Dzisiaj jest 19 lip 2025, 10:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Niebieski dym
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cześć , od niedawna mam boosterka ng , jest to 70ccm cylek stage6 sport pro alu , jasiek r i wał top racing do 20 tys. obrotów na tytanowych łożyskach . Więc przejdźmy do tematu - dymi mi na niebiesko , kiedy leję tyle oleju ile doradzają wszyscy czyli 1:20 czyli 50ml na litr to nie dość że dymi niebieskim dymem to jeszcze pluje z oleju , jak stosuję się do zaleceń producenta tego syfnego oleju mixol s orlen (bo nie miałem chwilowo kasy na motul) który doradza mi 100ml na 5 litrów a że to do 50ccm więc ja daję 100 na 4 l czyli 25 na l , silnik nie daje żadnych oznak że się przyciera więc myślę że jest dobrze , pluć nie pluje olejem ale dymi na niebiesko nadal -.- mniej oleju nie dam bo się boję o cylek . Pytanie więc , może to być wina tego że ten olej to g**no ? Czy może jest jakaś inna przyczyna ?

Cześć , jestem Borat Sagadiev 3:)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: cpija sr xD
Ten olej to gówno i zawsze będzie dymił. A nie pluje bo jest odpowiednia ilość. Do 50cc leje 20ml na 1 litr i jest git więc do 70cc 25 i też będzie git... Tylko pamiętaj że jak zmienisz olej to kupuj tego samego koloru.

Obrazek

cpi hussar minarelli lc s6 mk2 ported :D
cpi-lgt-malossi-sport-70cc-t75513-220.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
a to dlatego dymi , miałem motul scooter expert on jest zielony a ja kupiłem to gówno orlenowskie jak kasy miałem mało na motul znaczy miałem ale nie mogłem go znaleźć na stacjach więc zdecydowałem się na ten orlenowski bo tylko to mieli na shellu a orlenowski ma kolor taki złoty :/ dzięki za pomoc bo pewnie przez to dymi a mogło coś się stać przez inny kolor oleju ? Bo obydwa to półsyntetyki ( chyba ) xd

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: cpija sr xD
Ale na tym cylindrze co masz teraz jeździłeś na innym kolorze czy ten mixol to pierwszy olej jaki zalałeś na tym cylu ?

Jak jeździłeś na innym to lej taki jak wcześniejj a tą benzyne z nim możesz wylać...

Obrazek

cpi hussar minarelli lc s6 mk2 ported :D
cpi-lgt-malossi-sport-70cc-t75513-220.html

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wypalę już do końca tą benzynę z mixolem bo zostało z pół litra , potem bobek postoi i naleję znowu tego co wcześniej miałem - motula ale jak już wypalę ten litr motula to kupię później castrol power 1 racing ;p

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]