Witam, mam dosyć duży problem z aeroxem. Pod koniec poprzedniego sezonu jechałem swoim aeroxem i przypadkiem wjechałem w dosyć duża dziurę na drodze po chwile motor stracił całkowicie moc, w ogóle nie wchodził w obroty rozpędzał się tylko do około 20-25km (po dodaniu gazu motor zamulało, po prostu gasł) ale że był już listopad koniec sezonu to pomyślałem że nie będę już go naprawiał aż do tego roku. Ogólnie sądziłem że albo się pływak w gaźniku zawiesił lub może membrana pękła. Gdy w tym roku zacząłem naprawiać aeroxa to wyczyściłem gaźnik sprawdziłem czy membrany są całe (były całe nie pęknięte) i przy okazji założyłem nowe pierścienie na tłoka bo wcześniej już kompresja była dosyć słaba.
Ale jak się okazało gdy już złożyłem wszystko w całość problem dalej występuje motor nie wchodzi w obroty duża zamuła brak mocy, a do tego przerywa podczas jazdy i nie równo silnik pracuje. Sprawdzałem kilka swiec, króciec jest cały bo w tamtym roku kupiłem nowy. Już sam nie wiem co może być przyczyną tego problemu. Gdyby ktoś wiedział jak to naprawić to był bym bardzo wdzięczny.
Kit:
Malossi Sport 70
Gaźnik: dell'orto 21
Wał: racing
Yasuni c16
napęd też racing
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2013, 15:31 przez kasaja0, łącznie zmieniany 1 raz
|