Witam. Mam problem. Po zakupie nowego sprzęgła Top Racing(czarne sprężynki i czerwona sprężyna dociskowa) pojawił się problem. Po zamontowaniu i próbie przejechania się okazało się, że skuter na początku szarpnie, ale przy rozwijaniu prędkości ok 5km/h - zaraz po starcie traci mocy.. Nie mogę wyrwać na koło, a na poprzednim sprzęgle WM po pociągnięciu kierownicy dawało spokojnie radę.. Próbowałem na rolkach 5,5g - straszny efekt - skuter wyje a słabo jedzie, po przejażdżce 100metrów obudowa dzwon nagrzał się tak, że przy lekkim dotknięcu można było się poparzyć, dosłownie jak tłumik. Na rolkach 6g ciut lepiej, ale też bardzo mało mocy, o podniesieniu na koło nie ma mowy - można sobie ręcę powyrywać a skuter tylko drgnie. Po prostu buczy, wszystko się nagrzewa.. Czy to obiawy slizgania się paska? Jeśli tak, to dlaczego na starym sprzęgle, przy tych samych rolkach, sprężynie dociskowej i wariatorze nie było tego problemu??!! Pomocy. Sprzęgłem tym jest:
http://allegro.pl/sprzeglo-odsrodkowe-t ... 43186.html tylko z czarnymi sprężynkami

Wariator mam od WM Motors. Sprężynę czerwoną nie wiem jakiej firmy, ale dość miękka - myślę, że +15% .