Witam, od dziś jestem posiadaczem tłumika marki
GIANNELLI, model REKORD. Ten model jest wydechem zdecydowanie najatrakcyjniejszym wizualnie, dedykowanym do cylindrów o pojemności 70cc od poziomu Sport do poziomu Racing. A więc zacznijmy wszystko od początku:) zapukał do mnie kurier, do moich rąk trafiła przesyłka dosyć dużych gabarytów, po rozpakowaniu jej z foli ochronnej moim oczom ukazało się pudełko z dużym logo GIANNELLI, po otwarciu tego pudełka na światło dzienne wyjąłem ten wydeszek, według mnie cudo, ładniejszego wizualnie wydechu chyba nie ma, jest naprawdę jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny, Przeglądając zawartość pudełka można natrafić również na kilka innych dodatków takich jak dwuczęsciowe mocowanie wydechu, śruby mocujące, HOMOLOGACJA dopuszczenia do ruchu, instrukcje, uszczelka, dwie naklejki GIANNELLI oraz komplet rolek GIANNELLI o wadze 4,5 gram. Wydech oczywiście jak widać na zdjęciach był zablokowany, poprzez zmniejszenie przepływu spalin w kolanku, lecz tą blokadę można bez problemu samemu zdjąć. Poniżej zamieszczam zdjęcia przedstawiające wydech tuż po otwarciu przesyłki
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Giannelli REKORD zamontowałem do skutera, wszystko pasowało idealnie, na najwyższym poziomie. Po zamontowaniu go odpaliłem skuter, naprawdę zaskoczył mnie ten dźwięk, naprawdę piękny, i bardzo przyjemny do ucha. Nie jest uciążliwy podczas jazdy czy na postoju można powiedzieć że kolejny bardzo duży plus dla tego producenta:) Poniżej zamieszczam filmik przedstawiający dźwięk wydechu GIANNELLI REKORD:
(LINK DO FILMIKU WRZUCĘ JAK BĘDZIE JUZ WIDOCZNY DLA WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW GDYŻ NA SERWERZE KTÓRYM ZNAJDUJE SIĘ FILM TRWA OBECNIE KONWERSJA WRZUCONEGO PLIKU)
Wydech ten jest zamontowany w skuterze YAMAHA JOG R z setupem:
Na chwile obecną setup JOG-a przedstawia się tak:
-Cylinder KIT DR EVO 70cc
-Wał Tec RACING
-Łożyska TOP RACING
-Wariator Polini HI-speed
-Rolki wariatora 6.9g POLINI
-Sprężynki sprzęgła Zielone POLINI
-Sprężyna Centralna NIEBIESKA+ EVO SLIDER POLINI
-Wentylator wariatora HEBO
-Wydech GIANNELLI REKORD
-Wkład flitra POLINI
-Klocki hamulcowe przód HEBO
-Chwytak powietrza REVO
-Sprzęgło Polini FOR RACE 3G
-Stopka Boczna IGM
-Żarówka REVO XENON TYPE
-Gaźnik DELLORTO 17,5mm
-Zawór membranowy DOPPLER RACING
-Przedłużka Amortyzatora RMS
Wydech zamontowałem dziś, i ze względu na dosyć obfite opady deszczu nie regulowałem go ani nie byłem w stanie sprawdzić v-maxu, przejechałem na nim kilkaset metrów i szczerze mówiąc na takich samych ustawianiach co mój poprzedni wydech LEOVINCE ZX, ma masakryczne przyspieszenie, dosłownie zbiera drogę za sobą po odkręceniu manetki do spodu. Relacje z osiągów i jeśli bd potrzebna regulacja napiszę w następnym poście poniżej:) Gdyż pogoda nie pozwala na przyjemność regulacji
Poniżej kilka zdjęć wydechu jak prezentuje się na motorku:
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Jeśli artykuł się podoba proszę o przyklejenie:) Ciąg dalszy jeśli chodzi o moc i osiągi uzupełnię jak poprawi sie pogoda.