Dzisiaj jest 08 lut 2025, 8:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Yakuza, Nie kompromituj się :lol: :lol:. Jak nie wiesz z jakiego powodu go popieram to czemu takie durnoty wypisujesz ?

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
Asaroth, bo ogólnie jeżeli ktoś go popiera to znaczy że jest durnotą, albo nie ma zielonego pojęcia co się dzieje w Polsce :roll:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
PlastusR50X, Oj ten pisuar. Wiecznie wytykają wszystkim jacy to inni są źli i niedobrzy, nie widzą własnych błędów i też g*wno robią. Za taką władzę, która wspina się na górę oczerniając innych to dziękuję. Nie tym zdobywa się elektorat.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Honda NSR 125
Asaroth, jak taki jesteś za Palikotem to powiedz co dobrego zrobił dla Polski jak był w PO i jak jest teraz w RP..? Odkąd jest to tylko homosie i bzdurami się zajmuję.. pewnie ty też jesteś homosiem :<

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yakuza pisze:
pewnie ty też jesteś homosiem

I za bezpłatnym in vitro dla pary lesbijek żyjących w związku partnerskim i na wszelki wypadek przysługującym im prawom do bezpłatnej aborcji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: I za prezerwatywami dla lesbijek, żeby nie zachodziły w niechciane ciąże Obrazek
I eutanazją (godną śmiercią) dla nietolerancyjnych homofobów :mrgreen:
Mariuhuana w kondonach dla każdego! :roll:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Yakuza, No tak, lepiej zajmować się krzyżami i Smoleńskiem. To jak nic naprawi gospodarkę i pozwoli niektórym ludziom normalnie żyć :lol:. Wszystkie jego ustawy były blokowane przez posłów w sejmie ponieważ była im nie na rękę ale za to korzystne dla "Kowalskiego".

PlastusR50X, Typowe dla pisuarów. Najłatwiej obrażać innych :|.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja raczej sie za bardzo nie utożsamiam z polityką PiSu, ale dzięki PiSowi może istnieć rp bo to śp. Kaczyński podpisał traktat lizboński (zdrada stanu) a ojczyzną paligłupa jest zas[]{a ue a nie Polska. I nie udawaj pokrzywdzonego bo jesteś żałosny :).
Lepiej sprawdź historie polityczne posłanników ruchu palikota i dopiero coś napisz. Działaczy PZPR z obecnej Polski WON! Nawet jeśli kiedyś nosili spodnie a teraz sukienki.
Aaa i palikot chce wyprawić huczną 90' jaruzelskiemu, lewica trzyma się razem. Pięknie.

Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, 0:11 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

PlastusR50X, Podpisanie Traktatu Lizbońskiego przez śp. Lecha Kaczyńskiego jest coraz częściej powodem do odsądzania go od czci i wiary, wskazywania że działał wbrew narodowym interesom, nie zależało mu na suwerenności i niepodległości państwa, czy też prostu do nazywania go "zdrajcą, który złamał przysięgę prezydencką" (via Kurwin-Mikke).

O ile takowe głosy pojawiają się w środowiskach, które od początku były przeciwne podpisaniu tegoż dokumentu (podobnie jak i sam Lech Kaczyński, który do podpisania został raczej przymuszony, aniżeli zrobił to dobrowolnie) są poniekąd zrozumiałe, o tyle w żaden sposób nie da się zrozumieć krzyków ze skrzydła proeuropejskiego - tego, które od samej genezy powstania euro- kołchozu było "za" (cokolwiek by to nie było i tak by poparło, by żyło się lepiej wiadomo komu). Takie plucie dla samego plucia, ale to raczej cecha rozpoznawcza pewnej partii nie-obywatelskiej.

Mimo iż temat budzi spore kontrowersje warto się nim zająć i rozważyć wszystkie ewentualne możliwości rozwoju sytuacji.

