Dzisiaj jest 01 lut 2025, 12:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam ,otóż mam problem ,wczoraj o godzinie 18stej z jednej z wsi kierowałem pojazdem Renault clio (L"kę) Pod okiem instruktora .Jechałem z prędkością 35-40kmh po swoim pasie (czyli prawym) .Po przejechaniu iluś metrów był łuk z lewej strony (nie ma wydzielonych pasów ruchów na jezdni . Pojazd z nadprzeciwka peugot partner (zaopatrzenie) jechał w strone mnie i zsunął się po jezdni na mój obszar jezdni .Oczywiście kierowca nie jechał szybko (myślę że miał z 50kmh ) Moja reakcja natychmiastowe hamowanie hamulcem roboczym ( dochamowałem myślę do 10kmh ) i prosto w nas uderzył kierowca z nad przeciwka .Nikomu nic się nie stało ,ja jedynie uderzyłem nie mocno w kierownice ,kolanami o kokpit i ręką w nawiew. Po wyjściu z pojazdu zauważyłem że kierowca jest pod wpływem alkoholu .Oczywiście wspomniałem to i wiele razy mówiłem to instruktorowi .Kierowca Białego pojazdu(zaopatrzenie) odrazu nie chciał policji chciał spisać notatkę spowodowania wypadku że to jego wina i jeszcze proponował 1 000zł .Instruktor zadzwonił po szefa .Przyjechał i zgodził się na spisanie protokołu jakiegoś z miejsca wydarzenia . Ja oczywiście byłem za tym by tak nie robić .Ale nie miałem dużo prawa głosu ponieważ jestem kursantem i odpowiada za mnie instruktor ,a instruktor podlega szefowi . Szefów wyłódził od kierowcy (białego pojazdu) 2000zł i spisali oświadczenie .Po pewnym momencie zaczeła mnei boleć ręka ( Pomyślałem przecież to wypadek ,więc i ja spiszę w razie w oświadczenie ) Po drugiej stronei oświadczenia z wypadku napisaliśmy małe oświadczenie z ręką .Pan z białego pojazdu podpisał się i wróciliśmy do domu .Gdy byłem w domu zacząła mnie boleć głowa ,kark ,kręgosłup ,miejsca gdzie są pasy ,więc udałem sie do szpitala .Zrobili mi prześwietlenie ręki ,czaszki oraz kręgosłupa .Po zdiagnozowaniu lekarza mam 1 złamania i zwichnięcia .Oczywiście dostałem recepte na leki i gorset .Dzisiaj gdy spałem zdrentwiała mi ręka (co jest naprawdę dziwne ) Nie mogłem wcale ruszać ją ,dopiero po masowaniu jej zaczeła funkcjonować . Wybieram się do Lekarza ogólnego w tygodniu . Sprawca ma ubezpieczenie w MTU , oraz pojazd (czyli L"ka) jest wyposażona w NW .Mogę się starać o odszkodowanie z jednej i z drugiej polisy ubezpieczenia NW .
Pytanie jeśli pójdę do ogólnego ,to moge coś powkręcać o większych bólach np żeber ,czy czego kolwiek .By mieć więcej papierów do odszkodowania ,może ktoś coś już takiego robiłto mógł by się wypowiedzieć.

ROMET 777 Full Tuning
Suzuki Rg 80

Ostatnio zmieniony 17 mar 2013, 23:45 przez buziaqq, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
buziaqq, są ludzie którzy z tego żyją
Radze nie wspominać o "darowiźnie" to i tak nic nie zmienia a po co masz zaszkodzić innym
Idz na badania to że cie bolą żebra wyjdzie u lekarza, lepiej nie symuluj bo kary za chęć wyłudzenia sa potężne. Idz na szczegółowe badania i sprawa do sądu
Nie wzywali policji bo po? Sprawca jest, przyznał się do winy, też bym nie wezwał

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e36 Coupe 2.0i
Źle trochę zrobiłeś że nie zadzwoniłeś po niebieskich, trzeba było chrzanić instruktora i "szefa" bo tak nie może być że jeżdżą naje.... :/

Tytuł:
*

Pojazd:
No ja wiem ,już zapóźno . Co do bólów , ciagle mnie głowa boli może to byćrównież przyczyna tego ? Biorę tabletki jakieś specjalne co mi lekarz przepisał .A bóle głowy ,bóle mięśni ,kręgosłupa czy też kolan nawet nie wspomne o podnoszeniu plecaka nawet strasznie mi to dokucza .A zaczeło to się od wypadku ..

ROMET 777 Full Tuning
Suzuki Rg 80

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]