Witam. Ostatnio do mojego speeda kupiłem gaźnik dellorto 17,5 no i przy zakładaniu pojawił się problem. Pancerz od linki gazu nie pasował do tego gaźnika a nie dało się go zdjąć by założyć drugi od gurtnera, więc uciąłem linke gazu przy tym zabezpieczającym "ćpyczku" i wyciągnąłem linke po czym zdjąłem stary pancerz a linke włożyłem w nowy od gurtnera na drugim końcu zaś gdzie nie ma tego ćpyczka dałem taki przykręcany na śrubkę i wszystko złożyłem. Skuter chodził wszystko pięknie aż po jakimś czasie jazdy manetka caczęła luźno chodzić. po rozkręceniu rollgazu okazało się że linka wraz z tym ćpyczkiem wypadła z manetki i nie bardzop chciałą z powrotem wejść ( była za krótka) i zniszczone było już miejsce na ten ćpyczek przy manetce... więc teraz gdybym chciał jechać musiał bym ciągać za linke gazu przy kierownicy. I teraz moje pytanie gdzie i jaką najlepiej kupić linke aby pasowała elegancko do gaźnika i nie była za krótka ? i gdzie kupić manetke z takim miejscem na ten ćpyczek który jest na końcu linki gazu (szukałem na mielochu itp ale to są chyba same nakładki bez miejsca na ten ćpyczek;/)? prosze o pomoc !!
http://allegro.pl/item753832764_skuter_ ... u_kpl.html
Tutaj jest linka która pasowała by do gaźnika i jest w miare długa ale ona jest jakaś dziwna bo jest rozgałęziona też do oleju ;/?