Na wstępie można, a nawet należałoby przypomnieć kilka suchych acz istotnych faktów:

Jak zapewne niektórzy reprezentańci gatunku homo sapiens zamieszkujący nasz nadwiślański kraj pamiętają: według oficjalnych wyników podanych przez PKW: za przystąpieniem Polski do UE i ratyfikacją traktatu ateńskiego opowiedziało się 77,45% obywateli (frekwencja 58,85%). Dwu dniowe referendum odbyło się 7 i 8 czerwca w 2003 r.

Przytaczam te dane, ponieważ będą one miały istotne znaczenie w podsumowaniu tejże notki.

Również wiadomym i nie wymagającym specjalnego tłumaczenia jest fakt iż, każdy traktat (pomijając pierwszy, bo to właśnie do niego wprowadza się poprawki) sam w sobie jest niczym. Jest jedynie uzupełnieniem poprzednich aktów prawnych. Można z tych dokumentów coś zrozumieć tylko, jeśli ma się przed oczyma porozumienia ratyfikowane wcześniej. Każda później zawarta ugoda jest wprowadzeniem zmian do umów międzynarodowych, które weszły w życie wcześniej.

Lizboński sam w sobie traktatem miał co prawda nie być, ale gdy zamiary przepchnięcia przez Angelę Merkel (zwanej Andżelą) "Konstytucji Europejskiej" spełzły na niczym musiała znaleźć inny sposób wprowadzenia jej najważniejszych założeń. Tak i oto zrodziła się idea a rozwiązaniem okazał się traktat. Suma summarum zazwyczaj takowe porozumienie zawarte pomiędzy państwami członkowskimi było drobnym liftingiem, bądź wprowadzeniem niewielkich kosmetycznych zmian do już istniejącego prawa (choć czasami także znaczących). Takowe modyfikacje mają na celu jeszcze silniejsze pogłębienie procesu tzw. integracji europejskiej. Niestety ma to też swoje niekorzystne konsekwencje (które budzą sprzeciw niektórych środowisk) - ogranicza suwerenność poszczególnych państw członkowskich a tzw. organom UE daje większe prawa i kompetencje. Takie jest niestety jedno z najważniejszych założeń funkcjonowania euro-kołchozu. Za tym także opowiedzieli się Polacy w referendum... Za integracją.

Jednak ten z Lizbony różni się od pozostałych w sposób znaczący (świadczyć może o tym choćby jego obszerność). Ten dokument diametralnie zmienił funkcjonowanie Unii Europejskiej, dając więcej praw państwom większym a marginalizując przy tym pozycję tych mniejszych (Czechy, Polska itd.). Traktat zawiera wszystkie najważniejsze koncepcje, które chciano wprowadzić pod nazwą "Konstytucja Europejska". Z tymże od początku wiadomo było, że prawdziwym sensem istnienia UE jest budowa sui generis państwa federalnego - wszak ma już nawet flagę, hymn itd. A całkiem niedawno chciano zastąpić naszego Orła Białego flagą Unii na koszulkach sportowców...

Jednak ten wywód, jak wskazuje tytuł nie ma być o traktacie samym w sobie, więc czas przejść do meritum.

