Witam ponownie
Sezon się zaczyna a ja nie mam jeszcze swojego moto bo ileż można latać na czyimś sprzęcie i później bulić za naprawy
. Troszeczke przejrzałem na oczy i juz wiem na czym chce jeździć. Zastanawiam się nad zakupem nowego enduro chodź nie wykluczam używanego prawie nowego :p. Wybór nie jest łatwy. Jesli chodzi o 2t to myslałem nad:
- KTM EXC 125
- HUSQVARNA WRE/WR 125
- APRILIA RX 125
Chyba tyle jeśli chodzi o 2t są jeszcze inne marki takie jak np. TM EN 125, ale nie moge znaleźć czy jest ktoś na polskim rynku, jakiś czas temu przeglądałem allegro i odziwo było pare nówek
Z 4t jest jeszcze większy problem, bo każda marka ma do zaoferowania kilka modeli.
Wybierając czterosówa chciałbym żeby był znacznie żywotniejszy niż 2t a ta żywotnosc/niezawodnosc silniika nie idzie w parze z pojemnością. Chodzi mi o to czy np 250 4t jest mneij żywotneod 450 4t lub na odwrót i tego właśnie nie wiem. np. KTM EXC 250f moc około 40km a EXC 450f 46 około.
Najwazniejsze chyba budzet myśle że granica 30 tys zł. Kupując nowy motor bede zmuszony już nim śmigać pare ładnych latek, więc sami rozumiecie że nie jest to łatwe.