Dzisiaj jest 07 lut 2025, 0:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam , kupiłem zimą nowy moduł odblokowany do mojego kymco agility no i odrazu mi coś nie grało, bo piszczy no i teraz zauważyłem że się grzeje. Problem polega na tym że gdy przejade z 8km skuter ma nierówne obroty i słabo się wkręca a na wolnych obrotach przy dodaniu gazu też szaleją obroty i jak by powietrzem strzelał, jak sie go zgasi albo sam zgaśnie to wystarczy odczekać ok 30 sekund góra minute i skuter ładnie chodzi i to się powtarza tak jak by coś się nagrzewało no i te 30 czy minute stygnie i znowu dopuki się niegrzeje chodzi ładnie . Tylko czego to może być wina to ja nie wiem.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Zależy jeszcze jaki moduł kupiłeś. Są takie co po przekręceniu kluczyka robią bum. Ja bym Ci polecał odblokować sposobem Piórka stary moduł. A co do skutera, zmiana po zmienieniu tylko modułu?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
eaSy, Właśnie gdybym nie musiał wgl bym nie kupował innego modułu tylko bym na starym jeździł ale na starym module znowu gaśnie i nie chce wgl odpalić dopiero po odpięciu i przypięciu znowu odpala i tak ciągle było i był odblokowany. A zmiana taka że na tym nowym module lepiej przyśpiesza. Moduł kupiłem za 65zł miał być dobry zamiennik oryginału bo za oryginalny powiedzieli 160zł to wolałem ten wziąć , miał być dobry. kurde nie wiem już czy to napewno moduł :/
Wczoraj dla pewności jeszcze wyczyściłem filtr powietrza, paliwa przejrzałem ale jest nowy to będzie ok , zawory trochę poprawiłem, gaźnik wyczyściłem no i złożyłem zrobiłem 10km i było ok ale to pewnie przez to że to było na wieczór i wolniej się nagrzewa a dziś znowu lipa bo robi to samo:/

Ostatnio zmieniony 09 maja 2013, 19:24 przez mati18199622, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Taki mam ten moduł :
http://allegro.pl/modul-zaplonowy-z-reg ... 99929.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Agility Naraku 90cc
Mam taki sam moduł jak ty i śmiga dobrze. Możliwe jest że źle ustawiłeś tą "śrubką" ustawia się nią niby kąt wyprzedzenia zapłonu, ale nigdy nie wiadomo od czego to. Spróbuj ustawić tak jak było na początku mniej więcej i zobacz czy coś pomoże.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tomeczkos, Właśnie jak ustawie na początku to źle się wkręca na obroty :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]