Dzisiaj jest 17 lis 2024, 19:39

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam,
1. 2 lata męcze się z małą prędkością mojego boostera, a tu na końcu okazało się że licznik zaniża o 15km/h, ale problem jest też taki, że na serii cylu z bidalotem licznik pokazał 75km/h, co po dodaniu 15km/h daje te 90km/h. Potem seria się zatarła kupiłem cyl china 50 no to na liczniku max dochodziło do 65-70, co daje te 80-85km/h, a teraz z malossim sportem max prędkość to 60-65 licznikowe, czyli 75-80km/h. Kurcze co jest nie tak? Kręci wg. mnie większe obroty ale wolniej jedzie. Wariator mam serie, ale żeby ciągnął troche chociarz od dołu jest dana taka podkładka za przeciwtalesz, przed tuleją, i wg. mnie ona może sprawiać, że pasek na samą górę nie wchodzi.
Drugi problem jest taki że przy prędkości 55 licznikowe, czyli te 70 coś strasznie brzęczy, taki metaliczny głos, baaardzo głośny, i czuć wibrację takie pulsacyjne, raczej nic ze spraw silnikowych(tłok, łożyska, wał, itp.), bo jakby to były właśnie jakieś łożyska czy cuś to działo by się to też przy małej prędkości obrotowej, a to dopiero później.
No i trzecia sprawa to docierałem malossiego sporta właśnie nie wiedząc ile właściwie jade, jeździłem maź te 50-55, a tak naprawde max 70km/h, to mogło to jakoś wpłynąć na tłok lub pierścienie, czy będzie wszystko dobrze raczej? Pali dobrze, itp.

Streszczenie
1. Na malossim sporcie vmax to 65licznikowe, czli realne 80km/h. To jest mało, bo na serii 90, a na chinie 50 85km/h oczywiście reszta tuning, a nie full seria.
2. Przy prędkości 70km/h strasznie brzęczy coś z lewej strony skutera, uszy bolą aż.
3. Czy docieranie max 70km/h mogło zaszkodzić pierścieniom, tłokowi? (Tylko dlatego że licznik tak mi działał tak docierałem, można powiedzieć na ostro).

Setup:
Malossi sport 70
bidalot s2r
hebo ng
tec 17,5

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
U mnie takie brzęczenie było spowodowane przez lewe łożysko.

Tytuł:
**

Pojazd:
No, ja właśnie łożyska bym wykluczał bo wszystkie są nowe oprócz tych na przełożeniach.

Setup:
Malossi sport 70
bidalot s2r
hebo ng
tec 17,5

Tytuł:

Pojazd:
Sprawdź jeszcze zabierak kopki czy siedzi dobrze.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]