Dzisiaj jest 17 lis 2024, 9:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam . Aerox palił normalnie , zazwyczaj na kop . Ostatnio chciałem zapalić , kop i nic . Wyjąłem , przeczyściłem świecę , wkręciłem i roxik zapalił na kop lecz gdy pojeżdżę nim i go zgaszę a następnie chcę znów go zapalić znów świeca jest zalana ;// i tak cały czas w koło . Ostatnio odkręciłem świecę , i zauważyłem że daje od niej zapach borygo więc odrazu odkręciłem czachę by zobaczyć w zbiorniczku czy nie ubyło i patrzę a borygo jest można powiedzieć prawie , że czarne . Trochę mnie to zaniepokoiło .
To że świece zalewa to może być uszczelniacz od głowicy przez co borygo zalewa świecę ? I co może być przyczyną brudnego borygo ?

Pozdrawiam .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
Uszczelka Ci poszła pod głowicą, ja w swoim zmieniałem 2 razy :D

*
Awatar użytkownika

Pojazd: ROUTER METRO CITY 4t
Tak jak kolega wyżej napisał poszła ci uszczelka pod głowicą i dostała się do cylindra i dlatego na świecy płyn borygo .

GG : 23155238

Odpowiedz na moje pytanie nic Ci się nie stanie :D

*

Pojazd:
wymieniłem już uszczelki na głowicy , jest dobrze nie zalewa już świecy . Wymieniłem też borygo , przejechałem może 2 km i znów zaglądam do zbiorniczka i borygo znów zrobiło się ciemne . Przewody przepłukiwałem wcześniej wodą . Jaka może być przyczyna brudzenia się płynu ?

*

Pojazd: sr
siema ja też tak mam że płyn ciemny podejrzewałem uszczelke pod głowicą bo nawet v-max z 120 na 90 spadł i miałem rozwalony gaźnik, ale gaźnik kupiłem i nic dalej to samo, jest bardzo zrywny ale nie taki szybki jak wczesniej, jak myslicie czy to może być wina uszczelki, i że np. kompresja wraz z spalinami/mieszanką ucieka na kanały chłodzącei zanieczyszcza płyn, i dodatkowo jak korek od zbiorniczka odkrece to syczy a z pompy sie leje chociaż robiłem uszczelniacz juz z 10 razy??

-- 06 sie 2013, 14:34 --

a co do tego ze Ci nadal zanieczyszcza płyn to moze wypłukuje resztki brudu i osadu??a i czy Ci się osiagi pogorszyły?? i czy dawałes troche silikonu na brzegi?? i jak myślicie czy do cylka 50cm stage jest taka sama uszczelka no normalna bo nie pamiętam jak rozbierałem i składałem, i jaka najlepiej kupić??

Pojazd:
Może przewody i chłodnicę trzeba wyczyścić specjalnym płynem.

*

Pojazd:
nie , osiągi mam takie same jak wcześniej .

Silikonu nie dawałem .

Myślę , że możliwe że te brudy się osadziły w przewodach i w zbiorniczku na dnie i przez to borygo się robi ciemne . Świece odkręcałem , była czyściutka więc nie zalewa . Myślę , że nic się nie stanie jak borygo będzie ciemne , przecież nie zmieni ono właściwości i dalej będzie szło w obieg i chłodzić . Co jakiś czas wymienie , ew spróbuję jeszcze na dłuższy czas wsadzić wąż od wody w przewody może przeczyści ; ) .

-- 6 sie 2013, o 15:57 --

u mnie z pompy nic się nie leje , może w pompie na wirniku poszła Ci ta uszczelka bo wcześniej tak miałem , że mi z pompy leciało wymieniłem od razu łożyska uszczelkę i wirnik i jest dobrze ; )

*
Awatar użytkownika

Pojazd: ROUTER METRO CITY 4t
No ale jak ci sie robi ciemne bogrygo czyli coś masz zabrudzone a brud może zatrzymać/spowolnic obieg.

GG : 23155238

Odpowiedz na moje pytanie nic Ci się nie stanie :D

*

Pojazd:
no i właśnie dlatego na szczęście jest czujnik temperatury : ) . Zatrzymać raczej nie powinno , przepłukiwałem intensywnie przewody jak i zbiorniczek więc większe brudy powinno wypłukać .

*

Pojazd: sr
no właśnie uszczelniacz robiłem juz kilka razy dekielek mam tuningowy S6, ale zastanawia mnie czemu Ci osiagi nie spadły skoro osady przedostawały się do komory chłodzącej to musiała kompresja spadać. :?: w każdym razie to zmienie i zobaczymy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]