Dzisiaj jest 23 lis 2024, 15:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
1.Witajcie mam eRke 125 :D była zablokowana :)(wydech ,moduł 5D79) to zaczne tak : moto tak w miare sie zbieral do 80 km/h bo była blokada , kupilem moduł odblokowany 5d700:) i zrobilem full przelot wydech tlumik końcowy to mugen świetnie chodzi z DBkillerem jak jakaś 250 4t cross :) , noi po tej zmianie moto wgl duzo lepiej sie nie zbieral tylko dzwiek , pojezdzilem juz troche ok 800km zrobilem i widze ze moto jakby sie odmulało dopiero wtedy ledwo 110 sie rozpedzalem a teraz 125 i dopiero zaczyna wolno przyspieszać do vmaxa czemu tak sie dzieje ? dodam ze odrazu po zakupie zmienilem wszystkie plyny itp.
2. Ile jest rezerwy jak zaczyna mrugać ostatnia kreska?
3. gdzie dostane zebatke zdawczą 15z nigdzie nie moge znaleźć :/
4. drażni mnie praca silnika czy one tak chodzą jakby cos cykalo cos takiego czy to tak pracuje wtrysk ?, zawory wyregulowane silnik igła 13tys przebiegu (moto z niemiec)
5.czy są zweżki w airboxie oryginalnie i jak one wygladają ?

Z góry dzieki za odpowiedz :) LwG!

Ostatnio zmieniony 29 cze 2013, 14:03 przez krz-yamaha125, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
f5 pomoze ktos?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja jako posiadacz mogę odpowiedzieć na pytania :
1. Przede wszystkim musisz pamiętać ze wydech w cztero-suwie o tak małej pojemności dużo mocy nie daje , sam dźwięk praktycznie się zmienia, drugą rzeczą jest przyspieszenie o ile do 100 eRka jedzie jakoś całkiem to powyżej 100 nie ma co oczekwiać mocy więc jeżeli osiągasz bez problemów 125 na prostej to masz sprawny motocykl :)
2. Z tym to ciężko określić bo nigdy nie wyjeździłem paliwa do końca jak zaczyna mrugać to poprostu dolewam odrazu, ale myślę że ze 2l ewentualnie trochę mniej jest w baku :)
3.Ja kupowałem tutaj http://www.larsson.pl/index.php?c=l&bid=114711 , ewentualnie możesz popatrzeć też tu http://moto125.eu/c/144/uklad-napedowy- ... amaha.html lub na allegro :)
4.Do pracy silnika może po prostu powinieneś się przyzwyczaić , ja do pracy silnika nie mam zastrzeżeń
5.Jedyna zwężka w airboxie która jest, idzie do wydechu ale skoro ty masz zmieniony , ja również to ją zaślepiłem innej żadnej zwężki nie ma przynajmniej u mnie :)

Zapraszam do mojej YAMAHY YZF-R125

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=326869

Tytuł:
*

Pojazd:
Zweżka jak wyglada airboxa ? bo od kolektora wychodzi taka rurka i na niej jest gumowy weżyk niewiem od czego to i w ktorym miejscu jest zweżka w Airboxie ? prosze o zdj :)
moto 13,500km jezdzilo zablokowane full motor kupilem z niemiec ,a teraz na odblokowanym zrobilem 2tyś km i udalo mi sie rozpedzic najwiecej 129km/h ale to bardzo dlugo eRke rozpedzalem , mam nadzieje ze sie odmuli troche chociaż jeszcze, a ta praca silnika to cyka jakby zawory chociaz mialem regulowane :) też tak masz w eRce ? kazdy mowi mi ze to wtrysk cyka ale niewiem , zadowolony jestem z moto ogólnie jedyne zastrzeżenie to jazda we 2osoby (rece odpadaja)jak ktos nie przyzwyczajony :) ale we 2jechalem 117km/h:)

Tytuł:
*

Pojazd:
f5 odświeżam :) czekam dalej na odpowiedzi :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]