Dzisiaj jest 26 lis 2024, 6:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem!!
*

Pojazd:
Siema mam problem ze swoim skuterem Yamaha axis/rex. Kiedy go odpalę jest zimny chodzi normalnie i wgl, kiedy się nagrzeje i dam mu cały gaz zaczyna dziwnie przerywać i prędkość maks 30 km/h zanim zaczął się ten problem najpierw zgasł odpaliłem i zaczęło się tak dziać. skuter jest na dotarciu dopiero ma zrobione jakies 95 km nie którzy mi mówili żebym sprawdził świece czy iskra i czy nie ma przebicia, iskra jest nie ma przebicia paliwo dochodzi. Mam nadzieje że ktoś mi pomoże :DD

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: Re: Problem!!
*

Pojazd:
przegrzałeś go przy docieraniu

*

Pojazd:
no bardzo możliwe, że kolega wyżej ma rację. A jaki kolor ma iskra na świecy ? bo ja kiedyś miałem podobnie i również była iskra tylko bardzo słaba, okazało się że styki przy cewce były zaśniedziałe do tego 1 wypięty prawie całkiem i musiałem styki popoprawiać, może być również przepalony kabek przy fajce lub cewce. Możesz uciąć kawałek i wkręcić gwint na nowo, taki zabieg na pewno nie zaszkodzi a podpowie ci czy to problem iskry.

*

Pojazd:
Sprawdź czy nie łapie ci lewego powietrza, sprawdź szczelność filtra i czy gaźnik jest do któćca dobrze przykręcony.Skuter jak jest zimny ma włączone ssanie i dostaje więcej paliwa i gdy np łapie lewe powietrze to i tak będzie w miarę chodził a jak się rozgrzeje ssanie się wyłączy i wtedy dostaje mniej paliwa a np jeżeli łapie to lewe powietrze to proporcja mieszanki jest zaburzona skuter ma za dużo powietrza i jest mułowaty przerywa lub jak dasz ma gaz na maxa to czasem zgaśnie.Chodź jest to wątpliwa sprawa żeby np coś się poluzowało po przejechaniu zaledwie 100km ale warto sprawdzić bo u mnie tez ostatnio tak miałem przy moim cpi i wymiana nieszczelnego filtra na nowy (szczelny) i wymiana świecy pomogły i zupełnie nie ten motor.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]