Witam wszystkich.Chciałbym opisać mój skuterek czyli Zico Simpli (2008r).Skuter kupiłem w 2009r i mam go do teraz.Przysparzał mi trochę problemów np poproszkowana instalacja albo zepsucie się go 5 km od domu
.
Mój projekt jest w planach na poziomie sport.Wszystko opisałem w 1 poście,ponieważ nie chciałbym wam utrudniać przeglądania projektu.Zapraszam do skomentowania mojego projektu.
Twój komentarz-dodatkowa motywacja.Tuning mechaniczny: Cylinder- Kit Stage6 Alu 50cc√
Dysza-80√
Świeca-NGK 5510 B8HS4√
Gażnik-Seria
Wydech-Seria
Filtr Powietrza-Polini Airbox <--- czeka na założenie
Łożysko igiełkowe-Malossi MHR posrebrzane√
Tuning optyczny: -Zdjęty tylni błotnik√
-Rejka pod światłem stop√
-Zdjęte prawe lustereczko√
-Przednia felga- Pomalowana na czarno√
-Przednia opona-Schwalbe Hs541 Raceman 120/70 -13√
-Poprawione napisy na przedniej oponie√
-Naklejki mocy Polini oraz Leovince Scoot√
Uploaded with
ImageShack.usMoje plany: Mechanika: :strzałka: Cylinder~Hebo manston replica 70 cc albo Kit Airsal Sport 70cc,
:strzałka: Wał~Top racing evo ng
:strzałka: Łożyska~s6 teflon
:strzałka: Wariator~Malossi Multivar 2000
:strzałka: Sprzegło~ Tec Evo Racing 107mm
:strzałka: Dzwon~Tec Cnc R 107 mm
:strzałka: Gażnik~17,5 Dellorto TS √
:strzałka: Pasek~ Malossi X-Special
:strzałka: Wydech~Stage 6 Pro Replica √
:strzałka: Filtr~Malossi e13 lub Revo S-Type
Jednak został wybrany Polini Airbox√
Optyka: :strzałka: Polerka przekładni
:strzałka: Chwytak powietrza
:strzałka: Lusterko Revo Str8
:strzałka: Nowa przednia felga √
:strzałka: Nowa przednia opona √
:strzałka: Poprawione napisy na oponach
Dopiero 50 % zrobione :strzałka: Pomalowanie felg na czarny kolor
Dopiero 50 % zrobione.Ciekawe w ilu % się spełnia :serce:
Plusy i minusy pojazdu+zrywny
+ma kopa
+fajny wygląd
+podobny do apki sr factory
+13 cali koła
+2t
+duży dostęp do części, nawet od minarelki takiej.np:yamahy aerox
+dwa tarczowe hamulce
+fajny, elektroniczny licznik, który ma 7 kolorów.
-Made in China/Tajwan
-instalacja
20.04.2013rZamówiłem klocki hamulcowe i jutro powinien listonosz dostarczyć.
22.04.2013rDzisiaj przyszły klocki hamulcowe.I odrazu poszedłem wymienić.
Fotki starych:Tutaj już nowe siedzą na swoim miejscu:23.04.2013rDzisiaj kupiłem olej Castrol Power Racing 1 2T
1 odpalenie na nowym oleju 27.04.13rWczoraj odbył się zlot w Zawierciu.Oto fotki:
Filmik ze zlotu 7.05.2013rDziś wyruszyłem w plener i zrobiłem kilka fotek.
8.05.2013rDzisiaj się odbył następny mini-zlot.Było nas 12.Następny będzie w czerwcu
.
A po zlocie zobaczyłem co tam słychać w przekładni.Sprawdzałem stan paska itp.
19.05.2013r-8.06.2013rW tych dniach został projekt zatrzymany z powodu wyjazdu za granice.
9.06.2013rProjekt wznowiony.
Witam.Po długiej przerwie,zakupiłem felgę oryginalną z oponą do mojego Simpli. Felga pochodzi od znanego na forum
Larrego.W następnych dniach jak dobrze wszystko pójdzie to kupie wydech stage 6 pro replice,gaźnik dellorto 17,5 oraz stożek polini airbox.
Tutaj przesyłka od Larrego. Dostałem gratisowo 2 naklejki
.
Tutaj już felga siedzi w simplim
.
18.06.2013r Dziś doszedł do mnie gażnik Dellorto 17,5 TS.Jestem zadowolony z tego zakupu.
