[center]Witam. Mam do Was pytanie związane z v-maxem mojego skutera. Jeśli jest to zły dział, prosze o przeniesienie.. bardzo dzięki z góry za odpowiedzi. Więc tak, przejdę do sedna. Mój skuter to Barton Challenger (Chińczyk) Wymieniłem w nim następująco:
- cylinder 80 ccm
- filtr sportowy
- sportowa sprezyna centralna +1500 obr
- nowe rolki
- swieca NGK
- sportowy wydech
Nie będę wymieniał co wymieniłem jeśli chodzi o optyke bo to nie ważne.
Miałem źle wyregulowany gaźnik, więc pojechałem do serwisu, wyregulował mi podobno na max przepływ paliwa, wymieniłem filtr przy okazji bo podobno był do wymiany, no i nie powiem skuter może troszkę mocniejszy w dwie osoby, lepsze chyba przyśpieszenie i wglle ale jeśli chodzi o mój v-max to tylko 70 km/h może go czasami rozbuja do większej prędkości np tak 78 ale to z lekkiej górki i na prawdę musi sie nameczyć... powie mi ktoś co jest? cyz jest tak jak powinnO? moim te 80 powinien leciec bez problemu a i jeszcze jedno pytanie , jak bym wrąbął większa dysze to będzie mi więcej palił? bo go przytyka i podobno zalecana wieksza dysza .. zatyka go jak np jade full maneta i puszcze gaz i dam znów tak od razu to go zatyka a jak minimalnie to ok czekam na odpowiedzi pozdrawiam![/center]
|