Dzisiaj jest 01 maja 2025, 17:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Nawet w autoryzowanym serwisie byłem i mechanik powiedział że dobrze wyregulowany jest a to co z tłumika leci to woda z smarem...
Dysza była zmieniana ale to leciutko większa chyba z 68 na 70 czy też podobnie, wiem że różnica była mała. W sumie ten problem jest od nowości z początku myślałem że to zbyt bogata mieszanka i pluje olejem, większość mówi że to olej a niektórzy że to woda z smarem.
Myślałem żeby dozownik wypieprzyć i robić mieszankę tylko pytanie ile oleju lać na 4-5l?
W Zico z pierwszej rewizji jest bak 4.5L ale i tak nigdy pod korek nie leje, przeważnie 4L.
Z początku (zwłaszcza gdy zimny) kopci i pluje olejem(?) tak od 0-28km/h muł jest i potem już nie kopci gdy się rozgrzeje i ciągnie normalnie choć delikatny muł jest przy starcie ale to chwilowe. Rozgrzany dobrze chodzi ale i tak tłumik jest u-rypany od oleju(?)
W serwisie jeszcze sprawdzili i trochę obroty podkręcił za co w sumie wzięli 15zł.
Nie mam zbytnio gdzie go rozebrać i przy nim grzebać, znajomy mówił że teraz garaż zarypany będzie miał bo parę sktuerków do zrobienia ma przed wakacjami...
Ma ktoś może tą tablice z mieszanką ile ml na 1l,2l itd?

Ostatnio zmieniony 02 lip 2013, 18:42 przez MaG1K, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Olej lejesz 100 ml/5l czyli obliczasz, na 1l lejesz 20 ml oleju, na 2l lejesz 40 ml.

Setup:
-Power Force 70cc
-Dellorto 17,5 z dyszą 100
-Stage6 Pro Replica Chrom.
-Wario Polini Speed Control.
-Króciec Top Racing 21mm.
-Rolki 6 g
-Centralka Stage6 Medium.
-Sprężynki Polini Niebieskie.
-Wał wypełniany Motoforce Racing.
V-Max 95. :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moja siostra też ma zipp-a simpli, tez strasznie kopci na zimnym i wycieka taka maź ;p myśle że to wina wydechu ala sportowego, bo jak założyłem jej mojego tecnigasa to nie było problemu. Ale da sie żyć z tym kopceniem. Nie przejmuj sie, od czasu do czasu przetrzyj szmatką i już :)

Zapraszam do obejrzenia mojej Benelki KLIK

Tytuł:
**

Pojazd:
Benelli49x pisze:
Moja siostra też ma zipp-a simpli, tez strasznie kopci na zimnym i wycieka taka maź ;p myśle że to wina wydechu ala sportowego, bo jak założyłem jej mojego tecnigasa to nie było problemu. Ale da sie żyć z tym kopceniem. Nie przejmuj sie, od czasu do czasu przetrzyj szmatką i już :)

No bo już ogłupieć szło, dzięki za info. Dzisiaj miałem sam mieszankę zacząć robić ale skoro skuterek dobrze chodzi to nie zrobię tak. Wiesz może jakie spalanie ma twojej siostry simpli? Mi i tak się wydaję że u mnie to spalanie przechodzi normy bo ja nie lubię się tłuc 40-50km/h.
Chciałbym 70cc sport ale raczej się wstrzymam do 125 manuala. Ten tłumik jest na prawdę dziadowski, przy laser x-pro/leovince zx musiałbym tykać napęd?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No spalanie jak w każdym skuterze, tylko w simpli jest mały bak, nie 4.5 l tylko 3,5 dlatego ci sie może tak wydawać. Jak zmieniasz wydech to naped oczywiści też trzeba tknąć

Tytuł:
**

Pojazd:
Benelli49x, To by miało sens, dzisiaj końcówka na liczniku 20km zrobiłem 60km patrzę a tu 2-1 kreska skacze. To z tego co ty mówisz mój skuter normalnie pali uff ale ulga :mrgreen:
A jak mówiłem nie lubię tykać napędu, choć rolki niedługo i tak na wymianę zapewne pójdą.
Dzisiaj położyłem się w zakręcie bo się zapatrzałem ( było na co :mrgreen: ahh te lato) i tarłem stópką z 1cm do końca opony był ślad że się położyłem. RSką zapewne próbował bym na kolanka zaraz tylko gdybym wyczuł ten motorek :twisted: taki ładny asfalcik aż sam się prosi :cool:
A wracając do tematu chinole mogli dać większy bak bo na stacji (zbyt często bywam) to już jak przeleje te kilka groszy i szukam w portfelu to mówi że nie trzeba, bo ja też zawsze te 2-10 groszy zostawię. Tylko czemu gdzieś pisze że bak ma 4,5l a jeszcze gdzieś czytałem że 5.5 może to te nowsze bardziej blokowane wersje. Twoja siostra też miała tylko blokadę na module?

Ostatnio zmieniony 04 lip 2013, 0:21 przez MaG1K, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miała na module kabelek który szedł z przekładni i pierścien na wariatorze, po za tym nic

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]