Dzisiaj jest 25 lut 2025, 11:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592 ... 715  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
Baranek13,
EGR - najprosciej mowiac sluzy do poprawy jakosci spalin. ale tez dzieki temu szybciej sie nagrzewa (gorace spaliny wracaja znow w dolot) odlaczenie tego teoretycznie powoduje wzrost mocy ale ma tez troche inna prace jedynie co moze sie walic jak to odlaczysz to sondy lambda ( tych starszych silnikach) bo w tych nowszych wszystko xd

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
adam10072, Sam sobie zaprzeczasz :)

Kupić auto, a utrzymać...

Passat B5 wadliwe zawieszenia, i uwierz mi, że nie są tanie, E46 na pierwsze auto ? Odważny ale to mniejsze o to do 2.0 nie opłaca się w ogóle pchać w BMW, bo więcej problemów, i świrowania, a części zawieszenia również kosztują majątek, z nowu w dieslu padające pompy, wtryski, i panewka (silnik 3tyś zł)...

Masz teraz porównanie Civic VI 1.6 vs Prelude 2.2 spalanie jak nie deptasz w preludzie 2l więcej, a masz 95km więcej, i moment taki że wyrywa z butów, i przede wszystkim to jest silnik który ma moc, a żeby Passat miał moc musisz kupić VR-a :)

USŁUGI Z ZAKRESU PRZEWOZU NA LAWECIE SAMOCHODÓW, MOTOCYKLI, SKUTERÓW CAŁE, ORAZ POWYPADKOWE KONKURENCYJNE CENY !

SKUP SKUTERÓW POWYPADKOWYCH, ORAZ CZĘŚCI SPORTOWYCH INFO PW.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
Baranek13 pisze:
a żeby Passat miał moc musisz kupić VR-a :)

W B5 fałera nie było :wink: (chyba, że VR5) . Z 1.8T jakoś będzie się odpychał już.
Baranek13 pisze:
Passat B5 wadliwe zawieszenia

Na dobrych częściach długo pojeździsz, to akurat jest mit. Chociaż u mnie było koło 40-50k (nie pamiętam dokładnie) zrobione na najtańszych wahaczach. Widać jakaś dobra partia z Chin sie trafiła.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, 10:29 przez Borek96, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wspominałem już, że nie jestem zbyt obyty w temacie. O tych autach wspomniałem, bo wydaje mi się, że są dość popularne. Wspominałem również, że nie potrzebuję jakichś nie wiadomo jakich osiągów.
Co więc jeszcze polecacie w tej cenie? Koniecznie manual i koniecznie nic większego niż sedan.

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
adam10072, Sedan jest wielkości kombi, tylko kombi jest wyższe ;)

Nie ma co się bać dużych aut ja zaczynałem na Cuore, a teraz jeżdżę i EJ6, i Busem LT kwestia objeżdżenia się ;)

[quote="Borek96"][/quote] Zmienili nazwe na V6 wiesz o który silnik mi chodziło :) 2.8 V6 193km :)

A mit to nie jest bo to jest Polska, i nasze drogi to wiesz... Siostra miała B5 przed liftem akurat zawieszenie co roku do roboty miała 3 lata i sprzedała kupiła Sharana i jezdzi ;)

USŁUGI Z ZAKRESU PRZEWOZU NA LAWECIE SAMOCHODÓW, MOTOCYKLI, SKUTERÓW CAŁE, ORAZ POWYPADKOWE KONKURENCYJNE CENY !

Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, 10:52 przez Baranek13, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Baranek13 pisze:
adam10072, Sedan jest wielkości kombi, tylko kombi jest wyższe ;)

Nie chodzi o długość, tylko o sam wygląd ;)

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Baranek13 pisze:

Zmienili nazwe na V6 wiesz o który silnik mi chodziło :) 2.8 V6 193km :)

Ale to dwa zupełnie inne silniki. VR6 miał jedną głowicę, bo kąt rozwarcia cylindrów wynosił 15*, a to jest normalne V6 z kątem rozwarcia 90*. Ale to nieważne, mieliśmy pomóc koledze w wyborze samochodu.
Baranek13 pisze:
A mit to nie jest bo to jest Polska, i nasze drogi to wiesz.

Wiem jak jest i u mnie w A6 sie nie sypie to to, jak powszechnie panują opinie w internecie.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, 11:09 przez Borek96, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Borek96 pisze:
mieliśmy pomóc koledze w wyborze samochodu.