Jak wiadomo Lech Kaczyński traktat podpisał. Podpisał po wielu wizytach, namowach UE, rządu, niekończących się naciskach, błaganiach, groźbach - praktycznie przymuszony do uczynienia tego.
Gdyby nie podpisał nastałby czas jeszcze większego plucia na niego (wszakże nie wiem, czy jeszcze większe byłoby możliwe), poziom nagonki medialnej i krytyki ze strony pseudo-celebrytów sięgnąłby zenitu, oskarżenia o działanie wbrew woli Narodu Polskiego (gdyż tenże za wejściem był i chce się intergować nadal) byłyby wypluwane niczym jad ze złotych ust pewnego Stefana N., a mieszanie z błotem za ingerowanie w decyzję demokratycznie wybranego rządu nie miałoby końca. Poza tym dalej blokowałby wszystko, psuł, mącił, siał zamęt, nienawiść itd.
Mimo woli poszedł im na rękę, gdyż taka była wola społeczeństwa - źle.
Nie uczyniłby tego - też źle.
Cokolwiek zrobiłby, bądź nie - byłoby źle. Takie są efekty "polityki miłości" i nagonki na śp. Prezydenta.
Podpisał, bo musiał. Gdyby nie jego upór nie byłoby wielu ustępstw w tymże traktcie, gdyż rząd godził się na wszystko (co czyni do tej pory).
Podobnie miała się sprawa z Vaclavem Klausem. Robił, co mógł. Jest eurospeptykiem i także podpisał, wywalczając wcześniej dla swojego kraju korzystne w tej sytuacji kompromisy. Tylko tyle, lub aż tyle.

Sejm większością głosów również go przyjął. Rząd podobno realizuje wolę obywateli, więc skoro obywatele sobie wybrali właśnie taki tzn. że słuszną linię ma nasza władza.

Gdyby odbyło się referendum w tej sprawie obywatele też by ten traktat poparli.

Ktoś powie, że mogę sobie tylko tak dywagować, bo rzekome referendum przecież się nie odbyło.
Skoro premier Tusk tak ochoczo zachęcał i namawiał inne kluby parlamentarne do poparcia go, to nie ma się co łudzić, że za pomocą mainstreamowych mediów nie przekonałby do tegoż samego sporej części obywateli wychodzących z założenia "po co mam myśleć - mam telewizor". Dokument ma rozmiary dość spore, więc nie podejrzewam tzw. przeciętnego zjadacza chleba o zapoznanie się z nim - a jedynie o głosowanie na tak, poddając się proeuropejskiej propagandzie.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Po co PO trzyma takiego gościa jak Niesiołowski? Aby robić dym i zajmować się pierdołami zamiast prawdziwymi problemami Polski. Ale za ten tekst: https://www.youtube.com/watch?v=RIUSZSNIgA8 powinien dostać w mordę.

Za czasów PO poszły podatki w górę (a Tusk obiecał, że ich nie podniesie), Skarbówka czai się na każdym kroku (np 18% podatek od napiwków dla barmanów/kelnerów).

Wstrzymane dotacje na budowy dróg.

Brak możliwości podejścia do egzaminu w WORDzie jeśli on wykupił program z firmy Sygnity a nie z PWPW (choć Ministerstwo dawało rekomendację na oprogramowanie Sygnity).

Jest jeszcze wiele innych aspektów, które są niedorzeczne. Wg GUSu bezrobocie w Mrągowie wynosi- UWAGA- ponad 24% "!!" . To jest zielona wyspa?

