Dzisiaj jest 28 mar 2025, 8:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!
Mam problem gdyz po zmianie cylindra w 4T wraz z glowica na 80ccm , skuter nie wkreca sie na obroty. max predkosc wynosi 35-40km/h , nic wiecej po za tym nie bylo ruszane, wczesniej na 50cmm , nie bylo zadnego problemu , teraz nie wiem o co moze chodzic. Zastanawia mnie czy krzywki moga byc zle ustawione, np. o jeden zabek do przodu lub do tylu. Moge pokazac filmik jak ktos nie bedzie w stanie ocenic.

Sprawdzcie od 1:33 jak skuter sie rozpedza ;c - http://www.youtube.com/watch?v=Z-F5-9rk ... e=youtu.be

Ostatnio zmieniony 28 kwie 2013, 14:08 przez piegus, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd: Router xs swap mina hor
Jaka dysza w gaźniku? Na seryjnej podniosłeś iglice? Zawory i rozrząd dobrze ustawione? Wyreguluj jeszcze to i gaźnik.

Tytuł:
*

Pojazd:
dysza :75 , zawory ssacy 0,05 wydech 0.10 , rozrzad gdyby byl zle ustawiony raczej by nie odpalil , chyba ze zabek do przodu lub do tylu?

Tytuł:

Pojazd: Audi A6 C5 2.8
Dysza conajmniej do takiego cylka to 85+ gaźnik 18mm + regulacja proponuje stożek .

Tytuł:
*

Pojazd:
Maksiu, ale Ty mowisz tutaj o regulacji , bez tej regulacji powinien sie chociaz wkrecac na obroty mimo wszystko a tutaj nie ma zadnej rekacji.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Malaguti F15
Maksiu! Nie wprowadzaj kolegi w błąd!
Miałem chine 4t
zmieniłem 5 głowic oraz 4 cylindry :ups:
7 tłoków więc jak się nie znasz to nie mów .

A więc tak, miałem też ten problem - rozwiązałem go troche inczej, załozyłem stożek - polecam MOTOFORCE ze sklepu mielocha. Lecz jeśli zmieniałeś dysze, wróć do seryjnej i daj iglice 1 ząbek niżej niż środek.
Miałem taki sam problem przy 1 zmianie na 80cc i po tygodniu walki dałem radę, najpierw po prostu wróciłem do seryjnej dyszy a później dałem większą dysze pod stożek ponieważ poprawiło się przyśpieszenie oraz dźwięk. :)

Seryjne gaźniki nie mają problemu z 80cc .
Znajomy w aeroxie 70cc polini ma tymczasowo gaźnik 12mm ...
Więc kwestia wyregulowania.
Ale wracając do tematu miałem identycznie jak Ty, po prostu za mało powietrza bo dałeś większą dysze.
Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony 01 maja 2013, 22:47 przez iwan., łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd: Audi A6 C5 2.8
iwan. pisze:
Maksiu! Nie wprowadzaj kolegi w błąd!

Miałem chine 4t

zmieniłem 5 głowic oraz 4 cylindry

7 tłoków więc jak się nie znasz to nie mów .

A więc tak, miałem też ten problem - rozwiązałem go troche inczej, załozyłem stożek - polecam MOTOFORCE ze sklepu mielocha. Lecz jeśli zmieniałeś dysze, wróć do seryjnej i daj iglice 1 ząbek niżej niż środek.

Miałem taki sam problem przy 1 zmianie na 80cc i po tygodniu walki dałem radę, najpierw po prostu wróciłem do seryjnej dyszy a później dałem większą dysze pod stożek ponieważ poprawiło się przyśpieszenie oraz dźwięk.

Seryjne gaźniki nie mają problemu z 80cc .

Znajomy w aeroxie 70cc polini ma tymczasowo gaźnik 12mm ...

Więc kwestia wyregulowania.

Ale wracając do tematu miałem identycznie jak Ty, po prostu za mało powietrza bo dałeś większą dysze.

Pozdrawiam.

Ja rozberałem około 10 silników wymieniałem wały składałem więc chyba sie znam , przy cylkach 72-80ccm3 gaźnik seria daje rade ale to nie jest dobry pomysł bo dość że seria dysza+ mała gardziel gaźnika=przegrzewanie uboga mieszanka to samo jest , do cylków tego typu daje sie minium dysze 85+ stożek a nie dysza 70 filt seria albo stożek i do tego gaźnik seryjny no proszee was bez regulacji to można sobie jedynie silnik zajeździć więc yyy nie wiem po co kąbinować a ten koleszka od Roxa to długo nie najeździ na tym gaźniku.

Tytuł:
**

Pojazd:
Masz źle ustawiony rozrząd. Na przestawionym o jeden ząbek też jedzie, właśnie ok 40 max.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Swap P/G
No se jaja robisz ... Do 72cc dysza 80 do stożka 90 , jak u mnie był rozrząd przestawiony o 1 ząbek to odpalał po 10 minutach ,ale szedł jak poje###y ,ale do tyłu przez co zawory dłużej były otwarte . ;D Gaźnik seryjny 18mm styka , 24 daje sie do 88cc.
Ja miałem przypadek ,że jechał 40 max ,ale miałem lekko niedokręcony dekielek gaźnika , dosłownie 1 obroty śruby wiec sprawdz.

Ostatnio zmieniony 13 maja 2013, 17:25 przez kamilos999, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
zmieniałes pasek ?? z nim moze byc cos nie tak jesli nie to moze żle podokrecałes kompresja ucieka?? najpierw sprawdz rozrzad odkrec obudowe wentylatora i sprawdz czy ejst na T i czy jest przy głowicy na tych kreskach jesli jest ok i nie grzebałęs przy napedzie to pewnie ucieka kompresja cos nie tak poskładane albo modoł ale zanim to zrobisz to wyreguluj gaźnik zmień dysze ja jak miałem keidys zła regulacje to mi przerywał i tez miał problemu z jezdzeniem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]