Byłbym wdzięczny.
Kusi mnie ten Civic, ale zanim zacznę się poważnie rozglądać, chciałbym poznać również inne ciekawe opcje.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, 11:10 przez adam10072, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
adam10072, Civic jest najlepszą opcją według mnie Coupe z klimą w idealnym stanie kupisz +- za ok 8k do opłat z normalnym przebiegiem...

Ja jak szukałem to się rozglądałem tak:

Audi 80 QP (taczka: miejsca mało z tyłu duże silniki, stare roczniki, dla porównania zderzak przód kpl. u gościa co handluje 80 kosztuje 700zł)
Mercedes 124 QP (bardzo ciężko znaleść w normalnej kwocie, i w przyzwoitym stanie)
E36 QP, (Poniżej 2.0 bez is nie jedzie powyżej dużo pali Bardzo ciężko znaleść polifta w przyzwoitym satanie taką powiedzmy 99r na m pakiecie żeby była ładna nie bita i bez rdzy)
Ford Focus I 1.8 TDDI (to już miałem kupować przejechałem się tym nawet mi się podobało, ale spalanie w mieście mnie ograniczało co prawda pali tylko 7,5l w mieście, ale ropy to i tak duży koszt codziennie robię ok 100-200km po mieście)
Golf II, III (Szukałem również same padaki jeden był ładny GTI TDI 25 Jahre ale on kosztował majątek chyba z 12k)
206 HDI ale ta sama sytuacja co przy focusie

Ogólnie przejrzałem te auta i wszystkimi się przejechałem to powiem Ci, że jezdziło mi się najlepiej Focusem... Zanim kupisz auto pojedź gdzieś oglądnij to auto i się przejedź...

W Hondzie w środku jest głośno wszystko słychać, za to ma odejście takie, że żadne 1.6 (z tamtych lat) nie ma nawet o czym rozmawiać. Podstawową wadą jest pocący się silnik, pobory oleju, oraz BLACHA !

Jak kupisz zdrową Honde to była robiona, ja jak robiłem swoją to płaciłem 2500zł za blache, ale powiem Ci, że było warto to jest auto nie do skatowania...

Będę sprzedawał swoją, to jak wystawie to Ci pokaże linka jak to wygląda :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Baranek13 pisze:
adam10072, Civic jest najlepszą opcją według mnie Coupe z klimą w idealnym stanie kupisz +- za ok 8k do opłat z normalnym przebiegiem...

Ja jak szukałem to się rozglądałem tak:

Audi 80 QP (taczka: miejsca mało z tyłu duże silniki, stare roczniki, dla porównania zderzak przód kpl. u gościa co handluje 80 kosztuje 700zł)
Mercedes 124 QP (bardzo ciężko znaleść w normalnej kwocie, i w przyzwoitym stanie)
E36 QP, (Poniżej 2.0 bez is nie jedzie powyżej dużo pali Bardzo ciężko znaleść polifta w przyzwoitym satanie taką powiedzmy 99r na m pakiecie żeby była ładna nie bita i bez rdzy)
Ford Focus I 1.8 TDDI (to już miałem kupować przejechałem się tym nawet mi się podobało, ale spalanie w mieście mnie ograniczało co prawda pali tylko 7,5l w mieście, ale ropy to i tak duży koszt codziennie robię ok 100-200km po mieście)
Golf II, III (Szukałem również same padaki jeden był ładny GTI TDI 25 Jahre ale on kosztował majątek chyba z 12k)
206 HDI ale ta sama sytuacja co przy focusie

Ogólnie przejrzałem te auta i wszystkimi się przejechałem to powiem Ci, że jezdziło mi się najlepiej Focusem... Zanim kupisz auto pojedź gdzieś oglądnij to auto i się przejedź...

W Hondzie w środku jest głośno wszystko słychać, za to ma odejście takie, że żadne 1.6 (z tamtych lat) nie ma nawet o czym rozmawiać. Podstawową wadą jest pocący się silnik, pobory oleju, oraz BLACHA !

Jak kupisz zdrową Honde to była robiona, ja jak robiłem swoją to płaciłem 2500zł za blache, ale powiem Ci, że było warto to jest auto nie do skatowania...

Będę sprzedawał swoją, to jak wystawie to Ci pokaże linka jak to wygląda :)

Staaaary, wielkie dzięki! Mi chodzi o tą Hondę:
Obrazek
Za 8k nie kupię takiej, ceny zaczynają się od 12 000, Tobie pewnie chodzi o starszy model. W nowszej wersji również jest problem z blacharką?

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

adam10072, ma trochę mniejsze problemy z blachą, ale nadal występują.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Baranek13 pisze:
Masz teraz porównanie Civic VI 1.6 vs Prelude 2.2 s

Porównujesz V-tec'a do zwykłego silnika 1.6? :>

Baranek13 pisze:
z nowu w dieslu padające pompy, wtryski, i panewka (silnik 3tyś zł)...

