Dzisiaj jest 18 lis 2024, 7:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witajcie, tracę głowę z tym skuterem.. Rok temu kupiłem roxa z 2008 i jechał 72 km/h wtedy mi to wystarczało ale teraz już nie... - wszystko było seria, właśniciel powiedział, że blokady wszystkie zdjęte, skuter sprowadzany z Anglii

Kupiłem wario Malossi Multivar + 7g rolki + biała Malossi - nic się nie zmieniło.. vmax dalej 72 km/h

Kupiłem wydech Laser X pro, ale nie te za 350 tylko ten starszy kupowany w Niemczech. Regulowałem. Wydaje mi się, że jest dobrze wyregulowany i vmax poprawił się o całe 4-5 km/h. Teraz to 77-78 km/h. Okropnie mało biorąc pod uwagę roxa ze sportowym wydechem i wario..

Na wario i wydechu nie ma żadnych blokad bo są wymienione, to jest jedyne czego jestem pewien i nie wiem co mam o tym sądzić.

Aktualny setup w Yamaha Aerox:
Laser X Pro
Malossi Multivar
reszta seria
rolki 4,5
sprężyna Malossi żółta

Wiem, że nie jesteście wróżbitami ale proszę o jakiekolwiek sugestie, jeśli będzie trzeba uzupełnić to zajrzę do roxa i napiszę. Proszę o cokolwiek bo nie mam doświadczenia a ktoś mi wcisnął takiego grata...

Co byście zrobili na moim miejscu?

Dodam, że mam przebarwiony dzwon sprzęgła i troszkę już kanciaty na tych krawędziach, nie za dużo, jeśli będzie trzeba zrobię fotkę. Ale jak kupiłem roxa to miał przejechane 2700 km więc wątpię, żeby już wtedy miał przepalony, wgnieciony dzwon.
Dodam, że skuter jest pewnie po jakimś wypadku bo plastiki były poklejone, może to wywołało coś w silniku..
Dodam też że na wariu (choć całkiem nowe) zrobił mi się czarny pasek, tak ze 3 cm od krawędzi (czy to oznacza, że nie wkręca na wysokie obroty, tylko ciągle zostaje na środku?)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Chciałbym wiedzieć cokolwiek, czy zmiana seryjnego gaźnika może coś pomóc ? - nie chcę zmieniać każdej możliwej części w roxie, żeby dojśc do tego co to jest.. jak mogę to sprawdzać?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak przebarwiony dzwon i sprzeglo to oznaka, ze trzeba je wymienic.
Jak hajs ci sie zgadza to mozesz zainwestowac w np: gaznik 17,5 dellorto .:)

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
NIe masz dodatkowej blokady na wariatorze w postaci tulejki?

Tytuł:
*

Pojazd:
Blokady na wariu na pewno nie mam - wario multivar kupione nowe i tuleja czysta.

A co do gaźnika jak bym wiedział, że to pomoże to może bym kupił, tylko nie wiem czy nie okaże się to kolejny raz wyrzuceniem pieniędzy w błoto..

Myślicie serio, że to może być wina gaźnika? - ogólnie jeszcze nigdy go nie czyściłem, ale tak jak mówię, skuter słabo jechał już jak miał przejechane 2,800 km..

Czytałem na forum też że ktoś miał za krótki pasek i dlatego nie wyjeżdżał wysoko w wariu.. jak się to sprawdza?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera GSM ♥
Z tym paskiem to może być różnie. Jak stoisz dobrze z kasą to na Twoim miejscu zamówiłbym gaźnik i jakiś pasek lepszy, raczej byłoby po problemie. :wink:

Gilera GSM Bitch .!

Projekcik :
gilera-gsm-project-by-mrteodorek-t394365.html

Facebook:
https://www.facebook.com/gileragsmproje ... 94365.html

Tytuł:
*

Pojazd:
Na pewno po problemie? Myślicie, że to w Tym jest problem ?

Podczas zakładania wydechu zobaczyłem coś dziwnego w moim cylindrze.. - nie wiem czy to ma związek z osiągami - otóż na jak wydech podpina się do cylka to w cylku nie ma takiego okręgu, tylko jest on dziwnie zwężony, ma po prostu ograniczoną powierzchnię...

Niby jest to dziwne ale gadałem z kumplem i ponoć w Matrixie ma podobnie, więc nie wiem już czy to normalne..

To może być to ?

Ostatnio zmieniony 21 maja 2013, 14:40 przez dawfidek007, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1956538

Tutaj jest napisane, że to faktycznie blokada i mój skuter jest sprowadzany...

Jednocześnie tutaj, że to jest normalne i wszędzie tak jest:
http://www.forum.mieloch.pl/printview.p ... 9ff13afdbb

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]