Dzisiaj jest 29 lis 2024, 17:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Pojazd:
Siemano! No więc w dniu 07.04.2013 stałem się szczęśliwym posiadaczem Aeroxa.
Było tak że długo szukałem jakiegokolwiek piździka, w gre wchodziły chinole itp itd.
Jednak pewnego razu patrze na tablica.pl a tu Roxi z 1998r, 30km ode mnie za 1450, no więc pisze do kolesia a ten mi gada że dopiero za 2 tyg można ogląnąć,
nie mogłem się doczekać. Jednak w sobote (06.04.br) pojechałem oglądać. Wizualnie było tak jak już wcześniej sprzedający mówił, więc mnie nic nie zaskoczyło.
Mowię żeby dał kluczyk, przekręcam, jeden kop i silnik pyrka. Bardzo mile mnie to zaskoczyło. Pojeździłem chwile, bardzo dobrze przyspieszał, hamował itd
więc na następny dzień przyjechałem z pieniędzmi i roxi ostatecznie poszła za 1200zł. Wracałem z nią 30km do domu, przedemną jechał tata więc myśle sobie
sprawdzę v-max wg licznika samochodowego. Pokazało niedużo ponad 90km/h i znowu bardzo mile byłem zaskoczony. Trasa przebiegła pomyślnie, przyjechałem bez
problemu. Była niedziela ale musiałem poskręcać plastiki bo były praktycznie bez śrubek. Wszystko "lotało". Nie było lewego lusterka, więc kupiłem f1 jakaś
podróbka z allegro za 50zł.
Roxana ma do wyczyszczenia prawdopodobnie gaźnik ponieważ czasami jak się jej da całą manetke od razu to ja dusi ale osiągi w pełni mnie zadowalają
i z mechaniki nic nie będę robił.

Zmiany:
MECHANIKA:
-tłumnik Giannelli
-reszta seria (chyba, nie rozkręcam, nie sprawdzam, nie chce mi się, osiągi są zajebiaszcze i mi wystarczają jak już mówiłem)
OPTYKA:
-lusterko f1 (zastanawiałem się nad dwoma f1 ale moim zdaniem ładniej wygląda z jednym no i żeby zaoszczędzić kupiłem właśnie jedno)

W planach:
Poklejenie dolnej czaszy, kupno lewego boczka + malowanie całości (Na jaki?!)
Kupno siedzenia dla pasażera
Kierunkowskazy "strzałki" na tył
Nadkole tył

Do zrobienia:
:arrow: Malowanie kapy, pompy wody, baku, schowka i wydechu √
:arrow: Wyczyszczenie gaźnika
:arrow: Rozebranie lampy przód i wyczyszczenie √

No w zasadzie tyle, nad większym tuningiem nie myśle na razie bo muszę ją z wyglądu do bdb stanu doprowadzić.

Z kasą się u mnie nie przelewa, każdy grosz na paliwo więc nie będzie mega pro ultra zaje up'ów ale no :)

Moge się pochwalić że speed'a 2 z sportowym kominem, jet force'a z multivarem i suzuki ap 70ccm z sportowym wydechem na 500m prostej odstawiam o jakieś 200m :)

No to oglądać tego piździka, niestety nie mam zdjęć zaraz po kupnie jak plastiki były nie poprzykrecane itd więc daje już po ogarnięciu plastików i z lustrem f1:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tak wygląda u mnie mycie skutera :D Przy okazji audi i golfik :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pomalowane części:
Obrazek
Obrazek
Wczorajszy wypad z kumplami:
Obrazek
Z zeszłego tygodnia:
Obrazek

Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, 19:55 przez Domimiś, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
No rox do ogarnięcia :D Powodzenia w dalszych planach :D

Jedyny na forum silnik parowy budowany od podstaw !
|
|
V

http://forum.mieloch.pl/silnik-parowy-budowany-od-podstaw-t328844.html

Tytuł:

Pojazd:
Za te pieniądze to i tak jest dobry stan :P

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]