Dzisiaj jest 30 sty 2025, 19:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Temat założyłem dla posiadaczy Kymco którzy chcą korzystać z usług serwisowych. Polecajcie tutaj sprawdzone zakłady z całej polski i jakieś namiary ,nikt nie pogardzi też minusami danego zakładu i krótką opinią.

MOTOR LAND CZĘSTOCHOWA
UL.TARTAKOWA

Więc ja zacznę ,nie polecam wam Motor Landu w Częstochowie ,który próbował mi wcisnąć kit na naprawę mojej s9 za uwaga 1200-1400zł ,a prawdziwy koszt oscylował w granicach 200-250zł na nowych częściach oryginalnych wraz z usługą. Przy pierwszym telefonie mydlili oczy czego to nie zrobią ,następne telefony to praktycznie same obelgi w moim kierunku i proponowanie ,a nawet wmuszanie niebagatelnych kosztów naprawy. Zrezygnowałem z serwisu co bardzo oburzyło właściciela który chciał wyjmować włożone części które omówiłem z nim ,że maja być zmienione. Skończyło się na tym że skuter został wyciągnięty z stamtąd w asyście 3 osób. Należna suma za części i naprawę została zapłacona ,rozpoczęła się kolejna kłótnia kiedy powiedzieli że nie dają na części oryginalne w autoryzowanym zakładzie gwarancji i kwitu. Dostałem go po odtworzeniu zapisanej rozmowy telefonicznej między nim a mną i nieprzyjemnej konwersacji.Z tego miejsca warto wspomnieć ,że miała zostać wezwana policja oraz fakt ,że zmienili swoje podejście kiedy z multimetrem w ręku pokazywałem im że nie maja racji.

Kolejnym smaczkiem jest brak odnalezienia w częściach ,kiedy to żeby znaleźć uszczelkę potrzebowali aż telefonu nad morze do znajomego.

HTS SERWIS MOTOCYKLI
JAKUB ŻYŁA
UL.JURAJSKA 98, 42-200 Częstochowa/wcześniej ulica Złota

Tutaj mogę z góry polecić posiadaczom 4t. Pan Żyła ogarnia świetnie ten temat ,informuje o kosztach ,proponuje zamienniki jak i oryginalne części. Zawsze bez najmniejszego problemu zlecenie było wykonane. Mechanik godny polecenia. Średnio radzi sobie z regulacją 2t ale mimo to naprawdę polecam.

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 11:58 przez MIMIK, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja kupowalem moje s9 5 lat temu nówke właśnie na tartakowej. Właściciel wydaje się w porządku o ile mówie o nim , chyba jest tam dwóch , jeden z nich to taki dość przypakowany i ma na imie Piotrek wydaje sie spoko gość , a drugi to taki przymulony chyba byl w okularkach , mial wode w piwnicy i założone długie szare skarpety do sandałów :P Przegląd czy tam coś zawsze mi ten Piotrek dozucil 2 butelki oleju albo cos wiec taki mily sie tez wydawal

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
piter9 Dla mnie też byli mili do czasu kiedy powiedziałem ,że rezygnuję z ich usług bo moim zdaniem zapłacę za coś co nie jest konieczne i chcą mi wcisnąć koszty ,wcześniej też nie było problemu. Dodam ,że naprawa była pogwarancyjna a oni zaczęli mi jechać że mam szajs a nie s9 bo śrubki iskrownika miałem zmienione z oryginalnych 8 na 10 bo mam dobre klucze od 10(grzechotkę z nasadkami) i dla wygody żeby nie szarpać się kluczykami chińskimi dałem 10 :roll: Tak więc sorry ,ale jechać łaciną z takiego powodu ,absurd

Ja gadałem z warsztatem ,chyba to był ten ojciec jakiś ,taki starszy trochę a tak to byli ci mechanicy

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 15:36 przez MIMIK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja wam powiem że w Białymstoku na Generała Maczka serwis kymco tak mi wyregulowało Kymco że seria na filtrze powietrza i bez blokad toczył się 65 km/h i palił 6L na 100 Km.. A co drugie to koszt przeglądu skutera:
- umycie
- sprawdzenie świecy
- zalanie oleju do dozownika ( sam kupujesz olej )
- odkręcenie/przykręcenie pokrywy przekładni

Cena:170-180 zł !
Śmiech od razu zrezygnowałem i zacząłem tuning po 5 tyś km :mrgreen:

KONTO AWARYJNE !

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja dodam że te serwisy leją najtańsze oleje czego doświadczyłem i nie wymieniają filtrów powietrza a na paragonie płaci się drugi raz za swój filtr który jest do wymiany (wołają za wymiane oleju i niby nowy filtr 140zł;O) i przez ten serwis poleciały mi pierścienie bo skuter pił mi 1l oleju na 1000km ;/ Więc wymieniłem cylinder,tłok i głowice co takie tanie nie było bo wstawiłem dobre części za 420zł za dwoma olejami motul a w serwisie za oryginalny cylinder powiedzieli razem z wymianą 1200zł żenada . :twisted:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mati18199622 Powiedz nam jeszcze gdzie taki świetny serwis się znajduję ,bo po to temat założony żeby każdy wiedział gdzie nie zaprowadzać sprzętu w razie awarii.

ObrazekObrazek
LWG-Mycen,Malina...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W Zduńskiej Woli był lecz mieli go gdzieś przenieść ale nie wiem gdzie teraz jest ale pewnie w okolicach.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]