Dzisiaj jest 26 lis 2024, 3:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Cześc. Mam problem, otóż kolega zamówił sobie sam wariator polini hi-speed do swojego Keewaya Ry8, potem zamiast poczekać na mnie żeby mu to zamontować to zrobił to sam dzięki czemu połamał zabierak przeciwtalerza. Na pudełku pisze Variattor Derbi Hunter Cagiva Progress, a po zamontowaniu go pasuje wszystko lecz tak jakby tuleja była za krótka i przeciwtalerz jest luźny. Nie ma możliwości odesłania wariatora, ponieważ on tak zrobił ok 20 km i minęło z pół roku już. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić ? Wariator raczej pasuje do keewaya, ponieważ jeździło wszystko i nic się nie działo, tylko że luźny był przeciwtalerz. Myślałem nad utoczeniem dłuższej tulejii pod wariator, ew. jakieś podkładki? Czy ktoś wymyśli coś innego?

Wariatora raczej nie sprzedam, ani z zyskiem, ani z stratą bo kto by to kupił ... te moto, do których to pasuje to białe kruki, więc ciężko będzie.

Ostatnio zmieniony 16 lut 2013, 18:09 przez ApriliaSSP, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Miałem to samo. TO NIE JEST WINA WARIA. Cały bajer polega na tym, że pewnie jak zakładał wario, to naciągnął pasek na tuleje, zamiast zacisnąć korektor sprzęgła, i założyć pasek na wariatorze na luźno. Przez to pasek delikatnie wystawał poza tuleję i tak został złożony, a potem jak kręcił się na obroty to przeciwtalerz dostał luzów, i to od tego.

Stage6 ProReplica
Malossi Multivar
Malosi Ventilvar
V-max: 83 km/h

Tytuł:
*

Pojazd:
sk3590, Zakładałem to z 10 razy tak jak się powinno i dalej to samo. Tuleja jest krótksza niz seryjna troche. Może jakiś dystans ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Daj podkładkę za wariator powinna być w komplecie ;d To normalne w sportowych wariach do Kiły miałem to samo :)

666 - Post ^^

Stunt sucz ^^

"Nigdy nie kładz kasku na ziemi... bo bliżej do piachu!"
http://www.facebook.com/WarkotStuntTeam

Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 14:28 przez Zaran., łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Na początku chciałbym się przywitać bo jestem tu nowy :)

Pozwoliłem sobie odświeżyć temat, żeby nie zakładać drugiego bo mam podobny aczkolwiek zarazem trochę odmienny problem.

Mój skuter - Keeway F-Act 50 2008
wariator - Polini Hi-Speed - na aukcji było że do keewaya, na pudełku jest napisane tak jak w temacie - "variatore derbi hunter cagiva passing"

Mianowicie mój problem polega na tym, że po założeniu przeciwtalerza nie chce mi wskoczyć taka jakby podkładka z ząbkami na wał, mianowicie tak jakby tuleja była za długa przez co nie chce to dojść do końca, na seryjnym wario tego problemu nie było a żeby było śmieszniej tuleja seryjna jak i ta od polini hi-speed są równej długości. Co może być tu nie tak? dodam że przy montażu wariatora polini zdemontowałem blokadę wariatora.

chodzi o coś jak na tej fotce:
Obrazek

Oczywiście jak to nie wskoczy na wałek to nie da się dokręcić wariatora, jednak montowałem to w warsztacie samochodowym (mieli pneumatyka więc zaoszczędziłem na blokadzie do demontażu wariatora) i skręcili mi to tak, że przjeździłem tamten sezon i nic się nie działo ale chciałbym to poprawić bo wydaje mi się, że jakby przeciwtalerz bardziej doszedł to byłoby lepiej i bezpieczniej.

proszę o poradę co tu jest nie tak i przepraszam za odkop :ups:

Awatar użytkownika

Pojazd: Mk3 cabrio, apka i inne
Ja u siebie w keewayu też miałem na pudełku napisane derbi ;) Wszystko pasowało. Może daj jakąś podkładkę za talerz waria to powinno pomóc.

Mk3 cabrio na glebie :)
vw-golf-mk3-cabrio-t337487-480.html

*

Pojazd:
No raczej ni chu chu to nie pomoze - wariator jest za bardzo wysuniety i nie podkladka nie dochodzi do zabkow na walku wiec jesli dam jeszcze podkladke to wario wysunie sie jeszcze bardziej wiec jak niby mialoby mi to pomoc? :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]