Dzisiaj jest 23 lis 2024, 16:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
20 min temu wziąłem motor na przejażdżkę i na wyższych obrotach mi strasznie muli, na niskich normalnie przyspiesza ale powoli się wkręca na wysokie i nie ma takiego przyspieszenia na wyższych jak normalnie (nie ma różnicy w przyspieszeniu na wysokich i niskich obrotach a przeważnie bo wkręceniu się na wyższe dostaje mocnego kopa), dźwięk tez ma taki inny, bardziej przymulony, nie ryczy już jak pojebany :P
Z góry dzięki!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd: Suzuki Katana LC
Jeśli masz zawór wydechowy to sprawdź go czy przypadkiem nie jest ciągle zamknięty. Zdejmujesz dyfuzor i patrzysz w cylek czy nie wystaje języczek.

Romet 727 08,Aprilia Sr 96 LC,Zipp Triad 08,Kingway Coliber 07,Peugeot Vivacity 03,Yamaha TDR 125 Belgarda LC 99,Peugeot speedfight 2 LC 02,aprilia rally 03,Suzuki katana 03 lc,opel astra F Cabrio Bertone :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Zawór wydechowy działać, działa na pewno bo otworzyłem ten dekielek z boku cylindra i przy przekręceniu stacyjki kreci do tylu i do przodu, jedynie możne potrzebować regulacji, tylko nie mam pojęcia jak to zrobić. Możliwe żeby to była wina tego zaworu wgl? Bo na luzie wkręca się normalnie na obroty, tylko przy jeździe muli na wysokich.

Niestety nie mogę na chwile obecna go odpalić i przygazowac lekko i nagrac filmika jak ten zawór pracuje bo ściągnąłem dyfuzor i tłumik i go przeczyszczam ;)
Jak go poskładam do kupy to nagram i na pewno wrzucę.

Tytuł:
*

Pojazd:
Zalozylem dyfuzor i tlumik i rozgrzalem motor aby sprawdzic jak ten caly zawor u mnie lata.
Dolaczam filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=WHv_f-hw6vA

Tak ma byc czy powinien sie cofac do tylu?
Linka sie niby rusza w przod i w tyl przy przekreceniu stacyjki ale te koleczko nie bardzo, tak chyba nie powinno byc?
Sorry, tata w filmie cofa recznie te koleczko ale generalnie po przygazowaniu one sie nie cofa do swojej poprzedniej pozycji.
Jakies sugestie jak to naprawic, wyregulowac, itd. ?

Tytuł:
*

Pojazd: Suzuki Katana LC
Siema, wpisz w google regulacja zaworu wydechowego dt 125 i znajdziesz jak wyregulować i jak poprawnie ma być, nie będę wstawiał linków tu ponieważ są z innego forum. Patrzyłeś kompresję?

Romet 727 08,Aprilia Sr 96 LC,Zipp Triad 08,Kingway Coliber 07,Peugeot Vivacity 03,Yamaha TDR 125 Belgarda LC 99,Peugeot speedfight 2 LC 02,aprilia rally 03,Suzuki katana 03 lc,opel astra F Cabrio Bertone :D

Tytuł:
*

Pojazd:
Kompresja ok, to na pewno ten zawor bo jest dokladnie tak jak ludzie opisuja na forum, na 8k rpm przestaje sie wkrecac i lapie mula. Then moj zawor sie zamyka przy przekreceniu stacyjki i nie wraca, i caly czas jest w pozycji zamknietej, wiec do 8k nie ma problemu.

Znalazlem na innym forum post jak to wszystko ustawic, jutro jak bede mial czas to przy tym pogrzebie, wielkie dzieki za pomoc! ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]