Dzisiaj jest 20 sty 2025, 0:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Cześć, mam problem ze swoją motorynka!
2 lata temu, był w niej zrobiony remont, wymieniony cylinder/pierscienie/tłok/swiece/simeringi, i w zeszłym roku w czerwcu nowy gaźnik, oraz nowe częsci do zapłonu.

Motorynka po remoncie pochodziła idealnie 2miesiące, jak nowa! Potem natomiast nie wiem co się stało nie pamietam, lecz wiem że przez te 2 lata, próbuje ją naprawić i nic, w zeszłym roku doszedłem do odpalenia jej i przejechanie się ok 200m, lecz na wysokich obrotach strzelała z gaźnika a tej usterki już nie umiałem naprawić a ni nadal nie umiem, więc do domu dojechałem na 1 ledwo się tocząc. Teraz gaźnik jest małej rozsypce, gdyż ta iskra z gaźnika przepołowiła gaźnik w miejscu gdzie łączy się z cylindrem. Natomiast motorynka w ogóle nie daje znaku, wlewam paliwa do cylindra, iskra jest znakomita niebieska i nie rozumiem jak ona nawet znaku nie może dać? :D Jedyny znak jaki daje to co 3 kopnięcie strzał z gaźnika pachnący zepsutą elektryką czy jak to nazwać ! :D

Licze na pomoc.

Pozdrawiam!
PS: Oczywiście gaźnik który jest teraz zamontowany nie jest przepołowiony, troszkie nadpękniety ! :D

Ostatnio zmieniony 04 cze 2013, 14:33 przez Roxi2006, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wydaje mi się, że łapie lewe powietrze, możliwe że na łączeniu gaźnika z cylindrem. Najłatwiejszym sposobem na sprawdzenie tego jest położenie gaźnika na szybie i sprawdzenie czy płaszczyzna jest równa kolega miał podobny problem, oddal do tokarza, wyrównał i motorynka śmigała. Pisałeś, że masz nowy gaźnik a wiec pewnie nieoryginalny a one często nie do końca się dopasowywały do cylindra, czasem wystarczyła grubsza uszczelka albo wyrównanie drobnym papierem ściernym.
Daj znać czy pomogłem.
Pozdro.

Ostatnio zmieniony 04 cze 2013, 14:48 przez opil13, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Masz racje, gdy dokręcałem ten gaźnik to on poprostu się wyginał gdyż nie pasował do cylindra i pewnego razu pękł, myśle że jest na wyrzut, więc kupie jakiś gaźnik w dobrym stanie, bo widze że nowego się nie opłaca gdyż chinski wyrobek ! I dla tego też łapie lewe powietrze. Jak będę miał 2 gaźnik to sie odezwe! :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]