przejechałem się i szedł ładnie na drugi dzień odpalam go pochodził 5 minut i zgasł nie odpalił już. Za 2 dni wyreciłem cały układ paliwowy i wyczisciełem skuter chodzi ale tak jak w czesniej pierwsze 100m na pełnym gazie idzie ładnie a potem jak taku buuuuu i dzwiek jest jakby podacz jazdy wyłączyć skutera. Byłem na niego wscikly rozebrałem filt powietrza wyczysciłem i włozyłem do głownego dolotu powietrza kawałek szatki skuter zachowywal sie jak by mial za mało powietrza wiec z tyłu filtra jest taka zaslepka ktora wysciagnołem i skuter chodzi nagle chodzzi dobrze do czasu gdy:/ dzis wyjechałem go przepalic jade na poł gazu ( śnieg na drodze ) i nagle znowu buuu skuter jak by zgasł daje mu pełen gaz skuter ożył i tak teraz jest ze jak mam włożna szmatke we głowny dolot powitrza skuter muli na poł gazu a jak jest wyscoagnieta to muli na pełnym gazie.
Aha i PS
Skuter nie chce odplalac z rozrusznika tylko trzeba go 5-10 minut pokopac a jak juz odpali to jak doda sie gazu odrazu zgasnie, gaźnik czyszczony i regulowany 5 razy dysza seryjana 60 ale niewiem jaki gwint.
Prosze o pomoc i dziękuję i przepraszam za tak długiego posta:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
sprawdź czy dla cylindra nic się nie stało ;p

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Tgb 101S
Cylinder wygląda w porzadku tylko jest zardzewiały trochę na zewnatrz a wewnatrz jest gładki i nie wyczyłem żadnych nierównosci tylko tłok jest czarny, ale to wkońcy 2T wieć się nie dziwę.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]