Dzisiaj jest 25 lut 2025, 14:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
Borek96, tutaj się pojawia problem rdzy i braku klimy. I powstaje też dylemat komfort vs dobra marka. Bo Civic EG bez rdzy z klimą to jeden na milion, a sedan to tym bardziej, a wolałbym 5d, chociaż 3d mi nie będzie specjalnie wadzić, a Fiata z klimą na pewno się dorwie bez żadnego problemu. Można powiedzieć, że jestem wybredny itd a mam tylko 5k zł, ale moim zdaniem można wybierać nawet za taką kwotę :)

edit:

Myślałem też nad Nissanem Almerą N15, też dość tanio chodzą, silnik 1.4 , a ogółem odbiegając od kwoty to najchetnięj Honde bym wziął :)

Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 0:24 przez drbn797, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
drbn797, ale EG 5d nie było, tylko czterodrzwiowy sedan. Bez rdzy to żadnego nie znajdziesz raczej, we wszystkich musiała być już robiona. No klima rzeczywiście rzadko spotykana w Ciffie.

Obrazek

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
drbn797 pisze:
Almerą N15,

O, też fajna opcja. Kolega na forum, Lucek15 ma taką i sobie chwali. Zagadaj do niego to ci dokładnie powie co i jak.
Na klimę się nie rwij, bo i bez niej idzie żyć, ale może przysporzyć więcej kłopotów niż to jest warte..

Tytuł:
**

Pojazd:
drbn797, Honde ok, ale nie 1.3 nie rań mnie nie 1.3 ;|

Wcześniej pisałeś brava 1.2 z klimą i jeszcze LPG to pozdrawiam Cię jeżdżąc na klimie, ja mam Civica Ej6 ale za 5k, to możesz pomarzyć, że w ogóle VI gena kupisz a jak kupisz, to więcej włożysz niż to warte, np. koszt zrobienia blacharki jak się sypie jest duuży bo w EK np. nie robi się w ogóle blachy praktycznie jak wpierdziela tylko od razu reperaturki bijesz, a to są same nadkola :)

Ja zanim kupiłem swojego Civic-a oglądnąłem praktycznie wszystkie Hondy w okolicy do 7k i uwierz mi , że mój Civic był 33 autem które oglądnąłem (2-gim autem w Niemczech które oglądałem, osobiście sprowadziłem zza granicy), i zdecydowałem się na zakup, w każdym było coś nie tak jak nie uszczelka pod głowicą, to cały silnik zapluty z niewiadomych przyczyn, to blacha aż do podszybia, to nadkola zrobione na pianke, czasami podmyło akumulator, i elektryka wariowała, a bardzo często w EJ pada Immo... Sam miałem z tym problem, ale już ogarnięte to jest :)

Z tych aut które napisałeś to Szukał bym
-Nissana Sunny w ostatnich rocznikach nieźle wyposażone były 1.6 silniczek 90km bodajże kumpel to miał...
-Mazda MX-3 można kupić w tych pieniądzach ale tylko silnik 1.6 90km
-Civic EG tzw. Jajko
-Astra I ale po lifcie rocznik bodajże od 97 silnik 8v z rozrządem bezkolizyjnym ;)

I pamiętaj, że każde auto praktycznie starsze do 00r. które ma poj. <1.4 będzie padaczka na klimie... Ja mam 1.6 w Hondzie, i jak chcę coś wyprzedzić to wyłączam klime, bo to nie jedzie na klimie, a jak jezdziłem znajomego Corsą C bodajże 1.2 z klimą to na otwartych oknach, bo nie szło jechać :)

USŁUGI Z ZAKRESU PRZEWOZU NA LAWECIE SAMOCHODÓW, MOTOCYKLI, SKUTERÓW CAŁE, ORAZ POWYPADKOWE KONKURENCYJNE CENY !

