Dzisiaj jest 30 sie 2025, 2:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia rs
Adiii no i mi przetłumaczyłeś :) Mimo iż cbr jest trochę mniejsza to tylko ona wchodzi w grę. :)
A powiedz mi jedno, czy odblokowana cbr ma lepsze przyśpieszenie ? bo v-max to wiem że tak i to sporo.

Wejdź i zostaw coś po sobie :) -------> aprilia-rs-50-project-2013-2014-by-crash-t375433.html

Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, 21:30 przez Crash!., łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: GSX-R k5, Probe II
Adiii, da się zamknąć 150 na rs'ce :) Nie mam żadnego dowodu bo sam jeżdżę na 160, przy której na zamkniętym przodzie zostaje mi niecały centymetr. Ale na przykładzie kolegi mogę stwierdzić, że jest to wykonalne. taka mała dygresja.

Oczywistym jest, że cbr będzie ekonomiczniejsza i bardziej niezawodna. Ale spalanie 10-11l w rs jest tak samo prawdopodobne, jak 45KM w opisach na allegro. Ostatnio zmierzyłem spalanie u siebie. Przy dynamicznej, pokuszę się nawet o stwierdzenie - dość ostrej jeździe, wyszło mi 6.4l/100km. Nie wiem jak trzeba zarzynać ten motocykl lub jak rozregulowany gaźnik trzeba mieć, żeby wskoczyć powyżej dychy na seryjnym silniku. Co do awaryjności. Po własnoręcznie zrobionym remoncie przejechałem już ponad 3tys km. Co przez ten czas zrobiłem? Wyczyściłem zawór wydechowy i filtr powietrza. No, może jeszcze kostka mi zaśniedziała. Wiem że to niewielki przebieg, ale póki co nic nie zwiastuje konieczności odkładania pieniędzy na nowe części. A po bułki nie jeżdżę :wink:
Mimo wszystko, zgadzam się że cbr jest praktyczniejsza. RS nie odważyłbym się raczej na wycieczkę dookoła Polski :) Ale z drugiej strony uważam, że charakterystyka 2t daje przy tej pojemności większą frajdę. Najlepiej jak sam zainteresowany przejedzie się na jednym i drugim, powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Najtańszy https://modafinil-sklep.com.pl sklep z Modafinilem
Pewne https://tabletki-poronne.com i skuteczne tabletki wczesnoporonne.

Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 19:39 przez FiRe, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: R125, Aerox Stunti
10 - 11l na 1000% nie da się uzyskać dobrze wyregulowaną RS, czyli tak jak mówi FiRe... Znajomemu przy spokojnej jeździe w mieście, trochę w trasie spaliła 5,5l/100km.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: GSX-R k5, Probe II
Dalszą dyskusję uważam za bezcelową, bo każdy z nas ma swoje racje do których cięzko będzie wzajemnie się przekonać. No ale na koniec odpowiem:

W przypadku motocykli seryjnych, przeznaczonych do użytku drogowego, te kilkaset gramów w jedną czy w drugą nie gra większej roli. Ale jeśli już chcemy być precyzyjni, waga felg zależy też od stopu z jakiego zostały wykonane. Widocznie projektanci większości 2t uznali, że przy tej mocy można sobie pozwolić na ładniejszy wygląd i większą stabilność motocykla na nierównościach poprzez zastosowanie szerszych opon, kosztem trochę większego oporu toczenia. Zabiegi stylizacyjne zawsze są i będą stosowane, bo to ma się sprzedawać. Jak komuś ten fakt przeszkadza, najlepiej kupić/zrobić sobie torówkę, bez zbędnego 'upiększającego' złomu.

Nie wiem jakiego rozmiaru gaźniki, dysze etc. mają Twoi znajomi. Nie miałem również większej styczności z np. takim exc, ale mimo to dziwi mnie niemal dwukrotnie większe spalanie. Sam nie mam żadnych dowodów na poparcie swojego wyniku, ale zawsze można wejść na jakieś forum dotyczące np. RS czy NSR i poczytać wypowiedzi kompetentnych użytkowników. Nie miałbym żadnego celu we wprowadzaniu innych w błąd, po prostu piszę co wiem z wlasnego doświadczenia. Zapewne ciężko Ci będzie także uwierzyć że na dobrze wyregulowanym dozowniku zużycie oleju jest bardzo niewielkie (dokładnie nie mierzyłem, nie rzucę więc cyferkami), no ale jak już pisałem, nie mam potrzeby nikomu nic udowadniać.

I podkreślam, faktem jest że 4t pali mniej i jest bardziej niezawodne. Co do tego nikt nie powinien mieć wątpliwości.
To tyle w tym temacie, pozdrawiam.

Najtańszy https://modafinil-sklep.com.pl sklep z Modafinilem
Pewne https://tabletki-poronne.com i skuteczne tabletki wczesnoporonne.

Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 23:13 przez FiRe, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3