Dzisiaj jest 20 sty 2025, 15:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, pewnie wiele z Was marzy o tym by dziś,jutro,kiedyś wyjechać z tej pięknej ojczyzny...na przykład do JUESEJ.

Ale są bariery, jak by ktoś chciał się dowiedzieć czegos, np: jak spełnić to marzenie, a zbytnio nie jest wtajemniczony w prawo Amerykańskie, ten temat jest dla Ciebie.

#Hola hola, toż jest dużo for na ten temat!
- tak, ale zadasz na jakimś forum pytanie typu" co musze zrobić aby wyjechać legalnie " to od razu Cię zrównają z ziemią i zachęcą do lektury całego forum(koło roku zejdzie)

Więc po to powstał ten temat.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Fiat Stilo 3D, Corolla E12 D4D
a po co do juesej wyjeżdżać?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój wujek mieszkał w USA, i powrócił do PL, teraz można powiedzieć że zarobki są takie sobie nie tak jak kiedyś, Dolar kiedyś więcej niż euro a dziś?... Tyle powiem. Nie warto.

Doradzam w doborze części 2T jak i 4T i sprawach sercowych :lol: PW. :D

SPRZEDAM CYL POLINI FOR RACE 70cc AC do Peugeota:3

Tytuł:

Pojazd: znowu SR Custom
a co myślicie o wyjeździe do usa aby kupić tam samochód? warto w ogóle czy lepiej szukać już sprowadzony? chodzi mi o takie stare amerykańskie samochody typu mustang :P

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
lukas971997 z tego co mi wiadomo to samochody w USA są dużo tańsze, ale jak wjeżdżasz do europy czy coś to musisz odprowadzić od niego podatek i wychodzi na to samo jakbyś kupił ten sam wóz w Niemczech.

FIRST RUN Aerox MHR :D :D :D

Tytuł:
*

Pojazd:
lukas971997, z tego co czytałem kiedyś to opłaca się tylko sprowadzać nowe drogie samochody. Podobno koszt kupienia auta takiego jak stary mustang/ camaro itp w usa + wszystkła cła, opłacenie kontenera rejestracji itd itd wychodzi taki sam jak kupienie takiego auta w niezłym stanie w PL

Tytuł:
**

Pojazd:
Najbardziej ci się opłaca Anglia, Irlandia, Szkocja (Pogoda najgorsza..) no i Wales nie pamiętam co to za kraj po Polsku.
Ale funt najwyżej stoi, choć ja sam gdy skończę szkołę chce się wyrwać stąd do USA lub Kanady. :lol:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Uwielbiam te POLSKIE SNY O USA <3 wyrwe się tu, wyrwe się tam, pomijam wizy itp. ale wiecie wgl jakie to są koszta? teraz tam zamieszkaj , (bez roboty) , znaj jezyk, nie jest tak wesoło jak się wydaje, ale powodzenia!

SPRZEDAM: KOMPLET SERYJNYCH PLASTIKÓW KEEWAY FOCUS! 200 złotych+KW!

KUPIE: CYLINDER 70 FIRMOWY KEEWAY, Gaźnik min . 17.5 może być CHINA ! , sprzęgło,wydech, wał. WSZYSTKO TUNINGOWANE !

GG: CIAGLE NIEWIDOK 34 21 73 99
PW !

Tytuł:
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
MaG1K pisze:
choć ja sam gdy skończę szkołę chce się wyrwać stąd do USA lub Kanady.

To już do Polski nie wracasz? :lol:

Live for the moment...
Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
Karol85, A skąd takie informacje masz że do Polski mam plan wrócić?
Wrócę dopiero gdy się poprawi, lub będzie pomysł żeby coś otworzyć ale to bardzo znikome jest...

Tytuł:
*

Pojazd:
parada93, nikt nie mówił że droga jest prosta.
Trzeba albo mieć szczęście w losowaniu, albo znaleźć pracodawce który Cię ściągnie tam na wizie pracowniczej co graniczy cudem ale cuda się zdarzają (shogun1978) bądź najłatwiej pojechać , ożenić się. Tylko jest się wtedy sprawdzanym czy ten ślub nie jest na papiery.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Mz Rt 125/Beta ARK
Możliwe ,że ja na wakacje ( od lipca do października ) spadam do USiA , mam tam dość dużą rodzinę , z pracą nie będzie problemu , bo mam kilka ofert jak bym nawet teraz pojechał . Z tego co mi wiadomo to w USiA żyje się znacznie lepiej niż w PL , mimo tego ,że nie masz w sumie nic , bo wynajmujesz mieszkanie , lub kupujesz dom , ale działka i tak nie należy do Ciebie ( chyba ,ze to jakaś villa za grube $$$ ) . Co do języka to nie trzeba ogarniać angielskiego , bo bardzo dużo Palaków można spotkać i w razie czego dopytać ( na samochodach są naklejki z flagami , ludzie chodzą w koszulkach biało-czerwonych lub z 'logo " Polski , więc nie trudno rozpoznać kogoś .
Zobaczymy czy wyjdzie wyjazd , bo może znajdę coś ciekawego w EU na wakacje , ale wolał bym do USA mimo drogiego biletu , bo zawsze można coś ciekawego zwiedzić itd.

