Dzisiaj jest 08 sie 2025, 9:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema mam taki cylek :http://allegro.pl/cylinder-glowica-70-cm3-kymco-zx-honda-dio-sym-2t-i3398800072.html i chciałbym go na ostro dotrzeć ;) proszę o dobre tłuaczenie ;)
Pozdrawiam :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:
Dobrze ci to "wytluacze", manetka do oporu cały czas i docieranie na ostro masz zagwarantowane.

Pojazd:
rozgrzej dobrze przed jazdą i na starcie manetka do oporu i jak przekroczysz 45km delikatnie odpuszczesz i rospedzasz sie z umiarem i co kawałek full maneta tylko nie dłużej niż 10-15s

Pojazd:
Bo ten cylinder wytrzyma ostre docieranie hahahahahah szybciej pewnie się rozleci niż manetke do końca przekręcisz. Ostre docieranie polega na nie jeżdżeniu na stałych obrotach jedziesz i jak masz rozgrzany silnik odkręcasz mu na chwile manetkę do końca i puszczasz ale np ruszanie nigdy z wysokich obrotów że odkręcasz do końca.

Wariat492 pisze:
dysze też testowe możesz kupić ;)

Pojazd:
barto96 ahahahahah tak pewnie moc nie do opanowania :) gdyby to był dobry zestaw to tłoki też były by dobre :) zapewne kanały każdy z innej parafii nie wspominając o reszcie :) Tak zahartuj tłok najlepiej topiąc go palnikiem. Za te pieniądze dobrej 50ccm3 nie kupisz a co dopiero 70

Wariat492 pisze:

Awatar użytkownika

Pojazd: Fiat Stilo 3D, Corolla E12 D4D
jakoś ja jeżdżę, to jest klasa sport a nie high end, człowieku czego ty wymagasz od żelaza za 100zł? ja na swoim zrobiłem ponad 2000km, tłok poszedł się je*ać z własnej winy, cylinder cały, założe drugi tłok, też go zahartuje, i zrobie kolejne 2000km, jak ktoś tuninguje skuter żeby jeździł jak ścigacz to ma wode w głowie, skuter to tylko dupowóz, jak ktoś chce się na drzewie owinąć to niech sobie ścigacza kupi

*

Pojazd: Benelli Racing
naziol ,akurat miałem cylinder i polecam tak jak barto cylinder wyśmienity tylko tłok puchnie . Miałem to wiem , na c20 110 wybiło realne ... za przeproszeniem gówno wiesz ,a się wypowiadasz nigdy nawet pewnie nie miałeś tego cylindra i wyczytałeś gdzieś opinie od pseudo mechaników , który nie maja za grosza pojęcia . aaa wracając do tematu : robisz mieszankę 1:40-1:33 , pierwsze 10 km gazujesz i jedziesz około 10km , później odkrecasz na 3/4 manetki , a po 30km odkręcasz na full i się bawisz manetka tyle do tematu sam docierałem tak ten cylinder i było git .

aaa i pozdro dla ludzi ,którzy nie mieli danej części a oceniaja ... ^^

Pojazd:
Już nie chce tutaj sie jakoś przechwalać ale wiem co to za cacko nie raz ludzią montowałem na serwisie bo chcieli mieć mega moc ale zawsze ponosiła ich fantazja fakt mocy więcej bo średnica sporo większa lecz kanały krzywe małe i nisko strojone. Dlaczego piszecie że to super zestaw skoro puchną świetny zestaw jest bezobsługowy zakładasz i jeździsz póki kompresja mu się nie skończy a nie wkładasz i jeździsz póki tłok nie złapie. Za te pieniądze nawet dobrego nie idzie kupić a co tu gadać o cylindrze :)

Mathow a tobie gratuluje że dałeś wysokoobrotowy wydech do takiego gówienka :) Jak chce się mieć moc to kupuje się mocny cylinder a nie z gówna próbuje się bat ukręcić i wstawia za mocny wydech :) Po za tym raz jeszcze powtórzę co to za jakość skoro dobra 50ccm seria kosztuje więcej. Zapewne ten cylinder był twoim pierwszym i ostatnim cylindrem o takiej pojemności więc to był dla ciebie kosmos w majtkach po odkręceniu manetki.

Wariat492 pisze:

Awatar użytkownika

Pojazd: Faspi F8, Tigra 1.6 16V
Naziol, daruj sobie te wypowiedzi ....
Co do ostrego docierania, wpierw rozgrzewasz, potem to gaz do oporu przez ok 10 sek, chwila przerwy i znowu.

Obrazek

https://www.facebook.com/PKRHgarage ZAPRASZAM !

http://forum.mieloch.pl/faspi-by-przemek051195-70cc-midrace-t261458-580.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]