Dzisiaj jest 02 gru 2024, 3:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam.

Otóż mam poważny problem, mój skuter od 1.5 miesiąca stoi u mechanika. Na początku myślałem że to gaźnik ale okazało się że jest zła elektryka. Mianowicie skuter łapie zabójcze przyśpieszenie a przy 8 tyś. obrotów traci iskre i nie jedzie więcej niż 30 na godz.
Mechanik powiedział że spróbuje to zrobić, ale bd ciężko i roboty z ok. 1 miech. Chyba że kupię instalacje elektryczną do zico simply, cewke zapłonową i moduł. Co radzicie mi zrobić ponieważ zależy mi na czasie, by skuter dostać jak najszybciej. A jeśli kupić te rzeczy to cewka i moduł to pikuś, ale skąd zdobyć całą instalacje elektryczną?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GSXR 1000 k8 / A4B7
Zico Simply pisze:
ale skąd zdobyć całą instalacje elektryczną?

z innego chińczyka na części.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
upewnij się że to cała instalacja ci siedzi
wydaje mi się że mechanik idzie po najmniejszej linii oporu aby się nie narobić zabierz go narazie do domu i sam sprawdź na czy cewka się nie grzeje jeśli tak jest do wymiany
ale warto też zobaczyć filtr paliwa czy nie jest przypchany
króciec ssący może łapać lewe powietrze lub pod gaźnikiem wywiało ci uszczelkę
instalacja elektryczna będzie ciebie kosztowała około 100 zł moduł około 40zł i cewka podobnie 40zł
i teraz się zastanów czy to jest ci na pewno potrzebne
bo mogła ci paść jeszcze jedna z cewek pod kołem magnesowym i będziesz miał następny wydatek bo zgarnie ciebie za wymianę następnych części
a może się okazać że miałeś do wymiany filtr powierza bo nie podawał odpowiedniej ilości tlenu do silnika i jeździsz jak na ssaniu
Ps. filtr gąbkowy musi być nasączony olejem aby wyłapywał pyły ale za to często się tym zalepia

Nie ma rzeczy nie możliwych do zrobienia
Jednak zdarzają się czasami drobne trudności
które trzeba rozwiązać

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
@Up

Tak, długo nad tym myślałem mechanik to mój wujek więc nie ma po co mnie w ciula ładować ... Zna się na skuterach/motorach dobrze siedzi w tym od 15 lat.. Wszystko z rzeczy których wymieniłeś mam ok. Filtr powierza airbox, wokół świecy wszystko w porządku.
Ale on powiedział, że spróbuje to ogarnąć bez wymiany elektryky tylko ewentualnie moduł i cewka zależy co do czego nie pasuje. Spróbuje znaleźć na kablach tam gdzie nie pasuje, więc czekam dopiero jak się nie uda to trza bedzie tą elektryke skołować, to jest na 100% to.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]