Dzisiaj jest 18 lis 2024, 17:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Ostatnio w mojej starej SRce vertical wymieniłem łozyska i uszczelniacze na wale. Po złożeniu silnik nie ma mocy. ( bez paska kręci do końca). Gaźnik czysty, na ragulacje slabo reaguje. Obecnie wolne obroty trzyma. Paliwo nowe. Mocy powinno być dużo bo mam sportowy wydech, wario itp, a on nie dość że jedzie max 30 km/h. :| Pomoże ktoś? Dodam że wał kręci się lekko.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Golf III TDI++ , Yamaha BWS 50
Moze trzeba wyregulować przeniesienie napędu :)

ObrazekPiszę poprawnie
---------------------------
Mycen, nigdy o Tobie nie zapomnimy.
---------------------------
Wbijaj ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
może nie szczelny jest ..., zobacz kolor świecy i próbuj na innych dyszach

Tytuł:
**

Pojazd:
To nie jest napęd gdyż nawet na lekkich rolkach lewo jedzie. Właśnie obawiam się że moze być nie szczelny, tylko gdzie? Bo połówki złożyłem na silikon i dobrze docisnąłem a uszczelniacze też mam nowe...

Tytuł:
*

Pojazd: Aerox / racing
Cześć, w swoim roxie mam podobny problem, a mianowicie u mnie jest taka sytuacja że wymieniłem wydech na nowego leovincie zx, wariator polini sc sprzęgło tec regulowane (klon hebo r) gdy kupiłem roxa był tam cylinder polini sport 50, był zatarty pierwszy szlif był źle zrobiony tzn za duży do tłoka, drugi w innej firmie był zrobiony dobrze, dodam że króciec jest popękany, ale nie na wylot tylko ze strony zewnętrznej, gaźnik 12mm i tak, na początku myślałem że jest to kwestia regulacji ale reguluje (próbuję) rolki 4,5 g, najmiększe sprężynki sprzęgła i twarda polini (niebieska) i skuter przejedzie 700 m jest 8 tysięcy obrotów a skuter jedzie 30 km/h... pomóżcie coś, nie mam już do niego sił. Do tego dodam że aerox nie ma sił jechać, trzeba się odpychać ... a na nóżkach wkręca się jak szalony ... a i dodam to że też na lekkich rolkach nawet 2,5 g nie jest lepiej i nie ma siły jechać.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=316303 - POSZUKIWANIE KOCHANKI.
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 08#2092208 - AEROX

Tytuł:
**

Pojazd:
No właśnie. U mnie też poprostu nie ma mocy. Na stopkach jakoś się wkręca. Ale też z oporem i nagle się przełamuje i nagle rezo. Czasem jak kręce go wysoko na stopkach to strzeli z wydechu.

Tytuł:

Pojazd: Aprilia Amico GL
Kryniu24 pisze:
Cześć, w swoim roxie mam podobny problem, a mianowicie u mnie jest taka sytuacja że wymieniłem wydech na nowego leovincie zx, wariator polini sc sprzęgło tec regulowane (klon hebo r) gdy kupiłem roxa był tam cylinder polini sport 50, był zatarty pierwszy szlif był źle zrobiony tzn za duży do tłoka, drugi w innej firmie był zrobiony dobrze, dodam że króciec jest popękany, ale nie na wylot tylko ze strony zewnętrznej, gaźnik 12mm i tak, na początku myślałem że jest to kwestia regulacji ale reguluje (próbuję) rolki 4,5 g, najmiększe sprężynki sprzęgła i twarda polini (niebieska) i skuter przejedzie 700 m jest 8 tysięcy obrotów a skuter jedzie 30 km/h... pomóżcie coś, nie mam już do niego sił. Do tego dodam że aerox nie ma sił jechać, trzeba się odpychać ... a na nóżkach wkręca się jak szalony ... a i dodam to że też na lekkich rolkach nawet 2,5 g nie jest lepiej i nie ma siły jechać.

Gościu gdzie takie lekkie rolki do zx ? z tego co wiem to zx jest niskoobrotowy a ty mu 2,5g ładowałeś... daj mu 5g powinno być ok

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]