19.06.2013rDzisiaj dotarła do mnie kolejna przesyłka a w niej Filtr powietrza
Polini Airbox oraz wydech
Stage 6 Pro Replica.Poniżej fotki Wydechu,stożka oraz gażnika ze stożkiem.Jutro po szkole powinienem założyć Dellorto z filtrem.
20.06.2013rDziś zdjąłem wszystkie potrzebne mi plastiki,aby dobrać się do gaźnika. Gaźnik został wyjęty razem z seryjnym filtrem.Jutro zamontuje Dellorto i może przy okazji wydech.Jeśli tak to będzie bosko.Akurat na weekend będę śmigać już.Fotki wstawię z prac w piątek,ponieważ nie mam usb.
Seryjny gaźnik w Simpli.
Seria vs Dellorto
22.06.2013rDziś był first run na nowym gaźniku oraz filtrze.Niestety jeszcze nie założyłem kominka.Fotki dodam dziś wieczorem oraz filmik.Jeszcze czeka mnie regulacja gaźnika.
First Run Dellorto + Polini AirboxOd poniedziałku zaczynam regulacje.
28.06.2013rW Simpli aktualnie siedzi seryjny gaźnik i polini airbox. We wtorek (2.07.13) jadę na rozpoczęcie wakacji,więc będzie filmik i troszkę fotek.Co do Dellorto to jest coś nie tak z tym gaźnikiem ale to później ogarnę. Wgl skuter gdy go założyłem to odpalił parę razy i zgasł.Próbowałem go odpalić chyba z 30 minut. Gdy włożyłem serie z Polini Airboxem to za 1 strzałem odpalił.Więc narazie na serii będę latać.Co do wydechu to on jeszcze w pudełku stoi i czeka na swoją kolej.
Jutro nakleję naklejkę "mocy" Polini i dodam kilka fotek.Dziś też jak regulowałem obroty itp to zrobiła się dziura w wężyku paliwa co idzie do gaźnika. Jutro pojadę kupić nowy.
Nowy wężyk paliwa
4.07.2013rSorki,że nie wrzuciłem fotek,ale dużo spraw na głowie miałem. Wrzucę je dziś wieczorem.Dziś również o 13 jadę na zlot na rozpoczęcie wakacji więc jakiś filmik i fotki kolejne będą.
5.07.2013rZmiany idą zmiany.Wczoraj mi się trafiła okazja sprzedania wydechu oraz gaźnika. Zyskałem na tym 40zł. Wczoraj Simpli był na zlocie więc zobaczycie go na filmie jak śmiga.Teraz szukam jakieś okazji gaźnika i wydechu więc po raz kolejny kupno mnie czeka,ale teraz z mocowaniem wydechu
. Dziś też umyłem Simpli więc błyszczy się
.
Simpli w trakcie mycia :serce:
Zipp Simpli Sound: Gażnik seria + Polini AirboxKliknij tutaj 8.07.2013rDziś została zamówiona paczka do Simpli.Jak dojdzie,to się przekonacie co tam ciekawego zamówiłem
.
12.07.13rWitam.Dzisiaj doszła do mnie paczka z zakupionymi częściami.Wieczorem wstawię fotki.Jutro zaplanowałem montowanie powoli ich
.
15.07.2013rSiemanko! :tańczy:
Dziś założyłem Stage 6 Pro Replice.Osiągi sprawdzę jak tylko pogoda się poprawi.First run już nakręcony,ale dopiero go wstawię w sobotę-brak kabla usb .
17.07.2013r
Wczoraj pogoda się poprawiła i sprawdziłem osiągi ale mizerne(bez regulacji napędu).
Planuje kupić rolki testowe od 3,5g do 4,5g,sprężynę centralną Stage6 MEDIUM oraz sprężynki sprzęgła Stage6 czerwone lub sprężynki sprzęgła Polini +50% żółte.
18.07.2013r
Siemka! Dzisiaj wstawiam zaległe fotki z projektu oraz krótki first run ;)
Stage 6 Pro Replica tuż po wypakowaniu.
Dellorto 17,5 PHVA & Stage 6 Pro Replica
Tutaj Simpli już bez wydechu
[url=http://naforum.zapodaj.net/901685901b5f.jpg.html
[/url]
Replica czeka już na założenie !
Seria & Replica
A tutaj już Replica siedzi w Simpli.
Tutaj kilka fotek,po złożeniu go: