Dzisiaj jest 04 gru 2024, 17:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.Sprawa ma się tak, że chcę sobie zakupić nowy cylinder.Poprzednio miałem Airsala Tech Racing 70cc, ale nie wiadomo od czego porysował się, ale mniejsza z tym.Zastanawiam się między tymi dwoma cylkami co w temacie, jednak słyszałem różne opinie o jednym i drugim.Który byście mi bardziej polecili??Dodam, że chodzi zarówno o moc i trwałość obu tych cylindrów.
Mój Setup:
*Wydech Tecnigas Triops
*Wario Polini Speed Control
*Gaźnik 21mm
*Pasek Polini Speed
*Filtr Polini Air Box
*Króciec TEC 21mm
*Docisk S6 Strong
Z góry dzięki :wink:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia SR
Bierz Stage6

Aprilia Sr ----> viewtopic.php?t=331793

Tytuł:

Pojazd:
Jeżeli chcesz mieć moc którą będziesz rzeczywiście mieć po montażu a nie tylko na piśmie i w internecie to polecam ci motoforce racinga. Pomimo że jest to alu ma 47mm tłok więc później bd miał ogromny wybór w tłokach. Grubość nicasilu wynosi 0,028mm co za tym idzie jest to praktycznie maksymalna grubość nicasilu jaka może być nałożona na cylinder. Która przyczynia się do tego że cylinder naprawdę trudno wykończyć jeśli mamy dograną resztę podzespołów. Do tego 3 porty wydechowe które dają nam wiele możliwości przeróbki cylindra np na metrakita pro race 2 czy polini evo 2. Jeżeli chodzi o cylinder s6 pomimo zastosowania wielu zmian to i tak nadal nie przekonuje mnie ten cylinder i więcej producent czaruje byle sprzedać towar grubośc nicasilu wynosi 0,017mm gdzie po jakimś czasie po prostu zacznie nam zdzierać nicasil w okolicach okna wydechowego w sumie to występuje w każdych cylindrach s6 z dzielonym oknem oczywiście jeśli ktoś ma małą wiedzę to nie rozróżni tego. Jak by też nie patrzeć tłoki też swoje kosztują

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
naziol, Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź.Jeszcze jedno pytanie, wiesz może dlaczego motoforce nie posiada selekcji tłoków??Co będzie gdy tłok się zużyje, kupować ten sam rozmiar??Aha, no i jak z tłokami w motoforcach?? Są dobrej jakości?? :P

Tytuł:

Pojazd:
Fakt to jest cenne spostrzeżenie że nie ma tłoków z większymi selekcjami. Tak naprawdę zużywa nam się pierścień a tłok w dosyć małym stopniu bo gdyby tłok się zużywał musiał by ciągle trzeć o tuleje i się wycierać. Tak jak wcześniej chyba wspomniałem albo i nie motoforce ma bardzo mocną powierzchnie nicasilu wzmacnianą drobinkami chromu i niklu. Do zestawów airsal t6 też nie ma nad wymiarów ale ma rozmiar 47,60 więc wtedy można dobrać z innego zestawu tłoku. Tłok o tłoku mogę tyle wspomnieć że bardzo dobrym rozwiązaniem które zastosowali to wzmocnienie powłoki grafitem od strony okna wydechowego gdzie tłok najbardziej jest narażony na przytarcie zatarcie poprzez wysoką temperaturę przy oknie wydechowym. Stopy z których został wykonany są bardzo dobrze dobrane proporcjonalnie i nie ma tutaj użytych jakiś wzmacniaczy dura aluminium które tak naprawdę pogarszają sprawę. Na koniec na duży plus zasługuje pierścień który jest stalowy i chromowany co wydłuża jego żywotność.

Wariat492 pisze:

Tytuł:
*

Pojazd:
naziol, Jeszcze raz dzięki, bardzo mi pomogłeś.Pozdrawiam. :wink:

Tytuł:

Pojazd:
forum jest od tego żeby pomagać ;)

Wariat492 pisze:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]