SKUP SKUTERÓW POWYPADKOWYCH, ORAZ CZĘŚCI SPORTOWYCH INFO PW.

Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 1:04 przez Baranek13, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Baranek13 pisze:
Ja mam 1.6 w Hondzie, i jak chcę coś wyprzedzić to wyłączam klime, bo to nie jedzie na klimie

Zakładając że ma to 100km to ci ubywa na klimie (czysto teoretycznie) 10% mocy, jeżeli czujesz znaczny spadek mocy to układ klimy nawala (u ojca w Passacie tak było, gdzieś coś było zatkane bo miał zdecydowanie większy ubytek mocy przy 1.9 TDI 110km + chip niż ja u siebie 1.6 100km). Po naprawie klimy jak ręką odjął, owszem czuć zmianę mocy ale nie aż taką jak przed naprawą.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*

Pojazd:
1.2 Fiatowskie wcale nie są takie złe z tego co mi wiadomo,1.4 w tych Bravach to padaczka i 1.6 też takie średnie(ponoć rozrząd może się sypnąć). Za 5 koła kupiłbyś ładną Lagunę z dobrym wypasem :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Taka laguna to już duża ciężka fura.
Jeśli szuka czegoś taniego w utrzymaniu, to raczej coś małego lekkiego, co nie będzie stawiało oporów.

O 1.4 we fiatach też złe opinie słyszałem.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez seku145, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
doczytalem w internecie że Vectra B miała problem z rozpadająca sie skrzynią biegów nie wiecie czy to był problem tylko przedliftu czy calej serii B? byłbym wdzieczny

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
kolejny co niemca nie chce i swojego "nie niemca" bedzie pianka reperowal :lol:
i ja tak jak czarek bralbym corolle z lpg.

a skrzynia do vectry b, 4 stowy i jedziesz dalej.
o ile jeszcze jest blacha to oplaca sie robic.

oo dzisiaj na tvn beda ratowac szroterke "bertone"

Tytuł:
*

Pojazd:
JaJeCkO, mam prawo nie chcieć, równie dobrze mam prawo tego nie lubić i nie tolerować. A jak ja będę sobie samochód "reperował" to nie Twój interes, tylko mój, więc zajmij się swoim... Volkswagenem :) Nie rozumiem po co każdy posiadacz szanownego VW ciągnie ten temat od nowa gadkami "a ten nie chce" "a temu sie nie podoba vw" itd. Moja sprawa co ja chce, i każdemu muszę po kolei to pisać. I teraz dostane milion argumentów, że VW jest świetnym autem. Tak uważasz? Okej, jeździj VW. Szerokości :)

Wracając do tematu, do propozycji TZRfan, ta Lagunka bardzo mi się podoba - myślałem o takiej, ogl wolałbym coś dużego, rodzinnego. I myślałem nad taką w dieslu, 1.9 dTi/dCi. W rodzinie było nie jedno Renault, super autka. Było dCi, ale nowsze, ogółem tutaj jest różnica w tych silnikach 4 km (dTi 98, dCi 102). Osiągów nie ma się co spodziewać Bóg wie jakich, ale ogółem sprawdziłem - taka Laguna nie waży więcej niż 1300 kg więc to i tak nieźle. dCi ma wrażliwsze wtryski, dTi znajomego w takiej Lagunie ma ponad 300k km i bez problemu śmiga i odpala przy -17 stopniach. Waszym zdaniem, dCi czy lepsze byłoby dTi? Może jeszcze jakieś propozycje?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: E90 w dizlu
Jak już z tych lat to szarpałbym 1.9 dTika, nie pamiętam jak ta słabsza wersja 102ps wypadała, ale chwilę później w lagunie II ten silnik miał spore problemy, dTi raczej nie są złe.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
drbn797,

Znajdzie spokojnie Civica VI tak do 5000 tyś :) http://otomoto.pl/honda-civic-z-niemiec ... 48193.html przykładowy egzemplarz

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=345910

WBIJAĆ !!! SENDA -X-TREME NA BIDALOCIE *.*

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dolicz oplaty

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
drbn797 pisze:
ale nie wsiadam do VW (taxi jak podjedzie czy coś), nie toleruje ludzi którzy tym jeżdżą, nie mogę na to patrzeć

Widać, że jesteś typowym burakiem. Nie lubisz VW? Super, ale żeby najeżdżać na posiadaczy VW to jest według mnie przesadą, a sam zacząłeś kłótnie. :wink:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Radzę przestać.

