Dzisiaj jest 30 sie 2025, 4:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dziś zyściłem gaźnik no i jak już wszystko złożyłem odpaił lecz ppo dodaniu lekko gazu coś go zamula nw co jest tego przyczyną zaczołem rególować dawke lecz bez skutku i przy każdym dodaniu gazu jest teraz takie "buu" na początku jak już wejdzie w obroty jest ok ale jak dłużej przytrzymam lekko gaz to zgaśnie. Wyczyściłem filtr lecz nic to nie dało zauważyłem jednak ze jak zatkam rure, tam gdzie jest wlot powietrza to skuter nadal chodzi czyli łapie lewe powietrze, jak odkreciłem świece była cała okopcona i czarna. Nie wiem co jest żle ale wcześniej tego nie miałem przy czyszczeniu... Pomóżcie!

Obrazek Obrazek

Motorynka ROMET PONY 50 M2

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Jeśli świeca jest okopcona/mokra to źle wyregulowany gaźnik. Spróbuj dla sprawdzenia wykręcić kilka obrotów (~2-3) śrubę powietrza. Ewentualnie zawiesił się zaworek ssania, sprawdź te rzeczy.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
zdrzala pisze:
Jeśli świeca jest okopcona/mokra to źle wyregulowany gaźnik. Spróbuj dla sprawdzenia wykręcić kilka obrotów (~2-3) śrubę powietrza. Ewentualnie zawiesił się zaworek ssania, sprawdź te rzeczy.

świeca była sucha tylko strasznie okopcona w nagarze. Gaźnik, jak śrubkę od regulacji wkręciłem na full to nadal była zamuła jak dodałem gazu, jeszcze zobaczę to ssanie ale nie sondzę że to to. Nw może to wina iglicy lub coś, ni i jeszcze co z tym filtrem zatkałem go a skuter nadal chodził i nic się z nim nie działo, filtr sprawdzałem i niby wszystko ok.
I jeszcze dodam to jest 4t.

Obrazek Obrazek

Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 12:56 przez egai, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie wiem jak jest zbudowany twój gaźnik ale ilość powietrza zwykle zwiększa się poprzez wykręcanie śrubki. Iglicę najlepiej ustawić na środkowej pozycji.

Zatkanie filtra na wolnych obrotach nie musi powodować gaśnięcia, filtr nie musi być do końca szczelny a po za tym może mieć otwory odpływowe w razie gdyby dostała się np. woda, benzyna czy cokolwiek.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ok dzieki za zainteresowanie problem rozwiazany przyczyną była źle założona iglica. Temat do zamkniecia.

Obrazek Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]