Dzisiaj jest 19 lut 2025, 22:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Siema. Mam problem z regulacjami w moim skuterze malaguti na silniku minarelli horizontal. Otóż gdy jest zimny silnik to go cięzko odpalić. Najczęściej musze wykręcić swiece,wyczyscic i wkręcić na nowo i wtedy kopać i odpali ale zalewa go chyba. Trzyma wolne obroty ale podczas ruszania ma muła i jedzie jakby chciał a nie mógł ,chyba go po prostu zalewa. Iglice przestawiałem i dało to tyle że na wyższych obrotach słabiej jedzie ,a z niskich też muł. W gaźniku dysza 78 i 44. Dodam że jak wywale ssanie te automatyczne i zapcham chusteczką higieniczną to lepiej jeździ szczególnie w wyższych obrotach ale ... nie trzyma wtedy wolnych obrotów. Prosze o pomoc , bo już sam nie wiem czego to wina. Moge zdjac króciec i sprawdzić membrany ale chce was jeszcze zapytać i poprosić o pomoc bo już mnie to dobija :/
Czekam na odpowiedź LWG. Dodam że gdy ściągne filtr powietrza to w miejscu łączenia go z gaźnikiem jest mokro.

Ostatnio zmieniony 25 maja 2013, 17:02 przez bobslej0, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Panowie czekam. Chyba jest tu jakaś osoba ogarnięta która jest mi w stanie pomóć, bo sam już nie wiem o co chodzi,chyba ze takie słabe spece z was jak i ze mnie. I sory za PPP ale nigdzie nie moge uzyskać pomocy.

Tytuł:

Pojazd: kymco s9
Myślę że masz za dużą dyszę wolnych obrotów , ja w swoim długi czas męczyłem regulację a wystarczyło zmienić dyszę z 35 na 30 i skuter ładnie idzie na obroty i świeca ładnie wypalona a nie jak wcześniej trochę na wolnych obrotach i świeca czarna, kup dysze wolnych mniejsze o 5-10 powinno pomóc

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]