Oczywiście stała śpiewka... Jak dbasz tak masz proste. Widocznie nie dbałeś, a jak piszesz to na podstawie tego co usłyszałeś to pOzdro ;))

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Baranek13 pisze:
Passat B5 wadliwe zawieszenia

Baranek13 pisze:
A mit to nie jest bo to jest Polska, i nasze drogi to wiesz... Siostra miała B5 przed liftem akurat zawieszenie co roku do roboty miała 3 lata i sprzedała kupiła Sharana i jezdzi ;)

5 lat, 60 tyś km i jeden górny wahacz w Passacie B5 do wymiany. No wadliwe jak cholera. To, że jest droższe w naprawie to racja. Ale pisanie, że co roku pada zawias to bujda. Na jakich częściach je robiła?

Aha- i zamiana z Passata na Sharana :lol: .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*

Pojazd:
Większość tych wszystkich opinii o różnych samochodach to bujda :)
Renault dCi, jaki złom, jaki gówniany silnik, najgorszy i wgl, 50k km bez większego problemu. Płyny, filtry, rozrząd i jeździmy :)

Ostatnio zmieniony 11 maja 2013, 19:02 przez drbn797, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

czarekcw pisze:
Na jakich częściach je robiła?

Też mnie to zastanawia, jak u mnie tyle najtańsza czajna przelatała (dobry rzut chyba był).

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
adam10072, To Jest Civic VII QP ciężko jest dorwać takie autko za 12k, problemów z blachą już nie ma, bo zaczęli je produkować w europie, i silnik 1.7 to nie jest już taki silnik jak D, czy B seria :)

Rafcio825, Akurat E39 to jest ten sam motor co E46 (2.0D) i wiem ile to kosztuje, jak by nie padały, to nie było by ich chociażby na Mobilu tylu z uszkodzonym silnikiem, wtryskami, czy pompą...

czarekcw, Co w tym dziwnego, że zmieniła z Passata na Sharana pali nie wiele więcej, a jezdzi się o niebo lepiej...

Borek96, Nie pamiętam na czym to robiła, ale po 3-ch latach użytkowania się wqr**** i sprzedała :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Baranek13 pisze:
Co w tym dziwnego, że zmieniła z Passata na Sharana pali nie wiele więcej, a jezdzi się o niebo lepiej

:shock: Jeżeli mowa o takim modelu Sharana http://automobilio.info/auto/Volkswagen-Sharan.jpg to zrobiła interes życia... Przecież wewnątrz to wieje tandetą równo a awaryjność wg raportów jest bardzo wysoka. Zresztą kolejny model http://vw.web-3.ru/data/html/1154/sharan.jpg jest niewiele lepszy. Tutaj mam wrażenie, że wykonanie leży i kwiczy w porównaniu do Golfa czy Passata z tych samych roczników
A komfort? Jeżeli ktoś lubi dziadować to spoko, mi takie kanapowce nie odpowiadają co przechylają się na zakrętach jakby miał zaraz leżeć na boku. Co nie oznacza, że nie lubię podróżować w wygodzie bo lubię (takim Citroenem na hydropneumatycznym zawieszeniu to jest to).

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Baranek13 pisze:
Co w tym dziwnego, że zmieniła z Passata na Sharana pali nie wiele więcej, a jezdzi się o niebo lepiej...

Jeżeli Sharan'em jeździ się lepiej niż Passatem to po Sharanie Polecam Twojej siostrze Autasana H9. Dobry silnik wysokoprężny, dużo miejsca, zawieszenie w razie uszkodzenia wspawujesz kawałek ceownika i jeździsz. A komfort jazdy dużo dużo lepszy niż Passat i Sharan razem wzięte. :lol: :lol:

nieregulaminowy podpis

Tytuł:
**

Pojazd:
Rafcio825, Twoje pisanie jest baaardzo płytkie :)

czarekcw, Kupiła Sharana w "drugiej generacji" Rocznik 2002 na pełnej opcji nawet ostatnia jedna szyba uchylana, bo ma tylne grzanie, nie przegina się na boki jakoś tam strasznie w np. w porównaniu do Scenica I FL...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Baranek13 pisze:
. w porównaniu do Scenica I FL...

Dobre porównanie, takie same gabarety i wgl. Chłopie czytaj co piszesz, Jakie Ty samochody porównujesz do siebie?

nieregulaminowy podpis

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14298 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 586, 587, 588, 589, 590, 591, 592 ... 715  Następna