Witam, forum przeglądam dłuższy czas, ale konta nie śpieszyło mi się zakładać, założyłem je przedchwilą aby opisać swój problem. Więc tak, Kiedy przyszła mi paczka z Nowym gaznikiem dellorto 17,5 ; Paskiem Dayco ; Nową watą do tłumika ; rolkami 4,5g odrazu je załązyłem lecz po próbnym przejezdzie coś się stało nie tak! Roxidło zaczyło mulić do ok. 15-20km/h i vmax zmniejszył sie z 85km/h na jakieś 70km/h z góry przyczym na prostej to jakieś 65. Nie wiem co mu dolega. Sprężyna centralna to żółta malossi, wydech tecnigas next-r.
Myślę że to wina centralki, jest zbyt miękka, gaznik wyregulowany, sprzęgło jako tako można jeszcze na nim pośmigać trochę, przypominam że cylinder był chinski zatarł go poprzedni właściciel ;__; dotarłem go i leciał ok.. 85km/h wiem że to dziwne ale było mierzone!
Ostatnio założylem rolki 3,3g ale muł się zmniejszył do 5km/h a v-max to 65.. Nie sądze że to wina cylindra.
Przypomniam że czym cieplejszy silnik tym większy muł ;<
Proszę o pomoc i z góry dzięki, postaram się odwdzięczyć, zrobiłem na nim jakieś 300km i nic. to samo!
|