Moja Beta ARK

Wbijać :D .

Tytuł:
Virtual Tuner
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW e46
MaG1K pisze:
Karol85, A skąd takie informacje masz że do Polski mam plan wrócić?

Słaba pamięć?
MaG1K pisze:
Zazdroszczę tym co mają możliwość mieszkania w PL w miarę dobrych warunkach.
MaG1K pisze:
Ja się uczę na taki zawód żebym mógł go wykonywać z Polski na laptopie i mieć pensje z UK.

Live for the moment...
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
szybkikoks pisze:
Możliwe ,że ja na wakacje ( od lipca do października ) spadam do USiA , mam tam dość dużą rodzinę , z pracą nie będzie problemu , bo mam kilka ofert jak bym nawet teraz pojechał . Z tego co mi wiadomo to w USiA żyje się znacznie lepiej niż w PL , mimo tego ,że nie masz w sumie nic , bo wynajmujesz mieszkanie , lub kupujesz dom , ale działka i tak nie należy do Ciebie ( chyba ,ze to jakaś villa za grube $$$ ) . Co do języka to nie trzeba ogarniać angielskiego , bo bardzo dużo Palaków można spotkać i w razie czego dopytać ( na samochodach są naklejki z flagami , ludzie chodzą w koszulkach biało-czerwonych lub z 'logo " Polski , więc nie trudno rozpoznać kogoś .
Zobaczymy czy wyjdzie wyjazd , bo może znajdę coś ciekawego w EU na wakacje , ale wolał bym do USA mimo drogiego biletu , bo zawsze można coś ciekawego zwiedzić itd.

Też mam takie plany ale z drugiej strony nie wiem czy nie będę musiał pilnowac miejsca na studia :) :mrgreen:
Miałem okazję byc 3 tyg w USA na Florydzie Fort Lauderdale, Miami i NY w NY ( :mrgreen: ) i super kraj, ciuchy tanie jak barszcz a dupeczki albo ohydne albo takie że szczena opada :mrgreen: . Ogólnie wszystko fajnie, ale jednak Polska to jest mój dom, ciężko byłoby mi Ją zostawic :<

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Mz Rt 125/Beta ARK
Myślę ,że po tych 3 mc-ach ustawił bym się na cały rok jeśli chodzi o finanse xd
wstępnie przeliczyłem to ok 25 k pln można by zarobić , więc nie jest tak źle :P

Moja Beta ARK

Wbijać :D .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
szybkikoks, mój szwagier jak jeździł w wakacje na studiach do pracy to w 2-3mc zwracały mu się wszystkie koszty, kupował 2 walizki ciuchów i jeszcze przywiózł trochę hajsu :cool: . Był szefem grupy składającej rollercoaster'y i sam też składał. Tylko to było 5-6 lat temu :roll:

Tytuł:
**

Pojazd:
Karol85, Marne szanse na taka prace...
Jak sie uda to czemu nie, ale jak nie uda mi sie dostac takiej pracy to wtedy chce sie stad wyrwac juz obojetnie gdzie USA czy Kanada... :lol:

Ostatnio zmieniony 22 mar 2013, 15:37 przez MaG1K, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
PlastusR50X Fajna robota :lol: :lol:

MaG1K to znaczy zbieżność faktów

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Tytuł:
**

Pojazd:
MIMIK, Tylko co jest złego mając kilka opcji i związanych z tym planów? Bo jak jeden nie wypali to może drugi...
Ale wiem o co ci chodzi że to nie ma sensu co kiedyś napisałem a teraz piszę. Tylko że ludzie mogą zmienić zdanie.

Co do ufania komuś że cię zatrudni stąd i cię zatrudni jest najczęstszym znakiem że ta osoba to oszust. 2 lata temu gdzieś tak do mojego wujka dziewczyny przyleciał kuzyn bo znajomy dał mu namiary na jakąś firmę co zatrudnia cię i daje mieszkanie a ty im płacisz zaliczkę. To w razie czego pojechał mój ojciec, wujek i koleszka. A tam co? Jakieś podejrzane typki się kręciły, ulica jakieś slamsy. Zapewne by go okopali, okradli i zostawili... Dlatego jak masz kogoś zaufanego za granicą i masz pewność że to przyjaciel a nie ***** to wtedy na pewne możesz jechać. No chyba że ktoś już przetestował jakąś firmę i jest pewna to jeszcze ok ale większość to oszuści... :roll:
Najgorzej boli to że zamiast jak ćiapole trzymać się razem, polak polakowi za granicą poderżnął by gardło za lepszą posadę...
A tutaj ciapole czy też murzyni trzymają się razem i nie raz widziałem jak jednego angole lali to murzyni wkraczali za swoimi.
A Polki tutaj a zresztą... :roll:

EDIT

Przez ciapole chodzi mi o...

http://www.youtube.com/watch?v=WltwZG5BduM

Ostatnio zmieniony 22 mar 2013, 20:04 przez MaG1K, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak już jest temat Usa to powiem wam że od dawna zastanawiałem się czy te mega imprezy co się widzi na filmach jak american pie to tylko fikcja czy prawda. Okazuje się że prawda, pozostaje tylko zazdrościć http://www.youtube.com/watch?v=kHNklhQ0XHU

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna