Dzisiaj jest 02 gru 2024, 4:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam
jak w temacie mam drgania w skuterze 4t jak postawie na centralnej to ma tam jakies drgania ale nie za dóze ale jak juz odkrece np manetke troche na tej centralnej to juz zaczyna wibrowac bardziej im wiecej gazu tymbardziej chodzi na boki co moze byc wina? rolki jak zmieniłem bo stare były kwadratowe to zaczoł mniej wibrowac ale tak i tak lata cały ;/ teraz mam stuki centralnie słychac tam gdzie wario jest dodam ze mam wario firmy WM czy mzoe to byc wina krzywego wału?? skuter ma 6 000 przebiegu cały czas miał 50cm pojemnosci kupiłem go przy takim przebiegu i juz wibrowął przy tej pojemnosci teraz ma 72cm jak myslicie moze to byc wina wario? czy wału ? czy moze gumy czy tam wachacz silnika??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wariator raczej nic do tego nie ma. Powiedziałbym że to przez krzywe talerze kolektora ale pewnie nic tam nie robiłeś. Może to być wał, ale jak miałby się skrzywić sam. Może masz źle dokręcony wariator, jest lekki luz i alta na boki.

Cytuj:
moj rox na serii leci 120 tylko rolki mam na v maxxa

mam jeszcze zalany sportowy płyn chlodniczy i swiece odblokowana

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Jeśli dasz radę odpal go z odłączonym napędem. Tak najszybciej zlokalizujesz czy tkwi to w napędzie ,czy samym silniku.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
*

Pojazd:
dzis sprubowąłem odpalic skutera bez pokrywy co zauwazyłem wał wyglada ok wariator jakos nielata na boki ale sprzegło porusza sie jakby do góru i nadoł patrzac od góry tak smao pasek faluje sprawdzałem czy to nie wałek sprzegła i ma luz do góry i nadoł wałek sprzegła czy jest mozliwe ze to przez wałek sprzęgła tak sie dzieje??? dodam ze jak stoje na postoju i nacisne tylny hamulec(bebny) to czuje na klamce z hamulca wibracje

Tytuł:
*

Pojazd:
aa i jak krece wałkiem sprzegła to kreci sie normalnie normalnie jest moment ze juz idzie trudniej tzn czuje tarcie i znowu płynnie idzie z kołem tak smao jak krece to idzie płynnie za chwile lekkie tarcie czuc i znowu płynnie idzie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
To będą przełożenia, musisz spuścić olej, zdjąć koło, odkręcić je i sprawdzić co jest w środku. Prawdopodobnie trzeba będzie wymienić łozysko wałka sprzęgła.

Cytuj:

Tytuł:
*

Pojazd:
myslisz ze to tylko łozysko wałek sprzegłowy niejest w stanie sie zkrzywic? bo jak skuter odkupiłem to zauwazyłem tak felga była krzywa jakby ktos do dziury w jenym miejscu wjechał albo pierd*** o kraweznik i był wgniot w feldze nastepnie koło musiało przy** w nadkole ktore zostało połamane i ktos zastapił je kartonem i zaczep od siedzenai był nadłamany załozyłem nowa felge i idzie ładnie gładko i nagle ciezej wiec mozliwe ze padło by łozysko od felgi ale znim jest wszystko ok tak mi sie wydaje jest opcja ze to sie przenisło na łozysko wałka sprzegła i dlatego te wibracje na "luzie" ?? jescze mysle czy to nie sa gumy na wahaczach bo na zimnym silniku strasznie lata cały skuter ostatnio myslałem ze mi rejestracja odpanie jak sie zagrzeje to juz lepiej jest ale tez lata troche moze przez te pieprzniecie felga odbiło sie na gumach an wachaczach pzoatym wiecie Panowie jaki mamy stan dróg ;/

no niewiem doradzcie mi cos neichce rozgrzebywac całe skutera niepotrzebnie ;/

ps.ciezko wymienic łozysko na wałku sprzegła w 4t??

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mogę CIę póki co najwyżej nakierowac na problem, magikiem nie jestem. Wątpię że może to być krzywy wałek bo go właściwie nie można wykrzywić to nie jakaś cienka blacha. Zdejmij pokrywkę przełożeń i posprawdzaj wszystko, 20 minut roboty to jest. Jak sam nie zrobisz diagnostyki to się nie dowiesz nic bo tak to możemy gdybać

Cytuj:

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Zarabiam tutaj - http://www.moneystrategy.info/zavrani/ polecam, bo łatwo i dużo można zarobić :)

Tytuł:
*

Pojazd:
wporzadu a mozesz mi powiedziec czego sie tam doszukac tzn czy przełozenia sa niepouszczerbiane połamane czy łozyska sprawne dobrze rozumiem?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokładnie tak, sprawdź czy łożyska gładko chodzą. Zobacz czy środkowy wałek nie ma luzu w karterze.

Cytuj:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]