Dzisiaj jest 02 gru 2024, 23:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Aerox - Racing.
*

Pojazd:
Witam, postanowilem cos zrobic z aeroxem na sowy sezon, obecny setup mi sie znudzil

-cylinder Stage6 Sport Pro Alu
-wariator Malossi Multivar 2000
-sprzęgło Hebo Racing R
-dzwon sprzęgła Stage 6 Wingcooler R/T
-pasek Polini Racing
-wydech Laser X-Pro Chrom
-świeca sportowa NGK
-fajka sportowa NGK.

Chce, żeby jeździł jeszcze szybciej, zakupiłem gaźnik 24 pwk s6 i do tego króciec r/t. Mniejszy zakup to gasbox. Ale to raczej początek.

Chciałbym zadać kilka pytań:
1) Jaki filtr, do tego gaźnika i króćca, oraz jaki zawór?
2) Jaki Wydech i Cylinder? ( Chciałbym lepsze od tych co posiadam ) Jeszcze interesuje sie przekładniami.
3) Czy dałoby rade kupić sam KORBOWÓD do wału? Dostałem wał z roxem niestety z uszkodzonym korbowodem i bez łożysk ( wał hpc stage6 12mm ) Dałoby rade zakupić coś takiego?
4) Ostatnie pytanie czy wymienić coś jeszcze z obecnych częsci na lepsze tak żeby lepiej współgrało z tymi nowymi?

Ogólnie chodzi mi o jakiś fajny setup, z obecnymi czy nowymi czesciami.

Dziękuje i Proszę o pomoc :)

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2013, 23:19 przez Crash, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia Sr R
Zaczynając od początku powiem tak.. Nie wiem po co aż taki duży gaźnik.. chyba że składasz Racing'a.. Dobrą propozycją mocniejszego cylindra jest Top Performance Due+ ewentualnie Hebo Manston Replica. Do tego wydech C16, uważam za odpowiedni.
Ad. 1. Jeżeli jest to gaźnik R/T PWK to nie masz zbyt wielkiego wyboru.. Stage6 Double Layer/ Double Layer Mini, S6 Drag Race, Malossi E13 - z wejściem na 50mm. Zawór Stage6 NBR, jest też dobry zawór (stosowany w high-end'ach) S6 v-force3.
Ad.2. Kwestia cylindra + wydech powyżej. Przełożenia, które posiadasz seryjnie z pewnością Ci wystarczą. Zmiana przełożeń wiąże się ze znacznie zwiększoną mocą cylindra.. Radziłbym zostawić te które posiadasz.
Ad.3. Tak, dobrymi korbowodami są korbowody firmy Jasil stosowane m.im w wałach Top Racing'a. Jednakże sam nie będziesz w stanie zmienić korbowodu..
Ad.4. Połową sukcesu będzie dobra regulacja całości.

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
w mhr team miałem pwk 24mm i po obliczeniu w porting calculator rozmiar był prawie idealnie dobrany a ty do takiego słabego cylindra chcesz wrzucić 24? co najwyżej zamontuj 21mm

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
cylinder: Stage6 Racing 70 Mk II :D
wydech: yasunic20/c21
wario: Stage6 R/T
zawór: Stage6 NBR
filtr: Malossi E13
Powinno być ok :D

Tytuł:

Pojazd:
Moge ci polecić cylinder motoforce racing tani a naprawdę ma moc a nie jak s6 zawyżona moc po to by przyciągnąć klienta tak po za nim top performances due trophy hebo manston replica a wydech c16/c21 romano rs wariator wymień na taki ktory ma większa bierznie paska mutivar jest dobry do seri a przy dobrym tuningu już nie jest taki odpowiedni moge polecić ci top racing ng hebo ng malossi mhr overrange ;) Co do korby kupić kupił byś ale raczej zwykłą która nie wiadomo czy ci polata dosyć długo ;)

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]