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
*

Pojazd:
Jakbym napisał, że nie chce niczego z koncernu VW, to zaczęłyby się spytki "a dlaczego?" "to takie dobre, a ty nie chcesz?" itd, za długo śledzę to forum żeby nie wiedzieć. Po prostu napisałem, że nie chce, wyjaśniłem dlaczego i tyle. Po co wy odkopujecie te cytaty sprzed strony/dwóch? Sami szukacie zaczepki. Pytałem o Renault'owskie diesle, a usłyszałem od kogoś kto jeździ VW że jestem burakiem. Ja nie napisałem, że jesteście burakami czy czegoś obraźliwego, nie toleruje ale też nie obrażam. I dla mnie tymi waszymi wyzwiskami i najazdami to sami z siebie robicie jakichś napinaczy czy kogoś takiego, którzy nie umieją zrozumieć że ktoś może nie chcieć VW. I pisze kolejną zbędną odpowiedź bo wy ciągle szukacie zaczepki i teraz będziecie udowadniać i dochodzić kto zaczął jakąs kłótnie, ja żadnej kłótni tu nie widzę no ale okej..

Speedy23, jakoś nie wierzę w uczciwość tego Civica, chociaż podoba mi się ten model, te przedlifty nawet tanio chodzą, może do 5k coś z Pl by się wyrwało :D Lagunę chyba ciężko będzie dorwać, 15 letni diesel i żeby uczciwa była. Warto kupić coś co ma najechane około 300k km? Bo w sumie wolałbym kupić takiego diesla z przebiegiem 300k km albo i więcej i jeździć czymś pewnym, tylko czy ten silnik nie będzie chłonął więcej kasy niż to warte.. :wink:

Ostatnio zmieniony 05 maja 2013, 21:49 przez drbn797, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Słowa które nie są napisane wprost interpretować można na różne sposoby, a wprost niczego obraźliwego nie napisałem. Więc jak wy to rozumiecie to nie moja broszka, na pewno nie jest nic obraźliwego skierowanego ku Wam :)

To akurat wiem, chodziło mi bardziej o wytrzymałość silnika. Bo żeby nie było tak że kupie z realnym 300-400k i po kilku km generalke robić. Żeby chociaż trochę pojeździć, wiadomo że przy takim przebiegu wymieniać coś trzeba, ale bez przesady :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
drbn797, nie da się w sumie określić ile ten silnik przejedzie, każdy był inaczej użytkowany, w innych warunkach, przy innym serwisie. Sprawdzić ciśnienie w cylindrach przy zakupie, powie Ci to w sumie na ile słupek silnika jest zdrowy. Osprzęt wiadomo, w każdej chwili może się wysrać.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Borek96, Ty się dosyć dobrze orientujesz. W ,,Motorze'' napisali że Hondowski silnik 1.4 90 km d14z4 przejedzie 350k km, powiedz Twoim zdaniem, czy to prawda?

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
drbn797 pisze:
przejedzie 350k km, powiedz Twoim zdaniem, czy to prawda?

Tak, to są dosyć żywotne silniki. Tylko to jest takie wróżenie, bo pierwsze co to i tak niewiadomo ile taki civic ma realnego przelotu, po drugie zależy od użytkowania także trudno określić..

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 582, 583, 584, 585, 586, 587, 588 ... 715  Następna