Dzisiaj jest 12 maja 2025, 5:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
piszę w imieniu kolegi.

W czwartek 14.03.2013 do drzwi kolegi zapukał kurier z paczką od mielocha. Kolega podekscytowany otrzymaną paczką otworzył z nadzieją że zastanie tak piękną, nowiutką podwyżką. Na pierwszy rzut oka podwyżka była idealnie, nienagannie zapakowana, lecz po rozpakowaniu jego oczom ukazała się ,,kupa złomu'', podwyżka była cała porysowana obtłuczona , miała naloty rdzy i była nierówno polakierowana. Na telefon do sklepu, odpowiedzieli mu że ma napisać na shop@mieloch.pl i opisać problem, oczywiście od razu wziął się do pisania maila, do tej pory nie dostał odpowiedzi. Co ma zrobić z tą sprawą?
zdj podwyżki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mufik44, zapakować i odesłać jak najszybciej :)

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Tytuł:
*

Pojazd:
Tom_Q, masz racje, ale on bedzie placił za głupote innych? Chodzi mi o przesyłke.

Moja Maszyyynka!!!!
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... t=#2312671
(ostatnia karta najnowsze zdj.)

Tytuł:
*

Pojazd:
mufik44 ryzyko kupowanie w necie. Ja na racingplanet kupiłem filtr motoforce airbox to przysłali mi go w jakiejś foli i nie kompletnego, odesłałem im tydzien temu, czekam na zwrot kasy no ale niestety za przesyłkę musiałem zapłacić

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam, to ja jestem właścicielem. Przykro mi ale nie będę płacił za głupote innych. Bez żadnej rekompensaty nie będę płacił za żadną przesyłkę, bo towar miałem otrzymać w takim stanie, że nie miałbym się do czego przyczepić. Póki co żadnej odpowiedzi ze strony shop@mieloch.pl... Już wiem gdzie NIE ZAMAWIAĆ kolejnej paczki. :)

,,Nie maszyna lecz technika czyni z Ciebie zawodnika''

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
LUkkI9807,

Dokładnie

Tytuł:
*

Pojazd:
Zobacz na to z mojej strony. Ja mam za*******ać na poczte itp. przez czyjąś pomyłke i jeszcze płacić i robić sobie kłopotów, gdyż szanowna firma raczyła wysłać mi złom. Nigdy nie miałem takich problemów, mimo że zostawiłem tam grubo ponad 4 kafle. Drugą sprawą jest to, że myślałem że jak wystąpi taka sytuacja to zostane dobrze potraktowany i pomoc będzie przydzielona od zaraz. A tu nic z ich strony czekam dalej do odp. i nie zanosi się, abym ją dostał. W życiu bym się nie spodziewał czegoś takiego po tak ,,dobrej'' firmie. ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja myślałem że racing planet to też ,,dobra firma,, a przysłali mi niekompletny w jakimś foliowym worku, używany filtr i jeszcze odpisują że nie zwrócą kasy bo używany, bezczelność. Na pewno więcej tam nic nie kupie i będę odradzać innym tam zakupów, bo tak się nie postępuje

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Zapoznaj się z regulaminem sklepu.Względem daty
mufik44 pisze:
14.03.2013
mail został wysłany dwa dni temu. Sprzedający zgodnie z nim ma jeszcze 12 dni na odpowiedź,którą na pewno otrzymasz.

§ 8 Reklamacje

Jeżeli po otrzymaniu produktu Klient znajdzie w nim wady fizyczne lub produkt jest niezgodny z umową, Klient może złożyć reklamacje.

Sprzedający odpowie na reklamację Klienta w ciągu 14 dni od daty otrzymania reklamacji i powiadomi go o sposobie dalszego postępowania. W przypadku konieczności wykonania ekspertyzy reklamowanego produktu u zagranicznego dostawcy lub producenta czas rozpatrzenia reklamacji może ulec wydłużeniu, o czym Klient zostanie poinformowany.

Warunkiem rozpatrzenia reklamacji przez Sprzedającego jest dostarczenie przez Klienta reklamowanego produktu lub produktów wraz z dowodem zakupu i protokołem reklamacyjnym Mieloch Motocykle (do pobrania PDF: Protokół Reklamacyjny).

W przypadku rozpatrzenia reklamacji na korzyść Klienta Sprzedając naprawi lub wymieni Klientowi reklamowany produkt na pełnowartościowy lub jeżeli wymiana nie będzie możliwa zwróci należność za reklamowany produkt w ciągu 14 dni od daty rozpatrzenia reklamacji na wskazane przez Klienta w Protokole Reklamacyjnym konto bankowe.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, 13:54 przez Mattrack, łącznie zmieniany 1 raz

Wyświetl profil GG Tlen  

Tytuł:
*

Pojazd:
Będzie jakaś rekompensata? Czy robie wszystko zaś za własną kieszeń? ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A3 1.8T
moim zdaniem bedzie tak, wysylasz na swoj koszt a oni potem ci jakos zwroca tą kase.

ja mialem podobnie z dysza, bo w opisie był błąd i przyslali nie taka co chcialem. ale pies kosc gryzl za 10zł nie bede sie droczyl, ale powiedzialem ze blad jest w opisie itp. To szybko zmienili opis na poprawny i powiedzieli ze moge odeslac dysze na inna na swoj koszt a oni wymienia i mi kase za wysylke zwroca, ale nie chcialo mi sie juz latac po pocztach.

Obrazek
~Kliknij~ :lol:

Tytuł:

Pojazd:
co ty chcesz od tej podwyżki
pewnie byla w promocji pomaluj sobie i bedzie git

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mate57 pisze:
mufik44 napisał/a:
14.03.2013
mail został wysłany dwa dni temu. Sprzedający zgodnie z nim ma jeszcze 12 dni na odpowiedź,którą na pewno otrzymasz.

A co zrobić wtedy jeśli faktycznie odpiszę za 12 dni, a termin zwrotu się skończy?

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e36 Coupe 2.0i
LUkkI9807,Rzucasz się jak ryba w sieci, nikt nie jest nieomylny, mogli przez pomyłkę nie zauważyć, Też jak kiedyś zamawiałem nakrętki czy inne drobiazgowe rzeczy i przychodziły złe to się nie denerwowałem jak ty..
A nie przesadzaj że ta przedłużka jest aż tak w tragicznym stanie.
Co do zwrotu przesyłki to:
Junior pisze:
Przykład pisma poniżej Wyślij zwrot pocztą polską (w piśmie poproś o zwrot kosztów przesyłki zwrotu)

Zrób tak jak pisze tu:
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=12455

Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, 20:02 przez Słodki-Skc, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ]