Dzisiaj jest 18 lis 2024, 19:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam! Mam skuter keeway focus z 2005 roku. Mam w nim zmieniony gaźnik 17,5 PHVA i dyszę 80 + stożek. Do tego nowy kranik podciśnieniowy i zawór membranowy i ssanie ręczne. Wszystko nowe. Gdy odpalam skuter to muszę długo kręcić rozrusznikiem. Nie chce on zapalić. Nawet nie zaskakuje ani nic a potem od razu odpali (na jakieś 2 sec) i zgaśnie tak jakby mu zabrakło paliwa. Gdy zakręcę dalej to za chwilę odpali i już normalnie jeździ. Tylko czasami w trakcie jazdy jak puszczam gaz to on chodzi jakby mu brakowało paliwa. (regulacja gaźnika praktycznie nic nie daje)
Proszę o pomoc.

Ps. Mogę dodać, że na początku przed tym skuter miał dyszę 95 ale go zalewało trochę a potem było dobrze a potem stało się to. Normalnie jak zawsze odpaliłem skuter (na początku palił na 1 kopa) i poczekałem chwilę aż się nagrzał i jechałem. Przejechałem nie cały 1 km i nagle Buuuuu...... jak by paliwa nie dostawał wgl. Zgasł mi no to jakoś go tam odpaliłem i zajechałem do domu. No to rozkręciłem gaźnik, wyczyściłem go, nic nie wypadło. Złożyłem wszystko i poszedłęm się przejechać i dokładnie na tym samym odcinku stało się to samo. Zapchałem go do domu i przeczyściłem go wodą pod ciśnieniem i wypadł kamyczek malutki, trochę większy jak od piasku. Potem wysuszyłem idealnie i przeczyściłem jeszcze w paliwie. Założyłem i już potem nie chciał odpalać. Potem po 4 dniach go odpaliłem i chodził jakby chciał a nie mógł. I od tamtej pory tak się dzieje a na początku palił na 1 kopa! a teraz prawie wgl nie pali. ; / W jeździe też dziwnie. Wydaje mi się, że jak trzymam w 1 miejscu manetkę to czasami obroty jakby lekko spadają a czasami zwiększają się. Lewe powietrze? Wszystko sprawdziłem i dokręciłem dokładnie, nie wiem już co mam robić.

Ostatnio zmieniony 07 kwie 2013, 11:31 przez trybik152, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź membranki.

Wydech - Stage6 pro sport replica
Sprzęgło - Polini 3G
Wariator - Hebo NG
Cylek - Malossi sport 70cc
Gaźnik - Dellorto 19mm
Filtr powietrza - Stożek, gąbka

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Sprawdź kompresję , uszczelniacze czy nie łapie lewego powietrza, uszczelki cylka czy ich nie wydmuchało, połączenie gaźnika z króccem ssącym czy nie sparciałe lub popękane.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Właśnie chodzi o to, że jak skuter odpali to jeździ. Ale jest tak, że czasami ledwo się to czy, czasami ma takie coś, że jak się doda gazu to tak jakby miał zgasnąć a czasami ma takie przyśpieszenie, że prawie na koło wyrywa. A membranki są nowe. a uszczelniacze żeby sprawdzić to muszę kartery rozpoławiać, tak? Połączenie gaźnika z króćcem jest ok. Jak zrobię kopkę i go odpalę to zatkam wejście na filtr i zobaczę czy mi zgaśnie. Na razie poczekam. Proszę o nie zamykanie tematu, będę go kontynuował.

Tytuł:

Pojazd:
Do sprawdzenia stanu uszczelniaczy nie trzeba silnika rozpoławiac, wystarczy zrobic sobie dostęp do nich od strony wariatora i iskrownika i widzisz czy są w kolo suche lub mokre na wale ,jak mokre to puszczają i trzeba wymieniac

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ok. Dzięki za info, jakoś nie długo to ogarnę :) Czyli jak są tłuste czy mokre to znaczy, że przepuszczają powietrze i są do wymiany, tak?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]