Dzisiaj jest 26 lut 2025, 16:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Ostatnio moja gilerka jadac 90 km/h z górki zgasła i nie chciala juz odpalic. Zobaczylem ze zbiorniczek płynu chłodniczego jest pusty, odczepil sie przewod z plynem i po drodze caly sie wylal i pewnie dlatego skuter sie przegrzał. Problem w tym ze nie moge go odpalic. Silnik nie zatarł sie bo kompresja jest, benzyna dochodzi bo jak przyłoze palec do głowice bez swiecy to jest mokry w benzynie. Iskra tez jest ładna. Dodam ze jak zdjąlem wydech to było w nim sporo czrnej benzyny ok. szklanka, a z dziury silnika z która łaczy sie wydech przy kopaniu leciala chmurka benzyny. Skuter jest 2t 50c, jeżeli macie jakies pomysły co to może być piszcie. Pozdrawiam

Dodam jeszcze, ze mam uszkodzony kranik podcisnieniowy i benzyna po odłączeniu przewodu od gaznika leci swobodnie. Problemem moze byc zalewanie świecy? Komora pływakowa nie powinna blokowac nadmiaru benzyny?

Ostatnio zmieniony 13 cze 2013, 21:17 przez PaperCut, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
jeśli płytki membrany mają prześwity to w tedy może nie odpalać gdy nie masz podciśnienia ale ja płytki nie mają prześwitów powinien odpalić ja ja właśnie jeździłem przez 2 tygodnie swoim nrg więc ten sam silnik i było popsute podciśnienie i normalnie odpalał tylko nie miał tyle mocy ponieważ dostawał trochę za dużo benzyny ale chodził więc na pewno przydało by się sprawdzić membrany i wymienić kranik a po za tym jak nie miałeś płynu to pewnie ci tłok spuchną i może spuchł ci tak porządnie że teraz ma za małą kompresję więc przydało by się sprawdzić ale jeśli tłok spuchł to nawet jeśli kompresja jest to i tak do wymiany bo u mnie też kiedyś spuchł a potem to coraz częściej puchł i prowadziło to aż do chwilowego zatrzymania tłoka w cylku :(

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzieki za odpowiedz, kranik zamowiony, tłoka mi szkoda bo to seryjny piaggio, w tamtym sezonie kupiłem jakis za 40zł tłok to puchł po 5 km jazdy, wiec wróciłem do piaggio, troche porysowany jest, ale komprecha 7 barow jest, wiec chyba powinien palic. Pozdrawiam

Wczoraj wyjalem gaznik zeby go przeczyscic, dzis rano kopnalem kilka razy i odpalil bez gaznika :) pochodzil 5 sec i zgasl, podlaczylem gaznik i nic, nawet ni slychac zeby benzyna wybuchała w cylindrze ;/ nie mam pojecia co jeszcze sprawdzic

Wymieniłem tłok i jest róznica, słychac wybuch benzyny, po 20 kopnieciach glowica sie nagrzewa, tylko w dalszym ciągu nie chce odpalic

Ostatnio zmieniony 12 cze 2013, 12:27 przez PaperCut, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
**

Pojazd:
no to może sprawdź filtr powietrza a najlepiej spróbuj bez a gaźnik to może byś skołował od kogoś i sprawdził na innym a i jeszcze możesz sprawdzić płytki membrany ale to raczej nie to ja bym celował w gaźnik a jak z włożonym gaźnikiem byś podlał bene pod świecę to odpali czy nie

Tytuł:
*

Pojazd:
Miałem tak i uszczelki pod cylkem mi jebły a jak miałeś w wydechu "benzyne" chodz pewnie to płyn chłodniczy to zdejmnij cylek i wyczysć wszystko bo nie odpalisz jak jest mokro tam w środku

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
zaczał odpalac, ale po 5 sekundach gasnie, albo za malo benzyny dostaje albo za duzo, znacie moze jakis sposob zeby to sprawdzic?

Tytuł:
**

Pojazd:
jak akurat mam ac a ty pewnie masz lc więc sprawdź może woda się dostaje tak jak Areń, mówił bo to też może być a sprawdziłeś płytki membrany a jak to nie płytki i nie woda w cylu to szukaj przyczyny w gaźniku może wejdź na temat o czyszczeniu gaźnika i wyczyść tak jak tam jest napisane może coś pomoże

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
lc, ale caly płyn spuscilem jak tłok zmienialem, wiec nie mogła to byc woda, gaznik czyscilem, zastanaia mnie ten kranik podcisnieniowy, bo jak zasysam powietrze tym czarnym przewodem ktory z niego wychodzi to leci nim benzyna. a tym drugim benzyna leci caly czas, wiec moze mi go po prostu zalewac, kranik zamowiony, jak przyjdzie to napisze czy cos sie zmieniło, pozdrawiam

Tytuł:
**

Pojazd:
no to wygląda na to że zalewa ci podciśnienie więc zmień kranik bo ja myślałem że po prostu leci cały czas przez wężyk od paliwa i tyle a nie przez wężyk od podciśnienia

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
leci przez oba, tylko przez wezyk z benzyna leci cały czas, a przez ten od podcisnienia tylko jak sie zassie :D juz troche benzyny sie opilem przez to ;p teraz motor odpala i nawet trzyma obroty tylko jak go zgasze to znowu 20 razy musze kopac zeby zapalil. Przyjdzie kranik to zobaczymy czy cos sie zmieni

Tytuł:
**

Pojazd:
to napisz jak przyjdzie czy coś zmieniło

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam ponownie. Kranik jeszcze nie doszedl, ale po zmianie cylindra i toka skuter odpalil za 2 kopnieciem, zgasilem go i potem znowu trzeba 20 razy kopnac zeby zaapal. Do tego zobaczylem, ze z gaznika do przewodu z benzyna wychodza pecherzyki powietrza podczas kopania, wiecie co to moze oznaczac? Na zimno skuter odpala za 2/3 kopnieciem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]