Dzisiaj jest 29 lis 2024, 22:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam w innym temacie z podobna awaria napisałem to samo ale najwyraźniej nikt tam nie zagląda i nie odpisuje może pomożecie mi w moim przypadku:/

Od jakichś dwóch tygodni po rozgrzaniu silnika słyszałem podczas postoju na światłach itp dziwny dźwięk dochodzący jak by z silnika przypominało to świerszcza (wiem głupie porównanie ale tak słychać) olałem sprawę tymczasowo z uwagi na fakt iż różnicy w pracy silnika v-max itp nie zauważyłem ale postanowiłem go dać na koniec maja na serwis lub samemu sprawdzić co w nim piszczy w miedzy czasie wymieniłem olej przekładniowy i tak jeździłem z tydzień i nagle podczas wjeżdżania sobie pod górkę matrix osłabł jak bym puścił cała manetkę skuter stanął ale nie zgasł po chwili dodałem gazu i ruszył jak by nigdy nic po przejechaniu około 5 km znowu sytuacja się powtórzyła tym razem silnik zgasł nie dało się go odpalić ani z elektrycznego startera jak i z kopa odczekałem chwile próbując odpalić i odruchowo przełączyłem włącznik świateł na wyłączony i zapalił po kilku kopach ale przy włączeniu świateł od razu gasł wiec zgasiłem światła odpaliłem by przynajmniej dojechać do domu niestety po przejechaniu około 2 km znowu zgasł ale tym razem odpalić się nie dało zarówno na włączonych jak i na wyłączonych światłach wkurzony jak 150 zapchałem go całe 10km do domu wyciągnąłem świece nie dawała iskry a akumulator wiozłem do domu naładowałem bo miał 30% mocy świece wymieniłem teraz odpala ale na wyłączonych światłach i z kopa na elektrycznym zapłonie nie chwyta chodzi silnik ale przy puszczeniu manetki automatycznie gaśnie olej był około 1/3 zbiornika bak pełny

Był bym bardzo wdzięczny za pomoc matrix służy mi w długie trasy do pracy 70km w obie strony ma wsadzony cylinder 70ccm pościągane wszystkie blokady robił to poprzedni właściciel kupiłem go z przebiegiem 6.700km a od roku zrobiłem nim prawie 14 tysięcy kilometrów.
Jutro zaczynam rozbiórkę skutera i rozejrzeniu się gdzie tkwi problem
Bardzo proszę o pomoc

Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 19:04 przez Snake00, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
sprawdziłeś iskrę zanim zdecydowałeś ze będziesz pchać do domu ?

Tytuł:
*

Pojazd:
Tak wykręciłem świece i sprawdziłem iskra była raz morze dwa na kilkanaście kopnięć dla tego tez kupiłem nowa i teraz odpala ale od kopa i na wyłączonych światłach i tak jak napisałem wyżej

Tytuł:
*

Pojazd:
Widze ze tu sami specjaliści siedzą aż nie idzie się odgonić od pomocnych:/ problem rozwiązany rozregulowany gaźnik dobra kalibracja i skuter śmiga dzięki za NIE pomoc!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]