Dzisiaj jest 26 lut 2025, 1:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Piaggio ZIP
Witam,

Posiadam Piaggio Zip 50 z 2000r. VIN ZAPC06. i od jakiegoś czasu mam problem z kierunkowskazami (słabe światło , szybkie miganie). Dodam że skuterek mimo wieku nie jest nawet dobrze dotarty. Ma przejechane 300km. Trafiła mi się taka perełka :)

Wertowałem forum ale nic mądrego nie znalazłem poza informacją że może to być przyczyna w regulatorze napięcia który w sobie ma również zintegrowany przerywacz kierunkowskazów.

Pokusiłem się o test i wyjąłem oryginalne żarówki 10W i wpiąłem 21W. Jak ręką odjął. Piękne swiatło, wolne pulsowanie. Ale przecież fabrycznie powinno to śmigać na żarówkach 10W. I teraz rodzi się pytanie.

Czy zostawić żarówki 21w i zapomnieć o problemie i jakie mogą być tego konsekwencje? Czy jednak ktoś podpowie co mogę jeszcze zrobić.?

Wszystkie kabelki sprawdzone pod kątem masy itp. Akumulator nowy, ładowanie mierzone miernikiem - bardzo dobre. W końcu to skuter który nawet nie zdążył się dobrze zakurzyć :)

Proszę o pomoc szanowne grono.
Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Jak Działa Na 21w to zostaw ;p (dasz zdjęcie tego zippka)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]