Dzisiaj jest 29 sie 2025, 18:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Regulacja PWK
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Sr na mid-race
Siemka wszystkim teraz ja potrzebuje pomocy a mianowicie mam taką sytułacje ze skuter pali dobrze (jak zimny 1-2 kopem a gdy ciepły za 1) ale to nie o to chodzi bo jak jade np 60 km/h i wcisne full manete to wkreci sie ładnie ciągnie aż miło do pewnego momentu ok 80-90km/h i nareszcie pojawia sie takie buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu i obroty spadają.Jak nie puscił bym pewnie manetki to by zgasł.Czego to wina ? Za mało czy za dużo paliwa ? Wkladałem dysze od 98-110 i na 100 jest najlepiej bo dopiero puzniej jest te buuuuuuuuuu.

p.s wczesniej miałem bryy bryyy brryy (przerywał )jak dałem full manete i pusciłem i znowu dałem ale po chwili ustąpywało po zmianie swiecy jest ok.

Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 6:01 przez Sr-ka, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
jaki masz kolor świecy? odkręć ją i wszystko będzie wiadomo co jest grane :) Ja miałem taki przypadek ale jak miałem naruszony uszczelniacz

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Jutro odkrece i powiem jaki kolor ale z tego co pamietam to taki jakby brązowy.Dzis jak jechałem to zaczał robic buu jak gazu dawałem wkońcu zgasł.Odpalam odpalił od 1 i znowu jak daje gazu to buu wiec sobie tak mysle ten weżyk od przelewu taki zagięty zdjołem go i zaczął normalnie chodzic.Ale to ze jak jade na full manecie jakis czas i robi buuuuuuuuuuu to nie znikło.Jak zaczyna robic te buuuu puszcze manetke na 1s i znowu dodam to jest dobrze ale juz przez krótszy czas wiec mi sie wydaje ze brakinie paliwa w gaźniku i dlatego tak siedzieje bo jak jezdzę na 1/4,2/4,3/4 mateki to jest ok.Da sie jakos zwiększyc poziom paliwa w gażniku ?Podgiąc pływak? Ale żebym to zrobił musze najpierw zdjąc tą komore ale nie moge cos ją trzyma.Zdejme ją 1 cm i dalej nie wiem jak nie chce na siłe bo boje sie ze połame.

Moja sr na mid-race aprilia-sr-70-stage-6-mk-i-custrom-by-sr-ka-filmik-t369853.html

Tytuł:

Pojazd:
W komorze pływakowej nic nie grzeb prawda jest taka że jaka by nie była dysza i jak ustawiony gaźnik musi wkręcać się na full obroty co najwyżej może mostkować albo przerywać na wysokich obrotach gdy jest zbyt uboga dawka. Komora pływakowa cięzko z chodzi bo tam w środku jest pod kątem metalowa rurka którą jest między pływakiem a dyszą głowną i od tej rurki odchodzi wyjście w dekielku na wężyk a węzyk idzie do podciśnienia. Mowa tutaj o gaźnikach wyposażonych w dyszą doładowującą mieszankę

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

A ha dzieki.To nic tam nie bede grzebał jutro tylko zobaczę to świece i zdejme filterek paliwa bo wydaje mi sie ze ma mała przepustowosc i zdam relacje jak jest.

A gaźnik to dokładnie Motoforce PWK 21mm wiec z tym doładowaniem.

EDIT:Ale on sie wkreca na max obroty i to idealnie tylko jak na nich jade tak około 8-11s to wtedy robi buuu i musze manetke puścic.

Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 21:20 przez Sr-ka, łącznie zmieniany 3 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]