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yakuza, Wybory/referendum sterowane przez opinię publiczną/media. Zwróć uwagę ile osób na dzień dzisiejszy jest jeszcze w stanie zagłosowiać na PO. Ja jeszcze zabardzo nie jarzyłem co to znaczy wstąpić do UE jak było referendum, ale pamiętam że w Tv było przedstawione jako pieniądze za darmo, bogactwo, masowe szczęście i bezproblemowość, rozwój rolnictwa i edukacji, a tutaj zonk wszystko odwrotnie. Jak ja zapytałem panią od wosu co takiego dała nam UE, przecież do niej dokładamy to ona mi powiedziała: " zrobili mi równy chodnik koło mojego bloku kiedyś był bardzo krzywy... w szkole dostaliśmy tablicę interaktywną, mało?" i tacy ludzie uczą w szkołach.
Szkoda że jak uczę się w tej szkole 3rok to ani razu nie miałem lekcji z tą tablicą i inni też nie, ale za to miałem z czarno-białym telewizorem na VHS. Pucz Pinocheta został ukazany jako coś niepotrzebnego dla społeczeństwa w Chile, cał czas trąbi się o faszystach/nazistach (stawiają mię dzynimi znak równości) ale o komunie to cisza. W szkole zamiast dnia Żołnierzy Wyklętych zorganizowano dzień tolerancji, jezyka niemieckiego, francuskiego i unii europejskiej, dziewczyny, chłopaka, bobra... Ku&@.,a mnie łapie. i jacy ludzie kończą tę szkołę? Uformowani, gotowi głozować tak jak im nakaże jakaś ładna pani z TVN.
Ale też coraz więcej ludzi zaczyna radykalizować swoje poglądy polityczne, szukają czegoś spoza rządu i ja się nie dziwię. Mi osobieście udało się parę osób zainteresować sytuacją polityczną i uważam to za mój mały sukces.
Nawet jak wybrano nowego papieża, to TVN przedstawił go najpierw jako fajnego, ciepłego i skromnego człowieka. Później jako konserwatystę, który wydał 2 lewicująmcych księży (a to gów.o prawda bo on im zaproponował pomoc, którą oni odrzucili) i winnego śmierci jeszcze innych ludzi podczas rewolucji a ostatecznie trochę załagodzili obraz jego postaci, ale na samym końcu jeszcze przypomnieli że nie lubi (upraszając) lewactwa. Zawsze rzetelne informacje. Ja się bardzo cieszę z nowego papieża bo lubię Jezuitów i w ogóle :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 15 mar 2013, 11:41 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może ja tam gó**o wiem o polityce bo mam tyle lat ile mam ale szczerze to jestem załamany... Moim zdaniem ludzie głosują na PO, bo wybierają "mniejsze" zło. Moim zdaniem w polskim rządzie jest mało osób które naprawdę chcą zmienić coś w Polsce, wprowadzać reformy "ulepszać" je itp... Może przytoczę słowa jednego z posłów, o tym, że dostaliśmy najwięcej z Unii (wiecie ten szczyt) ale już nie poinformowano nas dlaczego. A dlaczego? Bo jesteśmy najbiedniejsi... Komuna komuną, może trochę odstajemy no ale bez przesady, aby w dobie kryzysu przyznawać sobie premie po 45 tysięcy zł, kupować nowe limuzyny mercedesa a z drugiej strony podnosić wiek emerytalny, VAT i tym podobne...
Gdybym miał dzisiaj głosować to szczerze mówiąc nie wiem na kogo bym zagłosował...

Yamaha Aerox By Exxonek :)http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2247087#2247087

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
PlastusR50X, Może i się nie utożsamiasz ale to sugerujesz swoimi wpisami.
Nie robię z siebie pokrzywdzonego bo nie należę do osób, o których pisałeś, aczkolwiek nie podoba mi się obrażanie innych.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asaroth, http://www.youtube.com/watch?v=qgkpeyQdgSo od 17:25 obejrzyj sobie do gdzieś koło 20 minuty i sobie wyciągnij wnioski na ten temat :P

Tytuł:
**

Pojazd:
Ruch Narodowy ciekawe ciekawe.. a co do dworków to sam bym sobie w takim zamieszkał :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Takie partie jak Ruch Narodowy czy Kongres Nowej Prawicy musiałby zostać rozpropagowany przez nas lub media inaczej nie mają szans w wyborach..

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yakuza, tylko że Ruch Narodowy to ma byc jakby zjednoczenie wszystkich działalności społecznej na rzecz narodu (oni są czynni w przeciwieństwie do KNP :P )

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
Przeglądając demoty przypomniał mi się ten temat. Tusk Optymista :)

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.youtube.com/watch?v=Q8n8IMUtBr0 następny temat zastępczy.. janusz pedał.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yakuza, jak mnie ten człowiek w%^&*!@. Tej baby z tłustymi włosami też nie lubię.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... t=1&ref=nf HEHEHEH :D

Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 19:32 przez PlastusR50X, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

PlastusR50X, oboje się dobrali olejnikowa obciągara za czasów PRL do dziś..

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna