Dzisiaj jest 29 sie 2025, 18:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Otóż mam w roxie wario multivar i było tam pare uszczelek, na mielochu jakiś baran napisał, że można wyjąć tą pomiędzy przeciwtalerzem a paskiem, że to może jechać lepiej, a ja głupi posluchałem... jak wyjąłem tą uszczelkę to sobie zniszczyłem, Jak jest ta duża rułka(na którą się wkłada wario) to ona się wyrobiła i wtopiła w przeciwtalerz.. w przeciwtalerzu zdarły mi się ząbki, na szczęście jest ich na tyle że chwytają i obraca się.

Nie wpłynęło to w żaden sposób na osiągi.. Uszczelka wróciła na swoje miejsce.. Jednak chcę zapytać czy może to mieć jeszcze jakieś negatywne skutki w przyszłości? (poza trudnością w odkręcaniu napędu... :( ) Coś będzie się przegrzewać, albo ten przeciwtalerz wolno obracać ? Co sprawdzić, żeby mieć pewność.

P.S. Jak nazywa się ta rułka na którą się nakłada wario i czy łatwo i tanio można ją wymienić?

Ostatnio zmieniony 07 cze 2013, 22:07 przez dawfidek007, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
dawfidek007 pisze:
było tam pare uszczelek
dawfidek007 pisze:
pomiędzy przeciwtalerzem a paskiem
nie wiem jaka jest uszczelka pomiędzy tym zespołem może podasz zdjęcie łatwiej zweryfikować a ta "rułka" to tuleja wariatora a to co ci się zjechało to pewnie zabierak wentylatora

Tytuł:
*

Pojazd:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... wAg&dur=30

jak jest z tej strony przeciwtalerz to właśnie uszczelka wchodzi do tego środka.. Jak ta tuleja ma takie rowki na które się wszystko nakłada to to jest trochę na końcówce zdarte i ten przeciwtalerz ma te rowki właśnie przytemperowane...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ty chyba totalnie mylisz pojęcia bo nic nie rozumiem z tego nie widze na zdjęciu żadnej uszczelki a tuleja to jest ta rurka na zdjęciu srebrna a przeciwtalerz nie ma rowków tylko zabierak ma rowki i rowki są na wale korbowym tzw. frezy (cały wariator, razem z tuleją i wentylatorem wariatora siedzi na wale korbowym- z lewej jego strony) a jak ci się spiłowały te rowki na pokrywie tego wariatora to jedynie się mogą wysmykać bardziej no i ci skuter nie pojedzie

Ostatnio zmieniony 07 cze 2013, 22:26 przez ziomal, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Myślałem że chcesz wiedzieć gdzie to siedzi..
http://image.ceneo.pl/data/products/107 ... 517075.jpg

Uszczelka to ta cienka pod rolkami

Zaczynam ogarniać co mi się stało...

1. http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... wAg&dur=30
to po prawej przesunęło się na tą rółkę z rowkami i w wentylatorze zrobiły! mi się troche rowki

Tytuł:

Pojazd: Aprilia Amico GL
to jest podkładka a nie uszczelka jak mi się dobrze wydaje

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
bardzo dziwny zbieg okoliczności że podkładka dystansowa zrobiła taką szczelinę że przeciwtależ wleciał na frezy wału i okancelował jego tulejkę? tak to zrozumiałem jeśli dobrze to chyba coś źle żłożyłeś

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Sr na mid-race
tam nie ma żadnej uszczelki ty cepie !!! jedynie podkładki a jak ją zdjemiesz to nic sie nie stanie a nawet wzrasta v-max bo pasek wyzej wchodzi jesli chociaż w połowie dobrze zrozumiałem to co napisałes.Okropnie myslisz pojecia wpisz sobie w google uszczela,podkładka.tuleja itp. i wtedy pisz na forum a jak juz to dawaj zdjecia bo tak to ci nikt nie pomoże.

Moja sr na mid-race aprilia-sr-70-stage-6-mk-i-custrom-by-sr-ka-filmik-t369853.html

Tytuł:
*

Pojazd:
Okej przepraszam, dzięki, że pomimo tego że jestem zielony i nawet nie umiem nic nazwać zainteresowaliście się i chcecie mi pomóc. Jutro wrzucę zdjęcia i opiszę dokładnie na rysunkach istotę problemu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]